Wat is een cataloguswoning?

Terug naar overzicht

Een cataloguswoning is een woning waarvan u de basis uitzoekt in een catalogus. Het bouwbedrijf dat de cataloguswoningen aanbiedt, heeft de diverse woningtypen vaak al meerdere keren gebouwd. Dankzij die ruime ervaring kan een cataloguswoning over het algemeen foutloos gebouwd worden. Bovendien zorgt de gecombineerde inkoop van materialen ervoor dat de prijs-kwaliteitverhouding van een cataloguswoning vaak zeer interessant is.

Cataloguswoning; modern of klassiek?

Een cataloguswoning van Groothuisbouw is er in verschillende soorten en maten. Een cataloguswoning kan modern zijn, maar ook klassiek of zelfs landelijk. Bij Groothuisbouw bouwen we bijvoorbeeld klassieke herenhuizen en villa’s, maar ook moderne, eigentijdse woningen. Houdt u van een moderne, strakke woningstijl? Dan hebben wij goed nieuws, want een aantal van onze woningtypen kunt u nu bouwen in een compleet nieuwe uitvoering. Onze vertrouwde woningtypen in een nieuw jasje! Benieuwd naar deze nieuwkomers? Wij lichten er hier graag een paar voor u uit. 

Een cataloguswoning in jaren 30 stijl

Als u een royale vrijstaande woning wilt laten bouwen met een degelijke, karakteristieke uitstraling dan is een cataloguswoning in jaren 30 stijl zeker iets voor u. Deze woning kenmerkt zich onder andere door horizontale belijningen en een warme, huiselijke sfeer. Dat maakt dit woningtype al vele jaren bijzonder populair onder huizenbouwers in Nederland. Ook bij Groothuisbouw kunnen wij een cataloguswoning in jaren 30 stijl voor u realiseren. Kijk voor inspiratie en mogelijkheden voor het bouwen van uw ideale droomwoning op onze website. Met onze ontwerptool kunt u in een paar stappen heel eenvoudig uw eigen huis ontwerpen. Daarnaast ziet u ook direct welke mogelijkheden en extra opties beschikbaar zijn voor uw toekomstige cataloguswoning.

Cataloguswoning prijzen

De prijzen van cataloguswoningen liggen in verhouding vaak lager dan de prijzen van woningen ontworpen door een architect. Het grote voordeel van catalogusbouw is namelijk dat er gewerkt wordt met een aantal vaste woningtypen. Omdat wij deze woningtypen al meerdere malen gebouwd hebben, is ons bouwproces goed uitgedacht en perfect gestroomlijnd. Hierdoor kunnen wij onze woningen niet alleen sneller, maar ook nagenoeg foutloos opleveren. Op deze manier kunt u een zeer luxe vrijstaande woning laten bouwen voor een aantrekkelijke prijs. En wellicht nog wel veel belangrijker: ons uitgedachte bouwproces komt de kwaliteit van uw woning ook nog eens ten goede. Bij Groothuisbouw krijgt u dus heel veel woning voor uw geld! Bijkomend voordeel van onze werkwijze is, dat de prijzen van onze cataloguswoningen vanaf het eerste moment duidelijk zijn. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. Om de prijzen van onze cataloguswoningen te bekijken, klikt u op de website op de knop prijs berekenen; hier vindt u precies welke prijs verbonden is aan welke cataloguswoning.

Cataloguswoning prijslijst

Als u interesse heeft in een cataloguswoning, wilt u misschien vooraf een cataloguswoning prijslijst bekijken. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen werken we bij Groothuisbouw met een prijsberekenmodule; veel leuker dan een prijslijst voor cataloguswoningen, want nu ziet u niet alleen prijzen en opties, maar ook het concrete eindresultaat. Kortom: bij ons krijgt u een cataloguswoning prijslijst in een uitgebreidere én veel concretere variant. Ga ook aan de slag en zie meteen de prijs van uw droomwoning!