Wat is catalogusbouw?

Terug naar overzicht

Catalogusbouw is een bouwmethode waarbij u een woningtype kiest uit een catalogus. Deze zogeheten cataloguswoning wordt gebouwd door een bouwbedrijf dat vaak al veel ervaring heeft met het betreffende woningtype. Woningen die gebouwd worden volgens catalogusbouw kunnen veelal sneller, goedkoper en kwalitatief beter gebouwd worden dan woningen die volgens een andere bouwmethode worden gebouwd.


 Direct mijn eigen huis ontwerpen > 

 Bekijk onze woningtypen >                    

  Meteen een afspraak maken >

Groothuisbouw: uniek onder catalogusbouwers!

Een veelgehoord kritiekpunt op de werkwijze van catalogusbouwers, is de beperkte keuzevrijheid. U kiest immers een woning uit een catalogus, waarbij er veelal geen ruimte is voor uw eigen ideeën en inbreng. Kiest u voor Groothuisbouw, dan kiest u echter voor een catalogusbouwer met een unieke aanpak. Alle woningtypen uit onze catalogus kunt u naar uw eigen smaak en wensen aanpassen. Een dubbele dakkapel, een veranda of een vaste trap naar zolder; bij Groothuisbouw kunt u uw woning volledig aanpassen aan uw eigen wensen! Daarnaast kunt u ook variëren in de afmeting en indeling van de woning. Benieuwd naar alle mogelijkheden van de catalogusbouw van Groothuisbouw? Ons huizenboek staat boordevol afbeeldingen en beschrijvingen van onze woningtypen.  Zo kunt u meteen een goede vergelijking maken met andere catalogusbouwers!

Catalogusbouw modern of klassiek?

Bij catalogusbouw door Groothuisbouw kunt u kiezen uit verschillende woningtypen. Deze woningtypen variëren in stijl, ruimte en sfeer. Van catalogusbouw met een modern karakter, tot een klassieke of zelfs landelijke stijl. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een karakteristieke vrijstaande woning in jaren 30-stijl, een herenhuis of een moderne (stads)villa. Daarnaast hebben wij in samenwerking met topontwerper Bertram Beerbaum een serie unieke, moderne woningen aan onze catalogusbouw toegevoegd. Deze woningen hebben het exclusieve design van een ervaren architect en worden gebouwd volgens het uitgedachte bouwproces van Groothuisbouw. Weet u al of u kiest voor catalogusbouw modern of klassiek? Bekijk onze 5 modelwoningen in Emmeloord en ontdek welk type woning het beste bij ú past!
Catalogusbouw prijzen

Een woning bouwen is een spannend project. Bij Groothuisbouw begrijpen we dat het prettig is dat de prijzen van catalogusbouw vooraf bekend zijn. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u al in een vroeg stadium de mogelijkheden inventariseren. Daarom zijn we zo duidelijk mogelijk over de kosten. Met de ontwerpmodule op onze website kunt u in uw eigen tijd rustig uw woning samenstellen. U ziet de mogelijkheden van catalogusbouw, de prijzen van uw droomwoning én de eventuele extra kosten voor uitbreidingsmogelijkheden. Wel zo makkelijk!

Wij houden u op de hoogte!