Terug naar overzicht 1 juni 2020

Het stappenplan om een huis te bouwen met Groothuisbouw


U bent eruit: u wilt binnenkort een mooie nieuwe woning bouwen en hebt u alvast georiënteerd op de mogelijkheden. Grote kans dat u ondertussen al het een en ander heeft gelezen en gehoord over het stappenplan bij Groothuisbouw. Maar wat houden die stappen om een huis te bouwen precies in en wat biedt het u voor voordelen? Wij vertellen u er graag alles over in deze blog!                                   

Stappenplan huis bouwen bij Groothuisbouw - Woning ontwerpen

Voordat het échte stappenplan bij Groothuisbouw van start gaat is het eerst tijd voor een voorbereidende stap: uw huis ontwerpen. Met onze ontwerpmodule kunt u alvast online uw woning ontwerpen en heeft u een mooie basis in handen voor het verdere bouwtraject. Uiteraard kunt u gaandeweg het proces nog verschillende wijzigingen aanbrengen in uw oorspronkelijke ontwerp. Maar hoe gaat het woning ontwerpen precies in zijn werk?

Uw favoriete woningtype kiezen
Het ontwerp van uw woning kunt u zelf maken met onze handige ontwerpmodule. Voordat u begint met het ontwerp selecteert u eerst uw favoriete woning uit onze verschillende woningtypen, waaronder: laagbouw, hoogbouw of een woning met een rieten kap. Als u een woningtype heeft gekozen, kiest u vervolgens uw favoriete uitvoering. Elke woning heeft een eigen code, bestaande uit twee letters en een cijfer. Zo weten we van beide kanten precies over welke woning we het hebben als we met elkaar in gesprek raken. Heeft u de woning van uw keuze gevonden? Dan kunt u, afhankelijk van het soort woning, aangeven welke uitvoering u wenst. Daarbij kunt u denken aan het soort gevel, de uitvoering van de kap en de dakbedekking.  

Opties selecteren
Hierna is het tijd voor het meer ‘praktische gedeelte’. U selecteert de afmetingen van het hoofdgebouw en de afmetingen van het bijgebouw. In de basis heeft u meestal de keuze uit zo’n vier tot zes verschillende formaten. Daarna is het tijd voor de indeling van uw woning. U kunt zowel de indeling van de begane grond als de eerste (en tweede) verdieping kiezen. Als u de indeling van uw woning heeft gekozen, kunt u zich richten op extra opties zoals: een berging, dakkapel, serre of veranda. Nadat u alle opties van uw woning heeft geselecteerd vragen wij u om de lengte van de heipalen in te voeren. Het gaat hierbij om een verwachte lengte. De daadwerkelijke lengte van de heipalen wordt op een later moment in het proces berekend.

Offerte en kennismaking
Tijdens de laatste stap van het ontwerpproces kunt u een PDF-bestand van uw offerte printen. Bent u enthousiast over uw voorlopige woningontwerp? Dan is het tijd om kennis te maken met de 8 stappen van Groothuisbouw om een woning te laten bouwen. Hieronder laten we u graag zien hoe wij toewerken naar de oplevering van uw woning! 

Stappenplan bij Groothuisbouw – Van kennismaking tot oplevering
In het stappenplan bij Groothuisbouw hebben we het traject richting uw droomwoning opgedeeld in 8 stappen, waarin we toewerken naar de oplevering van uw woning. We laten u graag zien welke onderdelen we samen met u doorlopen tijdens het bouwtraject en vertellen er meteen bij wat het voordeel van sommige keuzes is. Zo heeft u alvast een goed beeld van hetgeen u te wachten staat als u een woning gaat bouwen met Groothuisbouw.

Stap 1: Uw ontmoeting met Groothuisbouw
Wij nodigen u van harte uit voor een persoonlijke kennismaking in Emmeloord. Bij ons kantoor en in een nabijgelegen nieuwbouwwijk treft u in totaal vijf prachtige modelwoningen om te bezichtigen en een team van bouwexperts die van wens tot uitvoering met u meedenken. Daarbij houden we niet alleen rekening met uw persoonlijke wensen, maar ook met bijvoorbeeld de voorschriften en het bestemmingsplan van de gemeente. Bent u er helemaal uit hoe uw woning eruit moet komen te zien? Dan kunnen we de ontwerptekening voorleggen aan de gemeente. Zo weet u zeker dat uw droomwoning, ook daadwerkelijk gebouwd mag worden op de kavel die u voor ogen heeft.                    

