Bouwwoordenboek

Het antwoord op al uw vragen

Kangoeroewoning

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning is een huis waarin meerdere gezinnen onder een dak wonen. Het is eigenlijk een dubbele woning met twee gescheiden leefruimtes. Een kangoeroewoning wordt meestal gedeeld door familieleden, zoals een gezin met kinderen en grootouders. Een belangrijk uitgangspunt van een kangoeroewoning is een zorgvraag. Grootouders die hulpbehoevend worden kunnen op deze manier langer zelfstandig wonen, omdat de kinderen heel dichtbij zijn en de zorg makkelijk op zich kunnen nemen. Andersom geldt ook dat de grootouders makkelijk een deel van de zorg voor de kleinkinderen op zich kunnen nemen. Een win-win situatie dus! 

Kangoeroewoning plattegrond

Een kangoeroewoning plattegrond bestaat uit twee complete woningen onder een dak: de buidel- en de hoofdwoning. Elke woning is volledig zelfstandig, met een eigen badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer enzovoorts. De samenstelling van een kangoeroewoning plattegrond kan er verschillend uitzien. Zo kunnen de twee woningen naast elkaar óf boven elkaar geplaatst zijn. Door middel van een tussendeur of tussentrap is het mogelijk van de ene naar de andere woning te gaan. Bij Groothuisbouw bent u niet gebonden aan een vast woningtype, maar kunt u zelf bepalen hoe de buitenkant én de binnenkant van uw kangoeroewoning eruit komt te zien!

Kangoeroewoning prijs

Bent u geïnteresseerd in een kangoeroewoning en wilt u de prijs berekenen? Via de knop prijsberekenen op onze website kunt u eenvoudig alle basisprijzen van onze woningen berekenen. De extra kosten voor het ombouwen van een woningtype tot een kangoeroewoning zijn nog niet bij deze prijs inbegrepen. Omdat deze aanvullende kosten afhankelijk zijn van uw persoonlijk wensen en dus voor iedere woning anders zijn, raden wij u aan een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag uw ideale kangoeroewoning te realiseren! 

 

Kangoeroewoning laten bouwen door Groothuisbouw 

Bij Groothuisbouw helpen we u graag uw ideale kangoeroewoning te bouwen. Wij bieden diverse woningtypen die geschikt zijn voor een dubbele woonfunctie. Als u ervoor kiest om uw kangoeroewoning te laten bouwen door Groothuisbouw, verzekeren wij u ervan dat deze volledig voldoet aan uw wensen. Bij ons kunt u uw woning namelijk helemaal zelf samenstellen. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Ga meteen aan de slag met de ontwerpmodule op onze website. Hier kunt u in een paar eenvoudige stappen uw eigen huis ontwerpen! Wilt u weten welke woningtypen geschikt zijn voor een kangoeroewoning? Neem meteen contact met ons op voor een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen het bouwen van een kangoeroewoning én de mogelijkheden bij Groothuisbouw! 

Bent u nog in een oriënterende fase voor het bouwen van een kangoeroewoning? Neem contact op met onze adviseurs en zij voorzien u graag van een vrijblijvend advies. Heeft u al een kavel? Dan kunt u ook direct een adviesgesprek inplannen via onderstaande button.

Huizenboek aanvragen >