Terug naar overzicht 12 december 2019

In memoriam: Frans Groothuis (1935 - 2019)


IN MEMORIAM: FRANS GROOTHUIS (1935 – 2019)     

Op woensdag 11 december 2019 is Frans Groothuis op 84-jarige leeftijd overleden. Frans was, naast liefhebbende man, vader en opa, de grondlegger van Groothuisbouw Emmeloord. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, zoon, schoondochter en kleinkinderen. Wij condoleren hen met dit verlies en wensen hen veel sterkte. 

Meer dan dertig jaar heeft hij zich met volle toewijding ingezet om het bouwen van vrijstaande woningen te standaardiseren en het bouwproces te optimaliseren. Menig onderaannemer, toeleverancier en collega kan zich de passie en gedrevenheid waarmee Frans praktische bouwkundige oplossingen voor op de bouwplaats realiseerde nog heel goed herinneren. Standaardisatie en langdurige samenwerking met vaste partijen waren zijn speerpunten.

Ketenintegratie, BIM, geïndustrialiseerd bouwen, het zijn ontwikkelingen van de laatste jaren. Dertig jaar geleden had niemand hier nog van gehoord maar toen dacht Frans al voluit op die manier. Een grote kracht van Frans was dat hij niet alleen veel visie had voor de technische kant van het bouwproces maar ook voor de commerciële en zelfs voor de financiële kant. Hij was daarmee een ondernemer in de breedste zin van het woord. Door dat ondernemerschap van Frans groeide Groothuisbouw uit van eenmanszaak tot één van de grootste landelijke bouwers van vrijstaande woningen.

Frans heeft met zijn gedrevenheid een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten en ons met zijn visie een prachtig nalatenschap gegeven.

Wat rest is veel dank en respect.

Lees ook onze andere nieuwsberichten

Winactie Groothuisbouw X BBQ Village

Bent u klaar voor een smaakvol 2023? En verrast u iedereen deze winter met uw grill skills? Win een The Bastard Urban Large én een workshop voor twee personen bij BBQ Village!

Bezoek onze modelwoningen | Winter 2022

Wilt u de modelwoningen bezoeken in de winterperiode? U bent zonder afspraak van harte welkom! In verband met de kerstvakantie en feestdagen zijn de openingstijden gewijzigd. Bekijk hier het volledige overzicht van alle aangepaste tijden.

Bezoek onze modelwoningen | Zomer 2022

Wilt u de modelwoningen bezoeken in de zomerperiode? U bent zonder afspraak van harte welkom! In verband met de bouwvak zijn de openingstijden gewijzigd. Bekijk hier hier het volledige overzicht van alle aangepaste tijden.