Terug naar overzicht 28 juli 2016

Houtskeletbouw

Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Niet zo vreemd, want de prijzen zijn aantrekkelijk en het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Maar wat is houtskeletbouw precies, kent deze bouwmethode ook nadelen en hoe past Groothuisbouw houtskeletbouw toe binnen haar woningen?

De houtskeletbouw woning in het kort

Elke houtskeletbouw woning heeft één ding gemeen: de basis wordt altijd gelegd in de fabriek. Dat betekent dat alle onderdelen van het skelet vooraf worden gefabriceerd. Dit gebeurt meestal in een grote productiehal waar de houtbewerkers makkelijk met het hout kunnen werken. Als het skelet van de houtskeletbouw woning klaar is, wordt het geraamte in delen naar de bouwplaats getransporteerd. Daar hoeven de bouwvakkers het houtskelet alleen nog maar in elkaar te zetten. Dit zorgt voor scherpere prijzen en een grotere snelheid.

Houtskeletbouw voordelen

Houtskeletbouw biedt diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is de prijs, maar ook de korte bouwtijd is een belangrijke pré van deze moderne bouwvorm. Er zijn echter nog meer voordelen van houtskeletbouw:

  • Elementen worden voorafgaand aan de bouw voorbereid in de productiehal. Hierdoor kan een efficiëntere en kortere bouwtijd gerealiseerd worden.
  • De houtskeletbouw elementen worden in een droge fabriek onder de meest optimale omstandigheden geproduceerd.
  • De elementen worden droog aangeleverd op de bouw, waardoor de woning minder last heeft van weersinvloeden.

Houtskeletbouw nadelen

Veel mensen vragen zich af of houtskeletbouw ook nadelen heeft. Bij reguliere houtskeletbouw is dat vaak wel het geval. Veelvoorkomende nadelen zijn:

  • Een minder goede akoestische isolatie bij een houten verdiepingsvloer.
  • Het moeten nemen van extra vochtwerende maatregelen.

Hoe denkt Groothuisbouw over houtskeletbouw?

Groothuisbouw gelooft dat houtskeletbouw voordelen biedt, maar neemt ook de nadelen van houtskeletbouw zeer serieus. Dankzij een optimale combinatie van traditionele bouw en houtskeletbouw elementen maakt Groothuisbouw alleen gebruik van de voordelen van houtskeletbouw. De volledige begane grond en 1e verdiepingsvloer (altijd beton) worden in alle gevallen traditioneel uitgevoerd. Daarnaast maken we alleen gebruik van houtskeletbouw bij de elementen waar het ook écht kan. Zo combineren we het beste van twee bouwtechnieken, maken we enkel gebruik van de voordelen van houtskeletbouw en kunnen we bovendien flink tijd besparen.

Wat zijn de houtskeletbouw prijzen?

Mooi die succesvolle combinatie tussen traditionele bouw en houtskeletbouw. Maar is deze combinatie qua prijzen net zo aantrekkelijk als reguliere houtskeletbouw? Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van uw vergelijkingsmateriaal én het type woning dat u kiest. De indeling, de grootte, het aantal ramen, het type dakbedekking; het zijn allemaal zaken die invloed hebben op de prijzen van uw woning. Gelukkig kunt u heel makkelijk online uw unieke woning samenstellen en meteen de bijbehorende prijzen bekijken. Zo weet u precies wat een woning bij Groothuisbouw gaat kosten t.o.v. van een volledige houtskeletbouw woning.

Nieuwsgierig? Vraag ons huizenboek aan om onze houtsketletbouw woningen te bekijken of neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden!

Afspraak maken >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.

“Je bouwt een band op met elkaar; dat werkt erg prettig”

Hoe je een succesvolle zakelijke samenwerking opbouwt én behoudt? Daar kunnen ze bij Raab Karcher in Vriezenveen over meepraten. Al dertig jaar leveren ze de bouwmaterialen aan Groothuisbouw. Hét geheim van dit succes volgens commercieel manager Menno Hoekstra? “Loyaal blijven en met elkaar meebewegen.” Tijd voor een mooi gesprek met hem én twee van zijn collega’s in Vriezenveen.