Terug naar overzicht 27 augustus 2018

Stijlvol klassiek, landelijk of modern: dít maakt de bouwstijlen van Groothuisbouw zo bijzonder!

Een eigen woning laten bouwen is een bijzonder project. In tegenstelling tot een bestaand huis waarin u alleen de inrichting zelf kunt bepalen, kunt u een nieuwbouw woning van A tot Z helemaal in uw eigen stijl laten bouwen. Maar welke bouwstijlen zijn er eigenlijk en welke past bij u? Gaat u voor landelijk en klassiek, of juist voor strak en modern? Met de bouwstijlen van Groothuisbouw kunt u veel kanten op. Daarnaast bepaalt u ook de indeling en afmeting helemaal zelf. Zo voelt u zich straks helemaal thuis in uw eigen woning!

Gaat u voor klassiek of modern? Déze bouwstijlen staan als een huis!

Een nieuw huis kan in verschillende bouwstijlen worden gebouwd. Als u op zoek bent naar bouwstijlen voor uw huis is het belangrijk om hier eerst goed over na te denken. De stijl bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer die de woning uitstraalt én of u er zich straks thuis zult voelen. Een klassieke woning heeft bijvoorbeeld een compleet ander karakter dan een strakke villa. Maar welke bouwstijl past het beste bij u? Heeft u een klassieke smaak? Dan is de elegantie van een Notariswoning of een Herenhuis misschien iets voor u. Deze bouwstijlen vindt u terug in onze woningtypen GL3 en GH2. Houdt u meer van modern? Dan is een Stadsvilla wellicht iets voor u. Kijk dan eens naar ons woningtype GH1. Wilt u verschillende bouwstijlen in uw huis laten terugkomen? Ook dat kan bij Groothuisbouw. Zo kan woningtype GH2, ons Herenhuis, gebouwd worden in een klassieke of een moderne uitvoering. Informeer gerust naar de mogelijkheden; wij denken graag met u mee. Misschien vindt u het lastig om een keuze te maken, omdat er zoveel verschillende bouwstijlen bestaan. Bij Groothuisbouw willen we u graag helpen de juiste keuze te maken. Bent u benieuwd naar de hierboven beschreven woningtypen? Vraag dan ons huizenboek aan, dit staat boordevol informatie en inspiratie over de verschillende bouwstijlen van Groothuisbouw.

Naast onze bekende bouwstijlen is nog veel meer mogelijk!

Spreken meerdere bouwstijlen u aan en vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem dan eens een kijkje bij onze schetsontwerpen. De bouwstijlen van deze woningen variëren van landelijk en warm tot modern en strak. In de schetsontwerpen worden elementen uit verschillende bouwstijlen met elkaar gecombineerd in één woning. Daarnaast zijn aan ieder ontwerp unieke elementen, materialen of opvallende details toegevoegd om u een nog breder beeld te geven van de mogelijkheden. En ook voor deze woningen van Groothuisbouw geldt, dat ze volledig zijn aan te passen aan uw eigen woonwensen. Wilt u de indeling wijzigen of heeft u liever een geheel eigen indeling? Wij adviseren u graag. Ook is het bij een aantal van deze woningen mogelijk om te kiezen voor een rieten kap in plaats van dakpannen. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

Ervaar de bouwstijlen van Groothuisbouw in het echt!

Alle bouwstijlen van Groothuisbouw worden met aandacht voor kwaliteit en vakmanschap bedacht en uitgevoerd. Dus welke bouwstijl u ook kiest, bij Groothuisbouw bent u altijd verzekert van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een degelijk bouwbedrijf. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het bouwen van huizen volgens traditionele bouw. Bent u benieuwd naar ons aanbod? In ons huizenboek en op de website kunt u alle bouwstijlen van Groothuisbouw bekijken. Maar een woning op afstand beoordelen kan moeilijk zijn. Als u twijfelt en de sfeer van een Groothuisbouw woning eens in het echt wilt ervaren, dan kan dat ook! Naast ons kantoor in Emmeloord hebben wij 3 modelwoningen gebouwd. En in de nieuwbouwwijk Emmelhage staan nog eens 2 modelwoningen om te bezichtigen. Hier kunt u de sfeer en ruimte van onze woningen rustig op u in laten werken. Kom gerust eens langs!

Bekijk onze woningtypen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!