Terug naar overzicht 19 september 2016

Zelf een huis bouwen

Ontdek de kosten en voordelen!
Waarschijnlijk droomt u er al jaren van: zelf een huis bouwen. Maar wat zijn de kosten wanneer u zelf een huis gaat bouwen en is de realisatie van een eigen woning niet heel veel regelwerk? Groothuisbouw geeft antwoord...

Waarom zelf een huis bouwen?

Zelf een huis bouwen is voor velen een droom. Het liefste zou u een eigen huis bouwen met lage kosten én dat helemaal naar uw smaak is.  Ruimtelijk, een mooie lichtval en een heerlijke grote woonkeuken; u ziet het helemaal voor zich. Deze keuzevrijheid is een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor zelfbouw. Uw eigen woning bouwen betekent immers dat u weinig concessies hoeft te doen aan uw woonwensen. U heeft van meet af aan de vrijheid om alles zelf te bepalen. Daardoor is zelf een huis bouwen heel bijzonder. Het voelt écht als het verwezenlijken van uw droom!

Zelf een huis bouwen kosten

Leuk zo’n eigen droomwoning realiseren. Maar wat zijn de kosten van zelf een huis bouwen? Veel mensen lopen tegen deze vraag aan. Logisch, want zelf een huis bouwen heeft als reputatie dat het veel (onverwachte) kosten oplevert. Bij Groothuisbouw zijn we echter vanaf het begin af aan transparant over de kosten van uw nieuwbouwwoning. Op onze website vindt u een ontwerpmodule waarmee u zelf online uw huis kunt samenstellen. De kosten van het huis worden meteen in het totaaloverzicht weergegeven. Kiest u voor een erker of een dakkappel? Dan wordt de totaalprijs real-time aangepast op basis van uw selectie. En dat geldt voor elke keuze die u maakt. Zo kunt u lekker puzzelen met woningtypen, materialen en uitvoeringen. En aan het eind van de rit weet u precies wat zelf een huis bouwen gaat kosten!

Is zelf een huis bouwen niet veel gedoe?

Wij realiseren ons als geen ander dat zelf een huis bouwen veel tijd en inspanning vergt. Daarom nemen wij u zoveel mogelijk werk uit handen. We regelen de aanvraag van bouwvergunningen en eventuele bodemonderzoeken. Als wij uw huis bouwen bent u bovendien verzekerd van een vastgelegde opleverdatum, strakke planning, perfecte afwerking én gunstige prijs. Bovendien hoeft u pas bij oplevering te betalen. Wij kunnen dit soort aantrekkelijke voorwaarden bieden omdat wij werken met een combinatie van systeembouw en traditionele bouw, hierdoor werkt bouwen nét even anders. En u? U kunt zelf het huis van uw dromen bouwen, maar wel met de kennis, ervaring én voordelen van Groothuisbouw.

Ook zelf een huis (laten) bouwen? Neem vrijblijvend contact op met Groothuisbouw en wij helpen u graag verder.


 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.