Terug naar overzicht 24 februari 2020

Nieuwe woning bouwen? Kies voor een gasloze woning van Groothuisbouw

Bent u geinteresseerd in het bouwen van een gasloze woning? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord. Wij gingen enige tijd geleden al over op gasloos bouwen en voorzien al onze woningen sindsdien van een alternatieve en ultramoderne verwarmingsinstallatie. Wilt u hier meer over weten en bent u benieuwd naar een gasloze woning van Groothuisbouw? In deze blog geven wij u graag meer informatie!

Gasloze woning bouwen: waarom?

Een gasloze woning bouwen is in Nederland tegenwoordig verplicht. Maar waarom is dit zo en vanaf wanneer geldt deze verplichting? Het zit zo: door uitstoot van broeikasgassen verandert het klimaat en warmt de aarde steeds meer op. Om deze klimaatverandering tegen te gaan sloten 195 landen, waaronder Nederland, in 2015 een verdrag met bindende afspraken over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Deze afspraken hadden gevolgen voor verschillende sectoren, waaronder de nieuwbouwsector. Binnen deze sector werd het vanaf medio 2018 verplicht om gasloos te bouwen. 

Gasloze woning bouwen verplicht vanaf juli 2018

Om de gestelde klimaatdoelen te behalen mogen alle nieuwbouwwoningen na 1 juli 2018 niet langer aangesloten worden op het gasnetwerk. Huishoudens die op gas koken en verwarmen leveren namelijk een behoorlijk grote bijdrage aan de totale CO2-uitstoot in Nederland. Het besluit van de overheid om vanaf medio 2018 volledig over te stappen op gasloos bouwen zorgde ervoor dat bouwbedrijven volop aan de slag gingen met duurzaamheidsoplossingen. Bij Groothuisbouw sprongen we geruime tijd geleden al in op deze veranderingen in de bouwsector. Daarom weten we inmiddels precies wat er komt kijken bij een gasloze woning bouwen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? We leggen het u hieronder graag uit. 

Een gasloze woning van Groothuisbouw

Om vroegtijdig in te springen op de veranderingen in de bouwsector én omdat duurzaamheid bij Groothuisbouw hoog in het vaandel staat, stapten we in 2017 al over op gasloos bouwen. Hierdoor hebben we inmiddels flink wat ‘duurzaamheidservaring’ opgedaan en zijn onze woning gegarandeerd:

    Toekomstbestendig
    Duurzaam
✔    Efficiënt
    Waardevast 

Maar hoe zit het dan met de verwarming van een gasloze woning van Groothuisbouw? Onze alternatieve verwarmingsinstallatie bestaat uit een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Een ultramoderne installatie voor een op en top comfortabel en duurzaam huis! Naast deze ultramoderne verwarmingsinstallatie bouwen wij onze woningen altijd met een energieprestatienorm en rc-waarden die voldoen aan de meest recente eisen van het bouwbesluit. Hierdoor bent u verzekerd van een woning met het energiezuinigste label A. Met aanvullende opties zoals zonnepanelen kunt u uw woning nog verder verduurzamen, zodat uw gasloze woning van Groothuisbouw helemaal klaargestoomd is voor de toekomst! 
Kortom: wilt u een vrijstaande woning bouwen zonder gasaansluiting en bent u op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat? Kies dan voor Groothuisbouw Emmeloord! 

Wilt u meer weten over een eigen huis bouwen met Groothuisbouw en bent u benieuwd naar onze woningen? Volg het stappenplan op onze website en stel uw eigen woning samen! 


Eigen woning samenstellen > 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.