Bouwwoordenboek

Het antwoord op al uw vragen

Notariswoning

Notariswoning
Een Notariswoning of 'Pastoriewoning', is een woning die gekenmerkt wordt door klassieke elementen en symmetrie. Het middendeel van de woning is verbijzonderd door de uitvoering van de entree met een dakkapel of opbouw daarboven. Een Notariswoning heeft één verdieping en een schilddak. Als de woning wordt uitgevoerd met 2 verdiepingen wordt het een Landhuis of Herenhuis genoemd.

De Notariswoning van Groothuisbouw
Klassiek, stijlvol en toch modern. Dat is de Notariswoning van Groothuisbouw. Bij binnenkomst zorgt de impostante hal direct voor een gevoel van rust en ruimte. In combinatie met de royale woonkamer en woonkeuken is de Notariswoning voor veel mensen een heerlijk huis om in te wonen.

Standaarduitrusting Notariswoning Groothuisbouw:

  • 4 slaapkamers
  • Grote woonkamer
  • Royale woonkeuken
  • Zeer ruime hal met vide
  • Veel authentieke details, o.a. zinken hemelwaterafvoeren, een fraaie voordeurpartij met hardstenen neuten, Amsterdamse kozijnen met hanenkammen en sierlijsten op de goten en de 6 dakkapellen.

 

De Notariswoning kan worden gebouwd met diverse afmetingen en indelingen. De uitrusting van de Notariswoning van Groothuisbouw is standaard zeer luxe. Wat dacht u bijvoorbeeld van keramische dakpannen, vloerverwarming en luxe glas- en paneeldeuren op de begane grond? Allemaal standaard als u kiest voor een woning van Groothuisbouw.

Bovenop de standaarduitrusting is de Notariswoning standaard nog luxer dan onze overige woningtypen. Wat dacht u van Amsterdamse kozijnen met roedeverdeling, hardstenen raamdorpels en 'hanenkammen' boven de kozijnen?

Een compleet overzicht van de standaarduitrusting van onze woningen vindt u in ons Huizenboek.