Terug naar overzicht 24 February 2020

Nieuwe woning bouwen? Kies voor een gasloze woning van Groothuisbouw

Bent u geinteresseerd in het bouwen van een gasloze woning? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord. Wij gingen enige tijd geleden al over op gasloos bouwen en voorzien al onze woningen sindsdien van een alternatieve en ultramoderne verwarmingsinstallatie. Wilt u hier meer over weten en bent u benieuwd naar een gasloze woning van Groothuisbouw? In deze blog geven wij u graag meer informatie!

Gasloze woning bouwen: waarom?

Een gasloze woning bouwen is in Nederland tegenwoordig verplicht. Maar waarom is dit zo en vanaf wanneer geldt deze verplichting? Het zit zo: door uitstoot van broeikasgassen verandert het klimaat en warmt de aarde steeds meer op. Om deze klimaatverandering tegen te gaan sloten 195 landen, waaronder Nederland, in 2015 een verdrag met bindende afspraken over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Deze afspraken hadden gevolgen voor verschillende sectoren, waaronder de nieuwbouwsector. Binnen deze sector werd het vanaf medio 2018 verplicht om gasloos te bouwen. 

Gasloze woning bouwen verplicht vanaf juli 2018

Om de gestelde klimaatdoelen te behalen mogen alle nieuwbouwwoningen na 1 juli 2018 niet langer aangesloten worden op het gasnetwerk. Huishoudens die op gas koken en verwarmen leveren namelijk een behoorlijk grote bijdrage aan de totale CO2-uitstoot in Nederland. Het besluit van de overheid om vanaf medio 2018 volledig over te stappen op gasloos bouwen zorgde ervoor dat bouwbedrijven volop aan de slag gingen met duurzaamheidsoplossingen. Bij Groothuisbouw sprongen we geruime tijd geleden al in op deze veranderingen in de bouwsector. Daarom weten we inmiddels precies wat er komt kijken bij een gasloze woning bouwen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? We leggen het u hieronder graag uit. 

Een gasloze woning van Groothuisbouw

Om vroegtijdig in te springen op de veranderingen in de bouwsector én omdat duurzaamheid bij Groothuisbouw hoog in het vaandel staat, stapten we in 2017 al over op gasloos bouwen. Hierdoor hebben we inmiddels flink wat ‘duurzaamheidservaring’ opgedaan en zijn onze woning gegarandeerd:

    Toekomstbestendig
    Duurzaam
✔    Efficiënt
    Waardevast 

Maar hoe zit het dan met de verwarming van een gasloze woning van Groothuisbouw? Onze alternatieve verwarmingsinstallatie bestaat uit een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Een ultramoderne installatie voor een op en top comfortabel en duurzaam huis! Naast deze ultramoderne verwarmingsinstallatie bouwen wij onze woningen altijd met een energieprestatienorm en rc-waarden die voldoen aan de meest recente eisen van het bouwbesluit. Hierdoor bent u verzekerd van een woning met het energiezuinigste label A. Met aanvullende opties zoals zonnepanelen kunt u uw woning nog verder verduurzamen, zodat uw gasloze woning van Groothuisbouw helemaal klaargestoomd is voor de toekomst! 
Kortom: wilt u een vrijstaande woning bouwen zonder gasaansluiting en bent u op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord! 

Wilt u meer weten over een eigen huis bouwen met Groothuisbouw en bent u benieuwd naar onze woningen? 
Volg het stappenplan op onze website en stel uw eigen woning samen! 


Eigen woning samenstellen> 

Contactformulier

Heeft een vraag over deze blog of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

Lees ook onze andere blogs

Nieuwbouwen in Almere Nobelhorst? Dat doet u met Groothuisbouw!

Droomt u van een nieuwbouwwoning in Almere Nobelhorst, genietend van een landelijke dorpssfeer, maar wel met een uitgebreid stadscentrum om de hoek? Of heeft u al een kavel in plan ‘Het Klooster’ (in optie) en wilt u alvast bouwplannen maken? Gaaf! In welke fase u zich ook bevindt, één vraag overheerst: hóe en met wie ga ik straks mijn woning bouwen? Wij zeggen volmondig: Groothuisbouw! Laat ons uitleggen waarom…

Wij bouwen óók nu veilig en gezond aan uw droomhuis!

Als u nieuwbouwplannen heeft kunt u waarschijnlijk niet wáchten om uw plannen verder te concretiseren. Maar tijdens de coronacrisis zit u ook met vragen. Want: ‘kan ik nog steeds bij Groothuisbouw terecht?’, ‘Zijn de modelwoningen gewoon open ter bezichtiging?’ en ‘kan ik persoonlijk langskomen om mijn wensen te bespreken?’ Logische vragen, waar wij gelukkig een geruststellend antwoord op hebben!

Stikstof en nieuwbouw: hoe zit dat bij Groothuisbouw?

Wie het nieuws de afgelopen periode gevolgd heeft kan er niet omheen: de stikstofproblematiek. De uitspraak van de Raad van State in mei 2019 zette een streep door het Nederlandse compensatiebeleid op het gebied van stikstofuitstoot. Dit zorgde voor problemen in verschillende sectoren, waaronder de woningbouw. Maar hoe zit het eigenlijk precies met de uitstoot van stikstof bij nieuwbouw en hoe komt het dat Groothuisbouw geen problemen ervaart op dit gebied? Wij leggen het u graag uit! 
Wij houden u op de hoogte!