Terug naar overzicht 24 februari 2020

Nieuwe woning bouwen? Kies voor een gasloze woning van Groothuisbouw

Bent u geinteresseerd in het bouwen van een gasloze woning? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord. Wij gingen enige tijd geleden al over op gasloos bouwen en voorzien al onze woningen sindsdien van een alternatieve en ultramoderne verwarmingsinstallatie. Wilt u hier meer over weten en bent u benieuwd naar een gasloze woning van Groothuisbouw? In deze blog geven wij u graag meer informatie!

Gasloze woning bouwen: waarom?

Een gasloze woning bouwen is in Nederland tegenwoordig verplicht. Maar waarom is dit zo en vanaf wanneer geldt deze verplichting? Het zit zo: door uitstoot van broeikasgassen verandert het klimaat en warmt de aarde steeds meer op. Om deze klimaatverandering tegen te gaan sloten 195 landen, waaronder Nederland, in 2015 een verdrag met bindende afspraken over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Deze afspraken hadden gevolgen voor verschillende sectoren, waaronder de nieuwbouwsector. Binnen deze sector werd het vanaf medio 2018 verplicht om gasloos te bouwen. 

Gasloze woning bouwen verplicht vanaf juli 2018

Om de gestelde klimaatdoelen te behalen mogen alle nieuwbouwwoningen na 1 juli 2018 niet langer aangesloten worden op het gasnetwerk. Huishoudens die op gas koken en verwarmen leveren namelijk een behoorlijk grote bijdrage aan de totale CO2-uitstoot in Nederland. Het besluit van de overheid om vanaf medio 2018 volledig over te stappen op gasloos bouwen zorgde ervoor dat bouwbedrijven volop aan de slag gingen met duurzaamheidsoplossingen. Bij Groothuisbouw sprongen we geruime tijd geleden al in op deze veranderingen in de bouwsector. Daarom weten we inmiddels precies wat er komt kijken bij een gasloze woning bouwen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? We leggen het u hieronder graag uit. 

Een gasloze woning van Groothuisbouw

Om vroegtijdig in te springen op de veranderingen in de bouwsector én omdat duurzaamheid bij Groothuisbouw hoog in het vaandel staat, stapten we in 2017 al over op gasloos bouwen. Hierdoor hebben we inmiddels flink wat ‘duurzaamheidservaring’ opgedaan en zijn onze woning gegarandeerd:

    Toekomstbestendig
    Duurzaam
✔    Efficiënt
    Waardevast 

Maar hoe zit het dan met de verwarming van een gasloze woning van Groothuisbouw? Onze alternatieve verwarmingsinstallatie bestaat uit een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Een ultramoderne installatie voor een op en top comfortabel en duurzaam huis! Naast deze ultramoderne verwarmingsinstallatie bouwen wij onze woningen altijd met een energieprestatienorm en rc-waarden die voldoen aan de meest recente eisen van het bouwbesluit. Hierdoor bent u verzekerd van een woning met het energiezuinigste label A. Met aanvullende opties zoals zonnepanelen kunt u uw woning nog verder verduurzamen, zodat uw gasloze woning van Groothuisbouw helemaal klaargestoomd is voor de toekomst! 
Kortom: wilt u een vrijstaande woning bouwen zonder gasaansluiting en bent u op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord! 

Wilt u meer weten over een eigen huis bouwen met Groothuisbouw en bent u benieuwd naar onze woningen? Volg het stappenplan op onze website en stel uw eigen woning samen! 


Eigen woning samenstellen > 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!