Terug naar overzicht 26 januari 2017

Bouwen op Vlieland... Ook deze uitdaging gaan wij graag aan!

Bij Groothuisbouw zijn we het nieuwe jaar gestart met een wel heel bijzonder project. In de tweede week van januari mochten wij voor opdrachtgevers een Notariswoning bouwen …op Vlieland!

Voor de bouw van een woning zijn een hele waslijst aan spullen en materialen nodig. Vindt die bouw plaats op een Waddeneiland, dan moeten die spullen niet alleen op regulier transport, maar ook nog eens verscheept worden. Van de heistelling voor de fundatie en een mobiele kraan voor de hijswerkzaamheden, tot de pallets met metselstenen en dakpannen, alles moet op transport. Het tot in detail plannen van het bouwproces is voor ons voor elke woning vanzelfsprekend. Voor de planning van de opbouw van een woning op de Waddeneilanden kwam echter nog wel wat meer kijken…!

Smit Transport verzorgt al jaren alle transporten voor onze woningen naar bouwlocaties door heel Nederland. Ook voor dit bijzondere project konden we natuurlijk op hun ondersteuning rekenen. In de aanloop naar de opbouw bood Smit Transport ons de mogelijkheid om alle materialen op hun vestiging in Kampen te verzamelen en te clusteren. Wat als eerst benodigd was op de bouw, moest immers ook als eerst uitgeladen worden op Vlieland…en dus als laatste ingepakt worden op de boot. Voor de overtocht van de in totaal 16 (!) trailers kregen wij de hulp van Rederij Wadden Transport. Zij varen vanuit Harlingen op de eilanden Vlieland en Terschelling.

Op 9 januari mochten wij deze logistiek puzzel tot uitvoering brengen en vertrok de eerste boot richting Vlieland; geladen met een mobiele kraan, een deel van de geladen trailers en een bemande bedrijfsbus. Omdat ook het transport op Vlieland vanuit de haven naar de bouwlocatie geregeld moest worden, werd ook een truck en chauffeur van Smit Transport ingescheept in Harlingen. Om geen stagnatie op te lopen op de bouw is Rederij Wadden Transport na het lossen van de boot gelijk weer terug gevaren om nog diezelfde avond ook de resterende trailers af te leveren op Vlieland.

Ondertussen was er op de eerste opbouwdag al hard gewerkt door de bouwploeg en was de basis voor de woning al ruimschoots gelegd. De volgende dag werden de werkzaamheden in hoog tempo voortgezet en zat de woning tegen de avond al ‘onder de kap’. De lege trailers, mobiele kraan, de truck en chauffeur werden nog dezelfde avond aan wal gezet in Harlingen. En de bouwers van Groothuisbouw? Die mogen de komende weken nog even op Vlieland blijven om de woning verder af te bouwen!

Lees ook onze andere nieuwsberichten

Winactie Groothuisbouw X BBQ Village

Bent u klaar voor een smaakvol 2023? En verrast u iedereen deze winter met uw grill skills? Win een The Bastard Urban Large én een workshop voor twee personen bij BBQ Village!

Bezoek onze modelwoningen | Winter 2022

Wilt u de modelwoningen bezoeken in de winterperiode? U bent zonder afspraak van harte welkom! In verband met de kerstvakantie en feestdagen zijn de openingstijden gewijzigd. Bekijk hier het volledige overzicht van alle aangepaste tijden.

Bezoek onze modelwoningen | Zomer 2022

Wilt u de modelwoningen bezoeken in de zomerperiode? U bent zonder afspraak van harte welkom! In verband met de bouwvak zijn de openingstijden gewijzigd. Bekijk hier hier het volledige overzicht van alle aangepaste tijden.