Terug naar overzicht 3 januari 2023

Een levensloopbestendige woning bouwen, zó zag u hem nog niet eerder!

Een droomwoning betreft meer dan de fundering, de woning en een piekfijne inrichting. Een woning wordt pas een droomwoning door de omgeving en de mensen die er wonen. En als u dan fijn woont, dan wilt u daar het liefst zo lang mogelijk van genieten. Gelukkig is dit realiseerbaar met een levensloopbestendige woning! 

Wat is een levensloopbestendige woning?

Met een levensloopbestendige woning bent u voorbereid op de toekomst. Het is een woning waar u uw hele leven kunt blijven wonen. Er zijn voorzieningen aangebracht die u mogelijk nodig heeft in de toekomst.

Als u nog volop in het leven staat en geen gebreken ervaart in het dagelijks leven, dan denkt u waarschijnlijk niet na over een seniorenwoning of levensloopbestendige woning. Toch kan het bij het bouwen van uw droomwoning zinvol zijn om na te denken over de toekomst. Als u rekening houdt met bepaalde functionaliteiten dan is de kans groter dat u thuis kunt blijven wonen als u op een bepaald moment zorg nodig hebt of minder mobiel bent.

De woning beschikt over alle benodigde functionaliteiten waar een levensloopbestendige woning om vraagt. De woning kan zó ingericht worden dat u er comfortabel en veilig in kunt blijven wonen naarmate u ouder wordt. Zo wordt er tijdens het bepalen van de indeling rekening gehouden met de verschillende mogelijkheden. Op deze manier bent u alvast voorbereid op alle levensfasen. U kunt denken aan bijvoorbeeld:

  • Een slaap- en badkamer op de begane grond
  • Geen drempels
  • Extra brede deuren
  • Voldoende verlichting op veelgebruikte looproutes
  • Een inloopdouche

 

Levensloopbestendige woning nieuwbouw

Als u een nieuwe levensloopbestendige woning gaat bouwen, dan wilt u dat uw woonwensen nú en later helemaal aansluiten op uw nieuwbouw woning. Het bouwen van een eigen woning is voor veel mensen een gebeurtenis die ze slechts één keer in hun leven meemaken. Onze bouwmethode kenmerkt zich door een krachtige combinatie van traditionele bouw en geprefabriceerde elementen. Dit maakt dat uw woning efficiënt en effectief in de afgesproken periode gerealiseerd kan worden. Het fijne aan een nieuwe woning bouwen is uiteraard de vrijheid. U kunt de woning samen met een van onze adviseurs helemaal indelen zoals u zelf wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Levensloopbestendige woning laten bouwen

Bij Groothuisbouw kunt u kiezen voor vrijwel ieder woningtype als u besluit een levensloopbestendig huis te laten bouwen. De types maken het mogelijk om op de begane grond een slaapkamer en badkamer te realiseren. Deze ruimte kunt u de komende jaren bijvoorbeeld eerst gebruiken als kantoor, logeerkamer, extra opslagruimte of als speelkamer voor uw (klein)kinderen. Tijdens een gesprek met een van onze adviseurs bespreekt u hoe de ideale plattegrond van uw toekomstige woning eruit ziet.

Levensloopbestendige woning bouwen prijzen

Uw droomwoning voldoet aan al uw woonwensen. Zo ervaart u optimaal woonplezier op een plek waar u zich goed voelt. Omdat elke wens anders is en kavels niet even groot zijn, kunnen de prijzen logischerwijs variëren. Aan de hand van onze eigen rekentool berekent u in een paar eenvoudige stappen de prijs van uw eigen droomwoning. Tijdens het ontwerpproces ziet u ook meteen de andere mogelijkheden voor het bouwen van een woning met Groothuisbouw.

  

* Om deze woning levensloopbestendig te maken is gekozen voor een afwerking zonder drempels.

Levensloopbestendige woning vrijstaand

Alle woningen die wij realiseren zijn vrijstaand en duurzaam gebouwd. Zo dienen alle nieuwbouw woningen vanaf januari 2021 te voldoen aan de normen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Dit heeft als doel om het energieverbruik in de toekomst te verlagen. Tijdens de bouw houden wij hier te allen tijde rekening mee. Al onze nieuw te bouwen woningen voldoen dan ook ruimschoots aan deze nieuwe BENG-norm. Wij voorzien onze woningen o.a. van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een lucht-water-warmtepomp en twee zonnepanelen met omvormer. Op onze website vindt u meer informatie over de nieuwe BENG-norm en de manier waarop wij daar invulling aan geven.

Een woning van Groothuisbouw is:

  • Toekomstbestendig
  • Duurzaam
  • Waardevast
  • Efficiënt

Een aantal voorbeelden van woningtypen met een plattegrond die geschikt zijn:

Op onze website kunt u gratis het huizenboek aanvragen. In dit boek kunt u op uw gemak de verschillende woningtypen en de bijbehorende plattegronden bekijken. Het is ook mogelijk om het huizenboek online te bekijken.

Wij realiseren ons dat een levensloopbestendige woning bouwen behoorlijk wat vragen kan oproepen. Wij helpen u graag met het realiseren van een woning die nu én later bij u past. Als u vragen heeft over de bouw van uw eigen levensloopbestendige woning, dan kunt u direct een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Wist u dat u bij Groothuisbouw kunt rekenen op 10 zekerheden? Zo hoeft u pas te betalen bij oplevering van de woning, garanderen wij de opleverdatum en houden wij u tussentijds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van uw nieuwe woning. Wat de toekomst u ook mag brengen, we bouwen er samen aan!

Huizenboek aanvragen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.