Terug naar overzicht 18 januari 2018

Prefab? Dit zijn de voordelen volgens Groothuisbouw!

Gaat u voor de kwaliteit van traditionele bouw of juist voor de snelheid van prefab bouw? Bij Groothuisbouw hoeft u niet te kiezen!
Welke bouwmethode kiest u voor de bouw van uw vrijstaande woning? Gaat u voor de flexibiliteit en kwaliteit van traditionele bouw? Of geeft u de voorkeur aan de snelheid en efficiëntie van prefab bouw? Lees in deze blog hoe u bij Groothuisbouw kunt profiteren van beide!

Een traditioneel gebouwde prefab woning

Een prefab woning en een traditioneel gebouwde woning lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. De ene woning wordt bijna kant en klaar aangeleverd en dient enkel nog te worden opgebouwd, de andere woning wordt stap voor stap, ter plekke gebouwd volgens de traditionele bouwmethode. Maar is deze tweesplitsing wel zo eenduidig? Het antwoord is nee. Bij Groothuisbouw bouwen we volgens traditionele bouw. Waar mogelijk maken wij gebruik van prefab elementen. Het belangrijkste verschil met reguliere traditionele bouw is dat wij in onze timmerfabriek alvast vooruit werken. Voorafgaand aan de bouw worden bepaalde elementen van de woning in onze productiehal gemaakt en later, op de bouwplaats, in hun geheel op de woning gezet.  

De prefab elementen van Groothuisbouw

De prefab elementen van onze woningen, worden in de timmerfabriek bij ons kantoor in Emmeloord gemaakt. Dit gebeurt al geruime tijd vóór de start van de bouw van een woning. Deze prefab elementen kunnen in de productiehal onder optimale omstandigheden gemaakt worden binnen zeer korte tijd. Maar nog belangrijker dan de snelheid is het hogere kwaliteitsniveau: dankzij onze unieke manier van bouwen staat de woning op de bouwplaats nooit langdurig open, waardoor er vrijwel geen regen in de woning kan komen. Binnen enkele weken is de woning wind- en waterdicht en na 12 – 14 weken is de woning klaar voor oplevering.  

De prefab dakkapel van Groothuisbouw

De prefab dakkapel is een mooi voorbeeld van een prefab element dat in onze timmerfabriek wordt gemaakt. Hier zetten we onze dakkapellen volledig in elkaar. Naar wens kan de dakkapel zelfs compleet afgeschilderd worden, zodat u na de oplevering van uw woning het dak niet meer op hoeft voor het schilderwerk. Doordat we in de timmerfabriek onder perfecte omstandigheden werken, zijn onze prefab elementen van een constante en veel hogere kwaliteit dan wanneer deze op de bouwplaats wordt vervaardigd. Wanneer de bouw gestart is, wordt de prefab dakkapel, net als de andere prefab elementen in één keer en precies op het juiste tijdstip aangeleverd bij de woning. Gaat u uw eigen woning bouwen en wilt u zo’n prefab dakkapel van Groothuisbouw in het echt zien? Kom dan gerust langs voor een bezoek aan onze timmerfabriek. Daar kunt u de kwaliteit van onze bouw met eigen ogen bekijken. U bent van harte welkom!

De prefab schoorsteen van Groothuisbouw

Omdat de prefab elementen van Groothuisbouw onder optimale omstandigheden gemaakt worden, kunnen wij zowel in de productiehal als op de bouwplaats zeer gestructureerd en efficiënt werken. Dit zorgt voor een snellere bouwtijd en een perfect eindresultaat! Neem bijvoorbeeld onze prefab schoorsteen. Deze kan op een schone en droge plek veel makkelijker en veiliger gemetseld worden dan op een paar meter hoogte op een dak. Dat zorgt ervoor dat het metselen van een prefab schoorsteen veel sneller, veiliger en kwalitatief beter gaat!

U begrijpt nu vast waarom de combinatie van traditionele bouw met prefab elementen van Groothuisbouw zo’n succesvolle bouwmethode is. Bent u benieuwd hoe een woning met prefab elementen er in het echt uit ziet? Kom dan een kijkje nemen bij onze 6 modelwoningen in Emmeloord. Hier kunt u op uw gemak rondlopen in het huis van uw dromen en zelf de kwaliteit van ons bouwsysteem ervaren! 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.