Bouwwoordenboek

Het antwoord op al uw vragen

Casco bouwen

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om te kiezen voor casco bouwen. Maar, wat houdt dit eigenlijk in, wat zijn de prijzen van casco bouwen per m3 en waarin verschilt casco bouwen van een sleutelklare oplevering? Groothuisbouw legt u graag uit hoe het zit! 

Wat is casco bouwen?

Casco bouwen houdt in dat het bouwbedrijf alleen de ruwbouw van de woning verzorgt. Bij Groothuisbouw betekent dit in dat uw huis wind- en waterdicht wordt opgeleverd: inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. De rest van de woning bouwt u zelf af. Het voordeel van casco bouwen is dat u flink kunt besparen op de kosten. De uren die u zelf aan de woning werkt hoeft u immers niet aan het bouwbedrijf te betalen. Daarnaast kunt u de binnenzijde van de woning geheel naar eigen smaak en budget inrichten. Ook het bouwtempo bepaalt u helemaal zelf. Dat maakt casco bouwen dé manier om voordelig een nieuwe woning te bouwen en zelf een bijdrage te leveren aan de afwerking van de woning.


Casco bouwen kosten

Casco bouwen is qua kosten een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van reguliere bouw.  De uren die u zelf besteedt aan de afwerking hoeft u immers niet aan het bouwbedrijf te betalen. Daarnaast kunt u zelf bepalen in welk tempo u de woning wilt bouwen. Kan iedereen dan zomaar casco bouwen om kosten te besparen? In principe wel, mits u zelf twee rechterhanden heeft of beschikt over een paar handige kennissen. De afbouw van een woning is namelijk specialistisch werk. Benieuwd wat Casco bouwen gaat kosten bij Groothuisbouw? Lees dan snel verder en ontdek onze bouwprijzen per m3! Weet u niet zeker of u de afbouw van uw woning zelf voor elkaar gaat krijgen? Dan raden wij u aan om ook te informeren naar een compleet afgebouwde woning door Groothuisbouw. Want ook dát is bij ons heel betaalbaar. 

Casco bouwen per m3

Wilt u de kosten van Casco bouwen per m3 berekenen? Dat doet u bij ons eenvoudig online! Met behulp van onze ontwerpmodule kunt u stap voor stap uw eigen woning ontwerpen en meteen zien wat de woning van uw keuze per m3 gaat kosten. U kunt eveneens de prijzen van casco bouwen per m3  vergelijken met de m3 prijzen van complete afbouw; Zo wordt het een stuk eenvoudiger om de afweging te maken of u wél of niet wilt kiezen voor casco bouwen. Als vanzelfsprekend zullen de prijzen van casco bouwen per m3 altijd lager uitvallen dan complete afbouw. Het is aan u om de afweging te maken of u zelf de geschikte mensen en middelen in huis heeft om de afbouw van uw woning te realiseren. Uiteraard kunnen onze verkoopadviseurs en bouwspecialisten u altijd vrijblijvend van tips en tricks voorzien tijdens een bezoek aan ons kantoor in Emmeloord. Wilt u direct zelf berekenen wat casco bouwen per m3 gaat kosten? Ontwerp dan uw favoriete woning met onze ontwerpmodule en check meteen de bijbehorende kosten online! In de module berekent u standaard de prijs voor een afgebouwde woning. Vlakbij de totaalprijs vindt u een keuze optie om de prijs om te zetten naar de cascoprijs.


Zelf uw woning ontwerpen >> 

 

 


 


Casco bouwen met Groothuisbouw

Uw woning casco bouwen met Groothuisbouw komt in het kort op het volgende neer: wij zorgen dat het dak helemaal af is inclusief dakpannen, goten en eventuele dakkapellen. Daarnaast plaatsen wij de kozijnen, deuren en beglazing en verzorgen wij het complete metselwerk. Uw huis wordt dus helemaal wind- en waterdicht afgeleverd. Daarna regelt u zelf de afbouw van de woning. Kiest u voor casco bouwen met Groothuisbouw dan profiteert u bovendien standaard van de volgende zekerheden:

De volledige kapconstructie is gereed
Goten zijn volledig afgetimmerd en afgewerkt met zinken kraal
Eventuele schoorstenen en dakkapellen zijn geplaatst
Dak is volledig met keramische pannen gedekt (u hoeft het dak dus niet meer op)
De woning is volledig wind- en waterdicht
De woning is geheel voorzien van metselwerk en voegwerk
Wij verzorgen de volledige aanvraag omgevingsvergunning inclusief constructieberekeningen

Kortom: bent u enthousiast over één van onze woningen en heeft u twee rechterhanden? Kies dan voor casco bouwen met Groothuisbouw!

Ga direct aan de slag met het ontwerp van uw woning!


Online woning ontwerpen >>