Wat is houtskeletbouw?

Terug naar overzicht

Houtskeletbouw is een veelgehoorde bouwmethode, maar veel potentiële bouwers hebben geen idee wat het precies inhoudt. Het antwoord is simpel: houtskeletbouw betekent dat de constructie van de woning (het skelet) volledig uit hout wordt opgebouwd. De buitenafwerking is vaak uitgevoerd in hout of metselwerk. Maar bouwt Groothuisbouw ook volgens houtskeletbouw? Welke voordelen heeft het en wat zijn de prijzen van deze manier van bouwen?

Hoe werkt houtskeletbouw bij Groothuisbouw?

Bij Groothuisbouw bouwen we onze woningen op traditionele wijze. In een aantal gevallen passen we elementen toe uit de houtskeletbouw. Op deze manier maken we gebruik van de voordelen van houtskeletbouw en kunnen we tegelijkertijd de allerbeste ‘traditionele bouwkwaliteit’ garanderen. Groothuisbouw voert de volledige begane grond én de eerste verdiepingsvloer (altijd beton) in alle gevallen traditioneel uit.

 Wat is houtskeletbouw? >                    

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

De houtskeletbouw elementen die we voor uw woning gebruiken, worden voorafgaand aan de bouw voorbereid in onze eigen productiehal. De elementen worden in de productiehal onder de meest optimale omstandigheden geproduceerd, waarna we ze droog en precies op tijd aanleveren op de bouw. Hierdoor is de kwaliteit hoger en staat uw woning maar zeer korte tijd open, waardoor er vrijwel geen regen in uw nieuwe woning komt. Bovendien kunnen we u dankzij het efficiënte productieproces ook nog eens een kortere bouwtijd beloven. Zo kunt u nóg sneller genieten van uw gedeeltelijke houtskeletbouw woning!

Wat zijn de nadelen van houtskeletbouw?

Veel voorkomende nadelen van reguliere houtskeletbouw zijn: een minder goede akoestische isolatie (met name bij een houten verdiepingsvloer) én de verplichting om extra vochtwerende maatregelen te nemen. Bij Groothuisbouw is dit echter niet aan de orde omdat wij alleen waar mogelijk elementen uit de houtskeletbouw toepassen. Door traditionele bouw te combineren met elementen uit de houtskeletbouw vermijden we de nadelen van houtskeletbouw en profiteren we alleen van de voordelen. Zo worden al onze verdiepingsvloeren bijvoorbeeld uitgevoerd in beton. Dit is een stuk sterker én duurzamer dan hout.

Hoe zit het met de isolatie van houtskeletbouw?

De isolatie van houtskeletbouw woningen is niet altijd goed op orde. Kiest u voor een woning met houtskeletbouw van Groothuisbouw? Dan bent u echter verzekerd van hoogwaardige isolatie, die voldoet aan alle eisen uit het recente bouwbesluit. Hierdoor krijgt u een zeer energiezuinige woning, maar wellicht nog veel belangrijker: een heel comfortabele woning. Dankzij de goede isolatie is uw gedeeltelijke houtskeletbouw woning ook akoestisch goed geïsoleerd. Dit maakt een woning van Groothuisbouw een heerlijk huis wordt om in te wonen.

Wat zijn de prijzen van houtskeletbouw?

De prijzen van houtskeletbouw zijn vaak zeer aantrekkelijk omdat veel onderdelen van de woning vooraf worden geproduceerd. Bij Groothuisbouw profiteert u ook van dit voordeel, omdat wij ook een aantal elementen van onze woningen al in het voren produceren. Daardoor zijn de prijzen van onze traditioneel gebouwde woningen meestal zelfs lager dan de prijzen van houtskeletbouw woningen.

Waarom zijn de prijzen van Groothuisbouw lager dan de prijzen van houtskeletbouw?
Groothuisbouw bouwt 150 tot 200 woningen per jaar. Hierdoor kunnen wij de materialen voor onze woningen inkopen tegen zeer scherpe prijzen. Ons bouwproces is zeer efficiënt, met minimaal verlies aan bouwmaterialen. Dit is goed voor het milieu en gunstig voor de prijzen van onze woningen. Dankzij onze jarenlange ervaring en scherpe inkoop kunnen wij onze woningen standaard zeer luxe uitvoeren. In vergelijking met de prijzen van houtskeletbouw krijgt u bij Groothuisbouw dus ‘meer huis’ voor uw geld.