Bouwwoordenboek

Het antwoord op al uw vragen

Prefab woning

Bij een prefab woning worden de materialen in een fabriek tot elementen gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en aldaar in elkaar gezet worden. Veel mensen denken bij een prefab woning aan goedkope standaardwoningen waar weinig aan gewijzigd kan worden. Wij bij Groothuisbouw bouwen geen prefab woningen. Wij bouwen gepersonaliseerde woningen op traditionele wijze. In onze traditonele bouwmethode maken we gebruik van geprefabriceerde (prefab) elementen, zoals onder andere dakgoten, dakkapellen en schoorstenen.

Kwaliteit prefab woning

In de productiehal bij ons kantoor in Emmeloord worden alle onderdelen gemaakt, die wij al ruim voor de start van de bouw kunnen voorbereiden. Een veelgehoord misverstand is dat de bouw door prefabricage niet meer traditioneel zou zijn. Dat is het wel degelijk, alleen wordt er alvast in het voren gewerkt. Dit versnelt het bouwproces aanzienlijk, zonder het traditionele karakter teniet te doen. Doordat in een overdekte ruimte gewerkt wordt, kan een schoorsteen bijvoorbeeld veel sneller en gemakkelijker gemetseld worden, dan wanneer deze zelfde schoorsteen op een paar meter hoogte op een dak moet worden opgemetseld.  

Voordelen prefab

Het bouwen van een woning met prefab elementen biedt wat ons betreft alleen maar voordelen. En dan gaat het niet zozeer om snelheid, maar vooral om kwaliteit. Omdat in de productiehal gewerkt wordt onder optimale omstandigheden, zijn de elementen van hogere en constantere kwaliteit. Deze prefab elementen worden vervolgens schoon, droog en precies op tijd aangeleverd op de bouw, waar uw woning volledig traditioneel wordt opgemetseld. Uw woning staat hierdoor nooit langdurig open, waardoor er vrijwel geen regen in de woning komt. Naast een hogere kwaliteit levert de combinatie van prefab en traditionele bouw zodoende ook een kortere bouwperiode op.
 

 

Woning prefab bouwen?

Wilt u de hoge kwaliteit van onze woningen en de combinatie van prefab en traditionele bouw zelf ervaren? Of heeft u plannen om zelf een (prefab) woning te bouwen? Kom dan gerust eens langs voor een bezoek aan onze productiehal. Neem, indien u dat wenst , ook gerust uw eigen deskundige mee. 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Groothuisbouw | Titaniumweg 10 | 8304 BR Emmeloord | T. 0527 – 624370 | E. info@groothuisbouw.nl