Terug naar overzicht 18 januari 2018

Prefab? Dit zijn de voordelen volgens Groothuisbouw!

Gaat u voor de kwaliteit van traditionele bouw of juist voor de snelheid van prefab bouw? Bij Groothuisbouw hoeft u niet te kiezen!
Welke bouwmethode kiest u voor de bouw van uw vrijstaande woning? Gaat u voor de flexibiliteit en kwaliteit van traditionele bouw? Of geeft u de voorkeur aan de snelheid en efficiëntie van prefab bouw? Lees in deze blog hoe u bij Groothuisbouw kunt profiteren van beide!

Een traditioneel gebouwde prefab woning

Een prefab woning en een traditioneel gebouwde woning lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. De ene woning wordt bijna kant en klaar aangeleverd en dient enkel nog te worden opgebouwd, de andere woning wordt stap voor stap, ter plekke gebouwd volgens de traditionele bouwmethode. Maar is deze tweesplitsing wel zo eenduidig? Het antwoord is nee. Bij Groothuisbouw bouwen we volgens traditionele bouw. Waar mogelijk maken wij gebruik van prefab elementen. Het belangrijkste verschil met reguliere traditionele bouw is dat wij in onze timmerfabriek alvast vooruit werken. Voorafgaand aan de bouw worden bepaalde elementen van de woning in onze productiehal gemaakt en later, op de bouwplaats, in hun geheel op de woning gezet.  

De prefab elementen van Groothuisbouw

De prefab elementen van onze woningen, worden in de timmerfabriek bij ons kantoor in Emmeloord gemaakt. Dit gebeurt al geruime tijd vóór de start van de bouw van een woning. Deze prefab elementen kunnen in de productiehal onder optimale omstandigheden gemaakt worden binnen zeer korte tijd. Maar nog belangrijker dan de snelheid is het hogere kwaliteitsniveau: dankzij onze unieke manier van bouwen staat de woning op de bouwplaats nooit langdurig open, waardoor er vrijwel geen regen in de woning kan komen. Binnen enkele weken is de woning wind- en waterdicht en na 12 – 14 weken is de woning klaar voor oplevering.  

De prefab dakkapel van Groothuisbouw

De prefab dakkapel is een mooi voorbeeld van een prefab element dat in onze timmerfabriek wordt gemaakt. Hier zetten we onze dakkapellen volledig in elkaar. Naar wens kan de dakkapel zelfs compleet afgeschilderd worden, zodat u na de oplevering van uw woning het dak niet meer op hoeft voor het schilderwerk. Doordat we in de timmerfabriek onder perfecte omstandigheden werken, zijn onze prefab elementen van een constante en veel hogere kwaliteit dan wanneer deze op de bouwplaats wordt vervaardigd. Wanneer de bouw gestart is, wordt de prefab dakkapel, net als de andere prefab elementen in één keer en precies op het juiste tijdstip aangeleverd bij de woning. Gaat u uw eigen woning bouwen en wilt u zo’n prefab dakkapel van Groothuisbouw in het echt zien? Kom dan gerust langs voor een bezoek aan onze timmerfabriek. Daar kunt u de kwaliteit van onze bouw met eigen ogen bekijken. U bent van harte welkom!

De prefab schoorsteen van Groothuisbouw

Omdat de prefab elementen van Groothuisbouw onder optimale omstandigheden gemaakt worden, kunnen wij zowel in de productiehal als op de bouwplaats zeer gestructureerd en efficiënt werken. Dit zorgt voor een snellere bouwtijd en een perfect eindresultaat! Neem bijvoorbeeld onze prefab schoorsteen. Deze kan op een schone en droge plek veel makkelijker en veiliger gemetseld worden dan op een paar meter hoogte op een dak. Dat zorgt ervoor dat het metselen van een prefab schoorsteen veel sneller, veiliger en kwalitatief beter gaat!

U begrijpt nu vast waarom de combinatie van traditionele bouw met prefab elementen van Groothuisbouw zo’n succesvolle bouwmethode is. Bent u benieuwd hoe een woning met prefab elementen er in het echt uit ziet? Kom dan een kijkje nemen bij onze 5 modelwoningen in Emmeloord. Hier kunt u op uw gemak rondlopen in het huis van uw dromen en zelf de kwaliteit van ons bouwsysteem ervaren! 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!