Stap 2: Toetsing door de gemeente
Bent u er helemaal uit hoe uw woning eruit moet komen te zien? Dan kunnen we de ontwerptekening voorleggen aan de gemeente. Dit hoeft u niet zelf te doen, dit doen wij voor u. Aan de hand van de tekening beoordeelt de gemeente of uw woning voldoet aan het bestemmingsplan. Is dit het geval, dan kunnen we overgaan tot de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Stap 3: Omgevingsvergunning
U hoeft zich geen zorgen te maken over de aanvraag omgevingsvergunning. Wij regelen dit namelijk allemaal. Zo kunt u zich richten op leukere zaken, zoals het uitzoeken van een nieuwe keuken en badkamer. Als de vergunningsaanvraag de deur uit is, nodigen wij u uit om samen met ons de spreekwoordelijke 'puntjes op de i' te zetten.                                     

Stap 4: De puntjes op de 'i'
Tijdens het afrondingsgesprek nemen we alles nogmaals door. Dit is tevens het moment waarop u de definitieve keuze kunt maken voor o.a. de binnendeuren, het deurbeslag en andere details van uw woning. Er wordt ook aandacht besteed aan de technische installatie, waarbij onder andere de lichtpunten op de juiste plaats worden ingetekend. Op basis van de door u gemaakte keuzes, wordt aan het einde van het gesprek de aanneemovereenkomst opgesteld.

 

Stap 5: De bouw
Dit is misschien wel een van de belangrijkste momenten in het stappenplan bij Groothuisbouw. Want zodra de aanneemovereenkomst is getekend kan de bouw van uw woning worden ingepland. Spannend, want nu gaat het pas echt gebeuren! De planning kunt u zelf online inzien. Is de bouw eenmaal begonnen? Dan is uw woning na enkele weken al wind- en waterdicht. In de weken daarna wordt uw droomhuis stap voor stap verder afgerond, totdat het grote moment daar is: de oplevering!

Stap 6: Oplevering
Een bijzonder moment, al wist u eigenlijk al wanneer de oplevering van uw woning zou plaatsvinden. Wij maken u voor de start van de bouw de opleveringsdatum namelijk al bekend, en durven u deze zelfs schriftelijk te garanderen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en dat is wel zo prettig.        

Stap 7: Genieten!
Het is zover. U heeft de sleutel van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd! Nu kunt u beginnen met de inrichting en aankleding van uw eigen droompaleis. Wij moeten afscheid van u nemen, maar wensen u veel woonplezier in uw prachtige nieuwe woning!

Stap 8: Als er dan toch nog iets is...
Een goede service is belangrijk voor vele jaren woongenot. Dankzij de kwaliteit van onze woningen hoeft onze servicedienst gelukkig niet vaak in actie te komen. Mocht dat onverhoopt toch nodig zijn, dan staan onze vakkundige servicemensen meteen voor u klaar.

Overtuigd van het stappenplan bij Groothuisbouw?
Heeft u het stappenplan bij Groothuisbouw doorgenomen en bent u enthousiast over onze manier van werken? Zet dan vandaag nog stap 1: Kom dan langs bij ons kantoor in Emmeloord, bekijk onze schitterende modelwoningen en ga vrijblijvend in gesprek met een verkoopadviseur!

Afspraak maken >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.

“Je bouwt een band op met elkaar; dat werkt erg prettig”

Hoe je een succesvolle zakelijke samenwerking opbouwt én behoudt? Daar kunnen ze bij Raab Karcher in Vriezenveen over meepraten. Al dertig jaar leveren ze de bouwmaterialen aan Groothuisbouw. Hét geheim van dit succes volgens commercieel manager Menno Hoekstra? “Loyaal blijven en met elkaar meebewegen.” Tijd voor een mooi gesprek met hem én twee van zijn collega’s in Vriezenveen.