Terug naar overzicht 17 juli 2018

5 soorten huizen die u vaak tegenkomt

Als u zich oriënteert op nieuwbouw komt u waarschijnlijk verschillende soorten vrijstaande huizen tegen. Immers: zoveel mensen zoveel wensen en zoveel woningbouwers zoveel woningen. Naast de uiterlijke kenmerken van de verschillende soorten vrijstaande woningen, zijn er ook veel verschillen als het gaat om de binnenzijde en de extra’s waarmee de woning is uitgerust. Zo kan de woning beschikken over één verdieping, twee verdiepingen,  een garage, Frans balkon of grote vide, maar bijvoorbeeld ook over een warmtepomp of zonnepanelen. Om nog niet te spreken over alle variaties in stenen, dakbedekking en raamafwerking. Kortom: er is veel keuze in vrijstaande woningen beschikbaar. Maar wat is op dit moment de meest populaire stijl bij mensen die een nieuw huis bouwen?    

Bent u benieuwd hoe onze verschillende woningentypen eruit zien? Op onze woningtype pagina kunt u alvast een kijkje nemen.                                       

Bekijk de woningtypen >

Soorten huizen - trends

Er zijn een aantal soorten huizen trends die je op dit moment veel ziet. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar in het algemeen kan gesteld worden dat er momenteel vijf type woningen poplair zijn. Dit zijn: 

De traditionele laagbouwwoning

Een woningtype dat al langere tijd populair is en terug te vinden is in menig nieuwbouwwijk is de traditionele laagbouwwoning. Deze woning kent een eenvoudig lijnenspel, is meestal uitgevoerd met dakpannen, een rustige steen en het bekende zadeldak. Dit type woningen worden met verschillende kappen of gevels uitgevoerd, zoals een gemetselde topgevel, kunststof topgevel, wolfskap of gevel in notarisstijl.


De Notariswoning

De Notariswoning blijft onverminderd populair bij heel veel Nederlanders. Een Notariswoning kenmerkt zich door zijn statige symmetrische opbouw en authentieke uitstraling. De schildkap en de centraal geplaatste voordeur geven dit woningtype een luxe traditionele uitstraling. De Notariswoning wordt gebouwd met een pannen gedekt dak, vaak is extra aandacht besteed aan de voordeurpartij, bijvoorbeeld in de vorm van een smeedijzeren voordeur, zijlichten en neuten.

Benieuwd naar de prijs van een Notariswoning die volledig is aangepast aan uw woonwensen? Ga dan direct naar onze handige prijsberekentool.

De landelijke woning

Dit type woning kenmerkt zich door bijzonder metselwerk of wit keimwerk. Vaak is een landelijke woning uitgerust met details die de woning een rustieke uitstraling geven, zoals luiken of een rieten kap. 

De Stadsvilla

Deze woning lijkt enigszins op het Herenhuis dankzij haar prachtige hoge formaat, maar is aanzienlijk ‘strakker en moderner’ qua uitvoering. Regelmatig wordt deze hoogbouwwoning uitgevoerd in wit keimwerk en voorzien van een stijlvolle erker om nog meer richting de charme van een jaren 30 woning te gaan. De Stadsvilla beschikt over een krachtig lijnenspel en is daardoor sterk in haar eenvoud.


 

Via onze ontwerptool stelt u eenvoudig uw eigen Stadsvilla samen. Daarnaast krijgt u direct inzicht in de prijs van deze woning.

Het Herenhuis

Het Herenhuis is een van de populairste keuzes als men kijkt naar de trends in de verschillende soorten vrijstaande woningen. Deze woning straalt klasse uit dankzij haar authentieke karakter en herkenbare hoge plafonds. Het Herenhuis is eigenlijk een alleskunner en daarom zo geliefd bij velen. Voorzien van Amsterdamse kozijnen, authentieke dakkapellen, luiken en hanenkammen krijgt deze woning een echte klassieke uitstraling. Een combinatie van metsel- en stucwerk, strakke raampartijen en donkere kozijnen maakt van dit woningtype een opvallende moderne woning.

Soorten huizen Groothuisbouw

Benieuwd naar de soorten huizen van Groothuisbouw? Maak dan gebruik van onze online ontwerptool! U zult al snel ontdekken dat u de bovengenoemde populaire woningtypen bij Groothuisbouw kunt terugvinden. Onze verschillende woningtypen zijn volledig aanpasbaar aan uw eigen wensen. Zo kan het zomaar zijn dat uw Herenhuis een volledig klassieke uitstraling heeft, terwijl uw buurman van hetzelfde basismodel een prachtige landelijke woning heeft gemaakt. Dus hoewel de soorten huizen van Groothuisbouw zijn gebaseerd op vaste woningtypen hebben ze altijd een geheel eigen karakter!

Ontdekken welk type woning ú het meest aanspreekt?

                                       
Ga aan de slag met onze ontwerptool >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!