Terug naar overzicht 14 september 2016

Systeembouw woning

Ontdek de prijzen en voordelen van systeembouw bij Groothuisbouw!
Interesse in een systeembouw woning? Ontdek wat systeembouw precies inhoudt, wat de prijzen van systeembouw zijn en wat de voordelen zijn van de manier waarop Groothuisbouw systeembouw toepast in haar woningen...

Systeembouw woning: lage prijzen, vast systeem

Als u kiest voor een systeembouw woning, dan profiteert u vaak van aantrekkelijke prijzen en een gestandaardiseerde werkwijze. Bij systeembouw wordt er namelijk gebruik gemaakt van een vast bouwsysteem. Omdat het bouwbedrijf werkt met zo’n vast systeem, heeft dat impact op de prijzen én de lengte van de bouwperiode. De processen zijn namelijk allemaal gestandaardiseerd, waardoor de bouwlieden sneller en efficiënter kunnen werken. Bovendien zijn meerdere onderdelen van de woning vooraf gefabriceerd, wat eveneens bijdraagt aan een snelle en efficiënte werkwijze. Veel mensen vragen zich af of een systeembouw woning dan nog wel ruimte biedt voor een persoonlijke invulling. Bij Groothuisbouw wel. Wij werken met een combinatie van traditionele bouw en systeembouw. Bij ons ontwerpt u zelf online uw woning en kunt u de woning volledig laten bouwen naar uw eigen smaak. Weten hoe dat werkt? Ga vandaag nog aan de slag met het ontwerp van uw eigen woning.

Systeembouw woning versus traditionele bouw

Een systeembouw woning en traditioneel gebouwde woning behoren niet per definitie tot twee verschillende werelden. Integendeel: systeembouw kan uitstekend worden gecombineerd met traditionele bouw. Groothuisbouw werkt met geprefabriceerde onderdelen voor o.a. de kapconstructie, dakkapellen en erkers. Deze vooraf gefabriceerde delen combineren wij met traditionele bouw. Dankzij deze combinatie van bouwmethodes bent u verzekerd van een korte bouwtijd en een aantrekkelijke prijs. Bovendien kunnen we zo een betere controle uitvoeren op het verloop van het bouwtraject én zijn we minder afhankelijk van externe factoren zoals het weer. Kortom, kiest u voor een woning van Groothuisbouw, dan kiest u voor de kwaliteit van een traditioneel gebouwde woning en de voordelen van systeembouw.

Wat gaat een systeembouw woning kosten?

Een systeembouw woning is zoals eerder gezegd zeer aantrekkelijk als het aankomt op prijs en efficiëntie. Als u kiest voor een woning die is geproduceerd met systeembouw, heeft u vooraf een duidelijk beeld van de prijzen. Het is immers al vroegtijdig duidelijk welke onderdelen er gebruikt worden, hoeveel de productie van deze onderdelen gaat kosten én hoe lang het duurt om deze onderdelen in uw systeembouw woning te plaatsen. Ook bij Groothuisbouw kunnen we volledige transparantie geven als het om het kostenplaatje van uw woning aankomt. Bij ons stelt u gratis online uw eigen woning samen en kunt u meteen zien wat voor kosten de door u gemaakte keuzes met zich meebrengen. Waar wacht u nog op? Ga ook aan de slag met onze ontwerpmodule en ontdek wat uw droomhuis gaat kosten!

Wilt u meer informatie over de manier waarop wij systeembouw toepassen in onze woningen? Neem contact met ons op of kom alvast langs om onze modelwoningen bezichtigen!
 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!