Seniorenwoning bouwen?

Terug naar overzicht

Misschien heeft u nog niet de leeftijd om over een seniorenwoning na te denken, maar wilt u wel een woning bouwen die nu en in de toekomst aan uw woonwensen voldoet. Dan is een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw wellicht iets voor u. Wij bouwen een moderne woning met de complete functionaliteit van een seniorenwoning, die nu én in de toekomst helemaal bij u past! Hoe we dat doen? We leggen het u graag uit!

Direct de prijs berekenen?

Prijsberekenen >

Wat is een seniorenwoning?

Natuurlijk wilt u niet te veel stilstaan bij ouder worden, maar als u een woning laat bouwen is het verstandig om wel over de toekomst na te denken. Want een nieuwe woning bouwt u niet alleen voor nu, maar ook met het oog op later. En dan wilt u natuurlijk zo lang mogelijk in en van uw woning kunnen blijven genieten! Een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw is dan een goede keuze. Deze woning heeft de moderne uitstraling die nu bij u past, maar beschikt over dezelfde functionaliteiten als een seniorenwoning. Maar wat is een seniorenwoning eigenlijk precies en welke functionaliteit bedoelen we hiermee? Een seniorenwoning is zó ingericht dat u comfortabel en veilig in uw eigen huis kunt blijven wonen wanneer u op leeftijd raakt. Zo is een seniorenwoning vaak gelijkvloers en beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond. Ook de indeling en afmeting van een seniorenwoning zijn aangepast, waardoor u zich – als het nodig is - ook met een rolstoel of rollator makkelijk door uw huis kunt verplaatsen. De levensloopbestendige woningen van Groothuisbouw zijn zó ingedeeld en uitgevoerd dat ze direct óf op den duur ook volledig geschikt zijn als seniorenwoning. Zo kunt u een prachtig moderne woning laten bouwen waar u ook later met alle plezier in kunt blijven wonen!

Seniorenwoning plattegrond

Een seniorenwoning plattegrond heeft niet altijd een indeling die past bij uw huidige leefstijl. Het bouwen van een levensloopbestendig woning van Groothuisbouw biedt hierin wellicht uitkomst. Zo is het in vrijwel al onze woningtypen mogelijk om op de begane grond een slaap- en badkamer te realiseren; denk bijvoorbeeld aan de berging of een aangebouwd bijgebouw. Ook wat betreft de indeling zijn er erg veel mogelijkheden. Alle mogelijke woningtypen en bijbehorende levensloopbestendige plattegronden staan overzichtelijk in het Groothuisbouw huizenboek.

Enkele voorbeelden:

  • Woningtype GL2 plattegrond BT04 en BT07
  • Woningtype GL3 plattegrond BN03 en BN05
  • Woningtype GL4 plattegrond BP24
  • Woningtype GL5 plattegrond BP16 en BP17
  • Woningtype GL6 plattegrond BP06 en BP07
  • Woningtype GL7 plattegrond BD02 en BD03
  • Woningtype GH2 en GH3 plattegrond BH03 en BH05

U kunt al deze voorbeeldplattegronden online bekijken op onze website. Met de prijsberekenmodule kunt u deze en andere indelingen bekijken, uw eigen huis ontwerpen en de bijbehorende kosten berekenen. Natuurlijk zijn er naast deze voorbeeldindelingen nog veel meer indelingen mogelijk, wij denken graag met u mee welke indeling het best bij u past!

Seniorenwoning bouwen

Als u een levensloopbestendige of seniorenwoning laat bouwen door Groothuisbouw dan profiteert u van verschillende voordelen. Zo bouwt u een woning die helemaal aansluit bij uw huidige woonwensen maar ook geschikt blijft wanneer u minder mobiel wordt. Door een seniorenwoning te bouwen met Groothuisbouw profiteert u daarnaast ook van:

      Een vaste – gegarandeerde - opleverdatum
      Betalen bij oplevering
      Topkwaliteit van traditionele bouw

Bent u benieuwd hoe een Groothuisbouw woning er uitziet? Kom dan onze modelwoningen in Emmeloord bezichtigen. In deze modelwoningen kunt u ook bekijken welke aanpassingen er mogelijk zijn om de woning levensloopbestendig te maken. Om enkele voorbeelden te noemen: in modelwoning GL3 en GH2 kunnen de sluis en de berging ook gebruikt worden om een slaap- en badkamer in te realiseren (modelwoning GH2 is zelfs al voorzien van een toilet in de sluis). In modelwoning GL2 en GL6 kan op de plek waar zich nu respectievelijk het kantoor en de televisiekamer bevinden, eenvoudig ruimte gemaakt worden voor een slaap- en badkamer op de begane grond. Bent u tijdens de bezichtiging benieuwd welke aanpassingen er nog meer mogelijk zijn om de woning levensloop bestendig te maken? Onze adviseurs denken graag met u mee!

Seniorenwoning kopen

Wilt u een seniorenwoning kopen en bent u benieuwd welke kosten het laten bouwen van een seniorenwoning door Groothuisbouw met zich meebrengt? Op onze website kunt u heel gemakkelijk zelf de prijs berekenen. Stel uw eigen vrijstaande woning samen en kies voor een van de voorbeeldplattegronden die hierboven vermeldt staan. In de ontwerpmodule ziet u bij elke stap in het proces de bijbehorende prijs.

Huizenboek aanvragen >

Heeft u extra wensen of wilt u liever een persoonlijk gesprek over een seniorenwoning kopen? Neem dan contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs. Wij informeren u graag!

Contact opnemen >