Terug naar overzicht 23 februari 2023

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

De voordelen van een twee-onder-een-kapwoning

Een twee onder een kapwoning is een woningtype waarbij twee huizen een geheel vormen en door een tussenmuur gescheiden worden. Dit woningtype is al jaren populair onder huizenbouwers, vooral door één belangrijk voordeel: de lagere bouwkosten. Deze kosten kunnen namelijk gedeeld worden met de kopers van de andere woonhelft, waardoor ze lager liggen in vergelijking met de bouwkosten van een vrijstaande woning. Daarnaast heeft een twee-onder-een-kapwoning nog een aantal andere voordelen, zoals

  • Lagere energiekosten t.o.v. een vrijstaande woning. Dit komt omdat de woning aan één kant verbonden is met de woning van de buren; 
  • Aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, oftewel: naar verhouding ‘veel woning’ voor uw geld;
  • De mogelijkheid om verschillende kosten te delen, zoals de kosten voor een schutting of zonnepanelen.

Het mooie is: vanwege het aanhoudende woningtekort komen er steeds meer kavels vrij die specifiek bestemd zijn voor twee-onder-een-kapwoningen. Zo krijgen extra veel mensen de kans om hun woondromen te verwezenlijken!

Waarom een twee-onder-een-kapwoning bouwen met Groothuisbouw?

Hoewel de focus bij Groothuisbouw lange tijd puur op de bouw van luxe vrijstaande woningen lag, kunt u sinds kort ook voor een twee-onder-een-kapwoning bij ons terecht. Dit nieuwe woningtype is nét even een stap groter dan een reguliere twee-onder-een-kapwoning, en ook de uitvoering en afwerking is van een hoger niveau. Dankzij het hoogwaardige materiaal, de luxe uitstraling en het optimale wooncomfort doet onze twee-onder-een-kapwoning absoluut niet onder voor onze andere woningtypen. Kortom: een woning van topkwaliteit, met een luxe uitstraling; precíes zoals u het van Groothuisbouw mag verwachten.

Meer informatie >Wat maakt een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw uniek?

Groothuisbouw biedt u de vrijheid om het type woning zelf uit te kiezen en aan te passen aan uw woonwensen. Zo krijgt u volop mogelijkheden om uw twee-onder-een-kapwoning uniek te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een berging voor extra opbergruimte of een schitterende serre? Of kies ervoor om uw twee-onder-een-kapwoning te voorzien van een van de volgende opties:

  • Dakkapel
  • Veranda
  • Bijgebouw 
  • Luiken
  • Voordeur met smeedijzer

Met deze opties maken wij van uw twee-onder-een-kapwoning uw persoonlijke droomwoning. Heeft u andere ideeën of wensen? Twijfel niet om ze aan ons voor te leggen. Wij gaan graag met u om tafel om uw woondromen werkelijkheid te laten worden!

Twee-onder-een-kapwoning bouwen? Check de prijzen online!

Bent u nieuwsgierig naar onze twee-onder-een-kapwoning en de prijzen? Met de rekenmodule op onze website kunt u online uw woning samenstellen en zelf uitrekenen hoeveel de twee-onder-een-kapwoning- gaat kosten. Experimenteer met de verschillende opties en ontdek of wij de twee-onder-een-kapwoning van úw wensen kunnen bouwen!

Twee-onder-een-kapwoning samenstellen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!

Halfvrijstaande woning bouwen? Het kan vanaf nu bij Groothuisbouw!

Droomt u al langer over het bouwen van uw eigen woning en weet u nagenoeg zeker dat dit een halfvrijstaande woning moet worden? Dan hebben we GROOT nieuws bij Groothuisbouw: wij introduceren namelijk onze nieuwe reeks geschakelde villa’s! Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden? Onze ontwerper Goerez vertelt er alles over!