Terug naar overzicht 28 juli 2016

Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw en hoe past Groothuisbouw dit toe?
Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Niet zo vreemd, want de prijzen zijn aantrekkelijk en het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Maar wat is houtskeletbouw precies, kent deze bouwmethode ook nadelen en hoe past Groothuisbouw houtskeletbouw toe binnen haar woningen?

De houtskeletbouw woning in het kort

Elke houtskeletbouw woning heeft één ding gemeen: de basis wordt altijd gelegd in de fabriek. Dat betekent dat alle onderdelen van het skelet vooraf worden gefabriceerd. Dit gebeurt meestal in een grote productiehal waar de houtbewerkers makkelijk met het hout kunnen werken. Als het skelet van de houtskeletbouw woning klaar is, wordt het geraamte in delen naar de bouwplaats getransporteerd. Daar hoeven de bouwvakkers het houtskelet alleen nog maar in elkaar te zetten. Dit zorgt voor scherpere prijzen en een grotere snelheid.

Houtskeletbouw voordelen

Houtskeletbouw biedt diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is de prijs, maar ook de korte bouwtijd is een belangrijke pré van deze moderne bouwvorm. Er zijn echter nog meer voordelen van houtskeletbouw:

  • Elementen worden voorafgaand aan de bouw voorbereid in de productiehal. Hierdoor kan een efficiëntere en kortere bouwtijd gerealiseerd worden.
  • De houtskeletbouw elementen worden in een droge fabriek onder de meest optimale omstandigheden geproduceerd.
  • De elementen worden droog aangeleverd op de bouw, waardoor de woning minder last heeft van weersinvloeden.

Houtskeletbouw nadelen

Veel mensen vragen zich af of houtskeletbouw ook nadelen heeft. Bij reguliere houtskeletbouw is dat vaak wel het geval. Veelvoorkomende nadelen zijn:

  • Een minder goede akoestische isolatie bij een houten verdiepingsvloer.
  • Het moeten nemen van extra vochtwerende maatregelen.

Hoe denkt Groothuisbouw over houtskeletbouw?

Groothuisbouw gelooft dat houtskeletbouw voordelen biedt, maar neemt ook de nadelen van houtskeletbouw zeer serieus. Dankzij een optimale combinatie van traditionele bouw en houtskeletbouw elementen maakt Groothuisbouw alleen gebruik van de voordelen van houtskeletbouw. De volledige begane grond en 1e verdiepingsvloer (altijd beton) worden in alle gevallen traditioneel uitgevoerd. Daarnaast maken we alleen gebruik van houtskeletbouw bij de elementen waar het ook écht kan. Zo combineren we het beste van twee bouwtechnieken, maken we enkel gebruik van de voordelen van houtskeletbouw en kunnen we bovendien flink tijd besparen.

Wat zijn de houtskeletbouw prijzen?

Mooi die succesvolle combinatie tussen traditionele bouw en houtskeletbouw. Maar is deze combinatie qua prijzen net zo aantrekkelijk als reguliere houtskeletbouw? Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van uw vergelijkingsmateriaal én het type woning dat u kiest. De indeling, de grootte, het aantal ramen, het type dakbedekking; het zijn allemaal zaken die invloed hebben op de prijzen van uw woning. Gelukkig kunt u heel makkelijk online uw unieke woning samenstellen en meteen de bijbehorende prijzen bekijken. Zo weet u precies wat een woning bij Groothuisbouw gaat kosten t.o.v. van een volledige houtskeletbouw woning.

Nieuwsgierig? Vraag ons huizenboek aan om onze houtsketletbouw woningen te bekijken of neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden!

Huizenboek aanvragen > 

Afspraak maken >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!

Halfvrijstaande woning bouwen? Het kan vanaf nu bij Groothuisbouw!

Droomt u al langer over het bouwen van uw eigen woning en weet u nagenoeg zeker dat dit een halfvrijstaande woning moet worden? Dan hebben we GROOT nieuws bij Groothuisbouw: wij introduceren namelijk onze nieuwe reeks geschakelde villa’s! Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden? Onze ontwerper Goerez vertelt er alles over!

Keimwerk; wat is het en waarom zou u ervoor kiezen?

U heeft het vást weleens gezien: een moderne stijlvolle woning waarvan de buitenmuren compleet in één kleur zijn afgewerkt. Of misschien heeft u bij het bekijken van onze woningtypen en -uitvoeringen de term ‘keimwerk’ al eens als keuzemogelijkheid voorbij zien komen. Maar wat is ‘keimwerk’ precies, waarom zou u ervoor kiezen en zijn er ook nadelen? Wij leggen het graag uit!