Bouwwoordenboek

Het antwoord op al uw vragen

Herenhuis

Een herenhuis is een woningtype met een chique, statige look. Dit woningtype kenmerkt zich onder andere door: minimaal twee volledige woonlagen én een zolder, geen schuine wanden, royale woonruimte en hoge plafonds. Vroeger werd dit woningtype uitsluitend bewoond door rijke ‘heren’, waar het herenhuis zijn naam aan dankt. 

Herenhuis nieuwbouw

Bij een herenhuis denkt u wellicht aan oude, statige grachtenpanden in grote steden zoals Amsterdam en Utrecht. Deze variant van het herenhuis kenmerkt zich vooral door zijn lange, smalle bouwstijl met imposante gevels. Maar dit woningtype heeft ook een vrijstaande variant. Een vrijstaand herenhuis kenmerkt zich onder andere door:

●    Royale woning met minimaal twee volledige woonlagen 
●    Vierkante vorm
●    Symmetrische voorgevel
●    Imposante voordeurpartij 

Dankzij de luxe uitstraling en royale woonruimte is een herenhuis ook in nieuwbouw nog altijd een populaire bouwstijl. Kiest u voor een herenhuis in nieuwbouw, dan krijgt u een prachtige stijlvolle woning met een chique uitstraling, voorzien van alle woongemakken waar een moderne en duurzame woning anno nu om vraagt. 

Herenhuis bouwen in klassieke stijl

Bij Groothuisbouw kunt u uw herenhuis in verschillende stijlen laten uitvoeren. Zo kunt u ervoor kiezen om uw herenhuis te laten bouwen in klassieke stijl. In deze stijl heeft de woning een prachtige klassieke schildkap, met twee schoorstenen en diverse dakkappellen. Daarnaast kunt u de woning extra allure geven met extra opties zoals luiken, een middenrisaliet en dubbele voordeuren. Op die manier krijgt het herenhuis de charme van een landhuis uit vroegere tijden, maar beschikt de woning wel over alle gemakken waar een modern huis om vraagt. Wilt u een klassiek herenhuis bouwen en bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden? Ons huizenboek staat boordevol informatie en inspiratie. Hier kunt u verschillende stijlen met elkaar vergelijken en meteen inspiratie opdoen voor uw toekomstige droomwoning! 

 

Modern herenhuis laten bouwen

Naast de klassieke stijl kunt u uw herenhuis bij Groothuisbouw ook laten uitvoeren met een moderne uitstraling. Een modern herenhuis van Groothuisbouw heeft drie rechtopstaande ramen boven de voordeurpartij. Dit benadrukt de verticale belijning en geeft deze vrijstaande woning een moderne en strakke look. Daarnaast kenmerkt een modern herenhuis van Groothuisbouw zich door strakke dakgoten, een moderne roedeverdeling en een strakke voordeurpartij. In welke stijl u het herenhuis ook wilt laten bouwen, een herenhuis van Groothuisbouw beschikt standaard over: 

●    Grote woonkamer
●    Royale woonkamer
●    Zeer ruime hal 
●    Zes slaapkamers

Door te kiezen uit verschillende opties, indelingen en afmetingen kunt u uw herenhuis helemaal laten aansluiten op uw persoonlijke woonwensen. Bent u benieuwd naar alle opties en mogelijkheden? Ga aan de slag met de online ontwerpmodule op onze website. Hier kunt u in een paar eenvoudige stappen van a tot z uw eigen huis ontwerpen

R1327_01_800x600.jpg

De voordelen van een herenhuis kopen bij Groothuisbouw

Of u nu kiest voor een klassieke of moderne uitstraling, het herenhuis van Groothuisbouw is altijd een plaatje om te zien. De woning is van binnen én buiten perfect afgewerkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van keramische dakpannen, vloerverwarming en luxe glas- en paneeldeuren op de begane grond? Dit is allemaal standaard als u kiest voor een herenhuis van Groothuisbouw. Maar een herenhuis kopen bij Groothuisbouw is niet alleen aantrekkelijk vanwege deze standaarduitrusting. U profiteert ook van de volgende voordelen: 

●    Betalen bij oplevering
●    Traditionele bouw
●    Perfect gestroomlijnd bouwproces
●    Gepersonaliseerde woning
●    Vastgelegde – gegarandeerde – opleverdatum

U merkt het: een herenhuis kopen bij Groothuisbouw is altijd een goede keuze! Wilt u meer informatie over het herenhuis van Groothuisbouw en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op: wij helpen u graag uw droomhuis te realiseren! 

Contact opnemen >>