Terug naar overzicht 23 februari 2023

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

De voordelen van een twee-onder-een-kapwoning

Een twee onder een kapwoning is een woningtype waarbij twee huizen een geheel vormen en door een tussenmuur gescheiden worden. Dit woningtype is al jaren populair onder huizenbouwers, vooral door één belangrijk voordeel: de lagere bouwkosten. Deze kosten kunnen namelijk gedeeld worden met de kopers van de andere woonhelft, waardoor ze lager liggen in vergelijking met de bouwkosten van een vrijstaande woning. Daarnaast heeft het laten bouwen van een nieuwe twee-onder-een-kapwoning nog een aantal andere voordelen, zoals

  • Lagere energiekosten t.o.v. een vrijstaande woning. Dit komt omdat de woning aan één kant verbonden is met de woning van de buren; 
  • Aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, oftewel: naar verhouding ‘veel woning’ voor uw geld;
  • De mogelijkheid om verschillende kosten te delen, zoals de kosten voor een schutting of zonnepanelen.

Het mooie is: vanwege het aanhoudende woningtekort komen er steeds meer kavels vrij die specifiek bestemd zijn voor twee-onder-een-kapwoningen. Zo krijgen extra veel mensen de kans om hun woondromen te verwezenlijken!

Waarom een twee-onder-een-kapwoning bouwen met Groothuisbouw?

Hoewel de focus bij Groothuisbouw lange tijd puur op de bouw van luxe vrijstaande woningen lag, kunt u sinds kort ook bij ons terecht van het laten bouwen van een twee-onder-een-kapwoning. Dit nieuwe woningtype is nét even een stap groter dan een reguliere twee-onder-een-kapwoning, en ook de uitvoering en afwerking is van een hoger niveau. Dankzij het hoogwaardige materiaal, de luxe uitstraling en het optimale wooncomfort doet onze twee-onder-een-kapwoning absoluut niet onder voor onze andere woningtypen. Kortom: een woning van topkwaliteit, met een luxe uitstraling; precíes zoals u het van Groothuisbouw mag verwachten.

Meer informatie >



Wat maakt een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw uniek?

Groothuisbouw biedt u de vrijheid om het type woning zelf uit te kiezen en aan te passen aan uw woonwensen. Zo krijgt u volop mogelijkheden om uw twee-onder-een-kapwoning uniek te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een berging voor extra opbergruimte of een schitterende serre? Of kies ervoor om uw twee-onder-een-kapwoning te voorzien van een van de volgende opties:

  • Dakkapel
  • Veranda
  • Bijgebouw 
  • Luiken
  • Voordeur met smeedijzer

Met deze opties maken wij van uw twee-onder-een-kapwoning uw persoonlijke droomwoning. Heeft u andere ideeën of wensen? Twijfel niet om ze aan ons voor te leggen. Wij gaan graag met u om tafel om uw woondromen werkelijkheid te laten worden!

Twee-onder-een-kapwoning bouwen? Check de prijzen online!

Bent u nieuwsgierig naar onze twee-onder-een-kapwoning en de prijzen? Met de rekenmodule op onze website kunt u online uw woning samenstellen en zelf uitrekenen hoeveel de twee-onder-een-kapwoning- gaat kosten. Experimenteer met de verschillende opties en ontdek of wij de twee-onder-een-kapwoning van úw wensen kunnen bouwen!

Twee-onder-een-kapwoning samenstellen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.