Energieneutraal bouwen?

Terug naar overzicht

Energieneutraal bouwen is steeds meer in opkomst. De invloed die we uitoefenen op de wereld en op het milieu wordt steeds belangrijker en duurzame maatregelen zijn aan de orde van de dag. Energieneutraal bouwen wordt dan ook sterk gestimuleerd door de overheid. Wilt u ook energieneutraal bouwen? Wij leggen u graag uit hoe het werkt!

Wat is energieneutraal bouwen?

Energieneutraal bouwen, nul op de meter bouwen, BENG of EPC: waar het over duurzaam bouwen gaat vliegen de ingewikkelde termen en begrippen u vaak om de oren. Maar wat is energieneutraal bouwen nu eigenlijk precies? Het is eigenlijk heel simpel: een energieneutraal gebouwde woning wekt alle gebouwgebonden energie zelf op. Gebouwgebonden energie is bijvoorbeeld energie voor verwarming en ventilatie. Met behulp van onder andere zonnepanelen en een warmtepomp kan een woning van licht en warmte worden voorzien: helemaal zelfvoorzienend dus!

Energieneutraal bouwen: voorbeelden van Groothuisbouw

Bij Groothuisbouw geloven we dat duurzaam bouwen de toekomst heeft. De nieuwste norm vanuit de overheid voor nieuwbouw is gasloos bouwen. Dit betekent concreet dat alle woningen van Groothuisbouw gebouwd worden zonder gasaansluiting. Onze woningen worden standaard verwarmd door middel van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Hierdoor zijn al onze woningen:

Toekomstbestendig
Duurzaam
Efficiënt 


Een andere duurzame optie bij Groothuisbouw is volledig energieneutraal bouwen. Voor voorbeelden en specifieke informatie kunt u het beste contact op nemen met een van onze adviseurs. Hierbij bekijken wij namelijk welke extra maatregelen specifiek voor uw nieuwe woning genomen moeten worden om de woning volledig energieneutraal te maken. Welke maatregelen nodig zijn, is onder andere afhankelijk van het door u gekozen woningtype en de afmeting van de woning. Wilt u volledig energieneutraal bouwen en voorbeelden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op; onze adviseurs helpen u graag om uw nieuwe woning volledig energieneutraal te bouwen.

Energieneutraal bouwen kosten

Bent u benieuwd wat energieneutraal bouwen gaat kosten? Hierover zijn wij bij Groothuisbouw graag zo transparant mogelijk. Op onze website kunt u daarom al onze huizenprijzen vinden. Daarnaast kunt u hier uw eigen huis ontwerpen. De prijzen op onze website zijn gebaseerd op woningen zonder gasaansluiting. Bent u benieuwd wat volledig energieneutraal bouwen gaat kosten? Dat kunnen onze adviseurs u het beste vertellen in een persoonlijk gesprek. Vanzelfsprekend brengt dit door de extra duurzaamheidsmaatregelen hogere kosten met zich mee. Deze kosten betalen zichzelf echter in de jaren na oplevering weer terug door de besparing die u maakt op uw energiekosten. Wilt u hierover een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij zorgen voor de koffie!