Terug naar overzicht 1 februari 2021

"Elk detail van klein tot groot werd besproken."

Ons avontuur startte begin 2019. Wij hebben destijds de showhuizen bezocht op het terrein van Groothuisbouw. Wij hadden direct een klik met Remco P. en om heel eerlijk te zijn vonden wij ook dat Groothuisbouw de Notariswoning het mooiste bouwt.

De verhoudingen, prijs, kwaliteit, symmetrie enz. alles klopt! Wat een inzet, kennis en kunde heeft Remco. Hij is erg betroken bij het gehele proces. Remco is een geweldige behulpzame verkoper en geen vraag is hem teveel. Hij zorgt voor de juiste feedback en doet zijn best om al jouw wensen mogelijk te maken. Topper ga zo door!

Nadat bij Remco de knoop was doorgehakt werd het stokje overgedragen aan Maikel M. 1 van de verkoop begeleiders. Ook een Topper in zijn stukje aandeel binnen Groothuis. Maikel heeft voor ons in die cruciale begin fase het verschil gemaakt.

Tijdens de puntjes op de i gesprek(en) werd alles herhaald en kwamen alle vraagstukken naar voren. Vraagstukken die met name betrekking hebben op de installaties, wensen en afwerking van de woning. Elk detail van klein tot groot werd besproken.

Wij hadden een lijst met punten, schetsen en aantekeningen aangedragen. Maikel pakte deze snel op en bij vragen werd ook snel en adequaat gereageerd.

In deze fase wordt er wel van je verwacht om proactief mee te doen, te denken en te handelen. Groothuis probeert zoveel mogelijk vooruit te denken en jouw wensen in te vullen en in kaart te brengen, maar daar dien jezelf ook je steentje aan bij te dragen. Je kan niet achterover leunen en denken, ach dat komt wel. It takes two to tango.

De bouw app is een handige tool en van zeer grote waarde. In de app kun je precies zien welke handelingen je moet verrichten en welke acties je moet nemen. Ook hier krijg je genoeg hulp bij. Denk aan de keuken, badkamer, vloeren, deuren, afwerking, voortgang, documentatie, gemaakte keuzes, communicatie met derden, gemeente enz. Als je eenmaal in die (snel)trein zit, dan gaat het erg hard en daarom moet alles goed, duidelijk en overzichtelijk zijn.

Dick M., onze project aannemer heeft ons prima begeleid en overleggen of bellen was geen probleem. Dick stond altijd klaar.

De start van de bouw is een groot feest. En ook hier weer een geoliede machine. Snel, vakkundig en doorpakken is het motto. De bouwers verdienen een GROOT compliment, allemaal even vriendelijk en nemen de tijd voor je om je tussendoor te ontvangen. Ze laten trots en graag zien wat er is gebouwd en geen vraag is ze teveel. Bedankt voor de Top bouwtijd.

Bekijk hier ons woningtype GL3 ->

Ook de service collega’s doen hun uiterste best en zijn uiterst behulpzaam om alles op te lossen. Ondanks dat wij ons huis casco hebben laten bouwen waren er nog wel wat oplever punten. Waar gewerkt wordt kan er ook “iets fout” gaan, ondanks de lange voorbereiding, communicatie en persoonlijk schouwen op de bouw. De service oplever punten zijn behandeld en naar behoren en tevredenheid vakkundig opgelost. Er wordt niet bezuinigd op materiaal of kosten. Sommige punten duurden iets langer i.v.m. het slechte weer.

At last but not least! De meiden op kantoor die zorgen voor het reilen en zeilen van de administratieve kant. Denk aan de vergunning afwikkeling, facturen, uploaden gegevens, communicatie met de gemeente enz. Kortom allemaal een rots in de branding, die je niet over het hoofd mag zien of überhaupt onderschatten.

In November 2020 werd ons huis opgeleverd en inmiddels wonen wij er alweer 4 maanden naar alle tevredenheid!

Tot slot. Onze tip zou zijn: Heb je geen bouw en-/ of verbouw ervaring neem dan iemand in de hand die jou erbij kan helpen. Dat geeft uiteindelijk alleen maar een TOP resultaat met een huis die helemaal naar je zin is. Team work makes the job work!

Familie Kalden

Lees ook onze andere reviews

“Een bouwproces dat je iedereen gunt!”

“Vanaf het eerste bezoek waren we verkocht. Op één modelwoning werden we direct verliefd. Dit was ons droomhuis. Vervolgens startte een soepel proces, dat in een aantal logische stappen verliep. Wij hebben in ons leven meerdere ervaringen met nieuwbouw, maar dit is de eerste keer dat we met plezier terugkijken." 

"We hebben versie 2.0 van onze droomwoning op onze droomlocatie kunnen realiseren."

In aanloop naar het bouwproces woonden we eigenlijk in een modelwoning, wat ons de uitgelezen kans gaf om alles nog eens extra door te denken. De indeling, de ruimtes en waren we de eerste keer toch niet iets vergeten? In samenspraak met Groothuis bleek al snel dat eigenlijk alles mogelijk was waardoor wij extra doordacht versie 2.0 van onze droomwoning op onze droomlocatie hebben kunnen realiseren.