Prefab woning bouwen?

Terug naar overzicht

Prefab woning bouwen

Prefab is een afkorting van prefabricage en is een populaire bouwmethode in Nederland. Bij een prefab woning bouwen worden veel onderdelen van de woning vooraf in een fabriek of werkplaats in elkaar gezet. Dit gebeurt vaak al een langere tijd voordat de bouw van de rest van de woning van start gaat. Deze onderdelen worden vervolgens precies op het juiste tijdstip op de bouwplaats aangeleverd en op de woning gemonteerd. Prefab elementen kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Zo bestaan er prefab onderdelen van hout, maar er kunnen ook prefab elementen gemaakt worden van beton. Bij een prefab woning bouwen komt meer voorbereidingstijd kijken, maar de daadwerkelijke bouwperiode is vaak korter dan bij andere bouwmethoden.

Prefab voordelen

De belangrijkste prefab voordelen zijn de snelheid en efficiëntie van het bouwproces. Dankzij de geprefabriceerde elementen kan de woning op de bouwplaats snel worden opgebouwd. Hierdoor kan de woning niet alleen sneller worden opgeleverd, maar deze werkwijze zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de woning omhoog gaat. Dit komt omdat de prefab onderdelen meestal in een keer op en in de woning geplaatst kunnen worden, hierdoor is de woning binnen korte tijd wind- en waterdicht. Enkele andere prefab voordelen zijn:


Kwaliteit: de prefab onderdelen worden schoon en droog vervaardigd
Routine: geroutineerd bouwproces zorgt voor minder bouwfouten
Prijs: scherpe woningprijzen door kortere bouwtijd

Lees verder op deze pagina hoe u bij Groothuisbouw van dezelfde voordelen profiteert én daarnaast kunt vertrouwen op de degelijke bouwkwaliteit van onze traditionele bouw!

Prefab nadelen

Een prefab woning heeft helaas niet alleen voordelen. Een van de belangrijkste prefab-bouw nadelen is de beperkte indelingsvrijheid van de woning. Een prefab woning heeft meestal een vaste indeling waarvan niet kan worden afgeweken. Een ander nadeel is dat er bij prefab meestal een beperkte keuzevrijheid is voor het personaliseren van de woning. Met de unieke bouwmethode van Groothuisbouw ondervindt u deze prefab nadelen niet. Integendeel; bij ons kunt u uw woning helemaal naar uw eigen wensen indelen en aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Op onze website kunt u direct beginnen met uw eigen woning samenstellen.

Prefab woning laten bouwen

Wilt u een prefab woning laten bouwen? Bij Groothuisbouw combineren wij traditionele bouw met elementen van prefab. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeven traditionele bouw en prefab bouw elkaar namelijk niet uit te sluiten. Wij maken een aantal elementen van onze woningen vooraf in onze productiehal. We prefabriceren alleen díe elementen, die we beter in de productiehal kunnen maken, dan op de bouw. Onze dakkappellen bijvoorbeeld; die zetten onze bouwers alvast helemaal in elkaar voordat deze in een geheel naar de bouwplaats gaan. En ook onze schoorstenen worden voorafgaand aan de bouw in onze werkplaats gemetseld. Vervolgens worden deze  complete elementen precies op het juiste tijdstip afgeleverd op de bouwplaats en in een keer op de woning gezet. Hierdoor kunnen we de woning opleveren met de allerhoogste kwaliteit. Een mooie bijkomstigheid is dat we het bouwproces ook nog eens kunnen versnellen! Door dit gestroomlijnde bouwproces kunnen wij een vaste opleverdatum garanderen én zijn onze woningen ook nog eens scherp geprijsd! Denkt u erover om een prefab woning te laten bouwen en bent u na het lezen van deze pagina nieuwsgierig geworden naar de huizen en de bouwmethode van Groothuisbouw? Vraag dan ons huizenboek aan en kom nog meer te weten over onze woningen en onze werkwijze!

Eigen woning samenstellen > 

Wij houden u op de hoogte!