Hoe kan ik een eigen woning bouwen?

Terug naar overzicht

Een eigen woning bouwen is voor velen een droom. Grote kans dat u ook al een tijdlang nadenkt het over het bouwen van uw eigen vrijstaande woning. Maar hoe kunt u een eigen woning bouwen, wat zijn de mogelijkheden van een vrijstaande woning en met welke kosten moet u rekening houden?

Eigen vrijstaande woning bouwen

Een vrijstaande eigen woning bouwen is een prachtige kans. U kunt voor het eerst helemaal zelf bepalen hoe uw woning eruit moet komen te zien en niets is zo mooi als die eerste stap in uw eigen droomhuis. Een vrijstaande eigen woning bouwen kan op twee manieren: u kunt zelf een architect inhuren om een schets van uw woning te maken of u kunt kiezen voor een basisontwerp dat u vervolgens geheel naar uw eigen wensen aanpast. Hiervoor kunt u een persoonlijke afspraak maken met groothuisbouw. Onze adviseurs gaan vervolgens samen met u aan de slag om binnen onze werkwijze de vrijstaande woning van uw dromen te ontwerpen.

Online eigen woning bouwen

Bij ons kunt u ook online uw eigen woning bouwen. Op onze website vindt u de module ‘prijs berekenen’. Als u op deze link klikt komt u op een speciale pagina waar u stap voor stap uw eigen woning kunt samenstellen en meteen de prijs kunt zien. U kiest eerst uw type woning. Daarbij heeft u keuze uit laagbouw, hoogbouw of een exclusieve woning, ontworpen door Bertram Beerbaum. Vervolgens kiest u het woningtype en daaropvolgend de uitvoering. Een moderne schildkap, gemetselde topgevel, metselwerk, wit keimwerk, een wolfskap; de mogelijkheden zijn eindeloos. Na het selecteren van de afmetingen en de indeling bent u aangekomen bij stap 5: hier kiest u aanvullende opties zoals een serre, dakkapellen, roeden of bergingsdeuren. Hierna hoeft u alleen nog de lengte van de heipalen door te geven. Vervolgens ontvangt u direct een offerte met een bijbehorende impressie van uw woning. Online een eigen woning bouwen was nog nooit zo makkelijk!

Kosten eigen woning bouwen

De kosten van een eigen woning bouwen kunnen enorm variëren. Dit is onder andere afhankelijk van het bouwbedrijf, de grondprijs, het type woning dat u kiest en het afwerkingsniveau dat u wenst. Kiest u ervoor om uw woning te laten bouwen door Groothuisbouw? Dan weet u vooraf precies wat uw woning gaat kosten. Met onze prijsberekenmodule ontwerpt u niet alleen in een paar stappen uw droomwoning, maar kunt u tevens zelf de kosten van een eigen woning bouwen berekenen. Het handige is dat u precies kunt nagaan wat elke uitvoering of optie kost. Zo kunt u eenvoudig een eigen woning ontwerpen die binnen uw budget past!

Interesse in een eigen woning bouwen? Ga direct online aan de slag met onze ontwerpmodule of maak een afspraak!
 

Wij houden u op de hoogte!