Is de prijs van Groothuisbouw lager dan de prijs van houtskeletbouw?

Terug naar overzicht

Houtskeletbouw is een populaire bouwmethode waarbij de constructie van de woning volledig uit hout wordt opgebouwd. Een van de veelgenoemde voordelen van deze bouwmethode is dat de houtskeletbouw prijs lager is dan die van traditionele bouw. Maar is dit ook echt zo? Wij vertellen u graag meer over de prijs van houtskeletbouw en de voordelen van Groothuisbouw. 

Houtskeletbouw prijs per m3 

De prijs van houtskeletbouw wordt meestal berekend op basis van een vaste prijs per m3. Als u de oppervlaktematen van uw woning weet kunt u vervolgens een indicatie van de totale kosten berekenen. Bij Groothuisbouw kunt u ook zelf de prijs van uw woning berekenen. Met de prijsberekenmodule op onze website stelt u uw eigen woning samen en ziet u meteen de exacte prijs van de woning. U kunt voor uw droomwoning zowel de totale prijs als de prijs per m3 berekenen. Dat maakt het eenvoudiger om de prijs van een Groothuisbouw woning te vergelijken met de prijs van houtskeletbouw.

Houtskeletbouw vs. traditionele bouw prijs

Er wordt vaak gedacht dat de prijs van houtskeletbouw lager ligt dan de prijs van traditionele bouw. Dit komt omdat een groot gedeelte van een houtskeletbouw woning vooraf in een fabriek gemaakt wordt. Dit geautomatiseerde bouwproces zorgt ervoor dat de woning snel en efficiënt wordt opgebouwd. Hoewel we bij Groothuisbouw volgens traditionele bouw werken, profiteert u bij ons wel van de voordelen van houtskeletbouw. Bepaalde elementen van onze woningen worden namelijk ook vooraf in onze productiehal gemaakt. Dankzij dit efficiënte bouwproces komt de prijsverhouding van houtskeletbouw vs. de traditionele bouw anders te liggen; de prijs van een traditioneel gebouwde woning van Groothuisbouw is vaak zelfs aantrekkelijker dan de gemiddelde houtskeletbouw prijs! 

Houtskeletbouw prijs berekenen 

Kiest u voor volledige houtskeletbouw, dan wordt er vaak gewerkt met een vaste bouwpakketprijs op basis van het aantal m3 van uw woning. De prijs van houtskeletbouw kunt u vervolgens zelf berekenen door het aantal m3 te vermenigvuldigen met de bouwpakketprijs per m3.   Kiest u voor een traditioneel gebouwde woning van Groothuisbouw? Dan kunt u op onze website in 7 stappen online uw eigen woning bouwen. Vervolgens ziet u meteen de prijs van uw droomwoning. Waarom u dat zou doen en niet zou kiezen voor houtskeletbouw? Heel simpel: wij bouwen woningen volgens traditionele bouw, met de voordelen van prefab. Bepaalde elementen van onze woningen worden vooraf voorbereid in onze fabriek. Zo profiteert u bij ons ook van een aantrekkelijke houtskeletbouw prijs, maar dan gecombineerd met de allerbeste traditionele bouwkwaliteit! Wanneer u uw huis wilt laten bouwen met een combinatie van traditionele bouw en houtskeletbouw elementen, dan kunt u via onze website eenvoudig de prijs berekenen. U ziet meteen wat de mogelijkheden zijn!

Houtskeletbouw prijs Groothuisbouw

Wellicht vraagt u zich af hoe het kan dat de prijs van de woningen van Groothuisbouw vaak aantrekkelijker zijn dan een houtskeletbouw prijs. Dat komt omdat Groothuisbouw 150 – 200 woningen per jaar bouwt. Hierdoor kunnen wij de materialen voor onze woningen inkopen tegen zeer scherpe prijzen. Ons bouwproces is tegelijkertijd zeer efficiënt, met minimaal verlies aan bouwmaterialen. Goed voor het milieu én goed voor de prijzen van onze woningen dus! En in vergelijking met de houtskeletbouw prijs krijgt u bij Groothuisbouw dus ook nog eens ‘meer huis’ voor uw geld!