Terug naar overzicht 9 oktober 2019

Seniorenwoning bouwen

Een seniorenwoning bouwen is een slimme zet. Of u nu kiest voor een praktische laagbouwwoning met alle faciliteiten op de begane grond of voor een woning die u in de toekomst eenvoudig kunt herinrichten tot seniorenwoning; Groothuisbouw helpt u graag de seniorenwoning te bouwen die bij u past.

Voordelen seniorenwoning bouwen

De voordelen van een seniorenwoning bouwen zijn eindeloos. U bent goed voorbereid op de toekomst en u hoeft niet met spoed op zoek naar een geschikte seniorenwoning als u ouder wordt of uw gezondheid het lastiger toelaat. Een seniorenwoning is geschikt voor elke levensfase en kan aangepast worden als dat nodig is. Wij bouwen met een vooruitziende blik en helpen u bij het samenstellen van een praktische indeling met handige basiselementen. Zo kunt u uw seniorenwoning op latere leeftijd makkelijk laten aanpassen en gewoon thuis blijven wonen. De voordelen van een seniorenwoning bouwen gelden dus nu én in de toekomst.

Vrijstaande seniorenwoning bouwen met Groothuisbouw

Groothuisbouw biedt tal van mogelijkheden als het gaat om het bouwen van uw seniorenwoning. Wilt u een slaap- en badkamer in de garage of wilt u liever een huis bouwen met een slaapkamer beneden in een aangebouwd bijgebouw? Het is allemaal mogelijk. U kunt in vrijwel al onze woningtypen een slaap- en badkamer op de begane grond realiseren. Benieuwd wat voor indelingen er zoal mogelijk zijn? Bekijk onze verschillende woningtypen. Hier kunt u meteen plattegronden bekijken met mogelijke indelingen voor uw vrijstaande seniorenwoning.

Plattegrond vrijstaande seniorenwoning met slaapkamer beneden

Ook de uitrusting van uw woning bepaalt u zelf. U kunt de badkamer helemaal aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Deze rusten we standaard uit met een inloopdouche en op uw verzoek creëren we extra ruimte voor een eventuele rolstoel. Daarnaast kunt u kiezen voor een invalidentoilet inclusief muursteunen. Kortom: een seniorenwoning bouwen met Groothuisbouw biedt tál van mogelijkheden. Alvast experimenteren met uw ideale woningindeling? Ontwerp in slechts een paar stappen uw seniorenwoning met behulp van onze simpele online ontwerpmodule.

Seniorenwoning bouwen in de tuin

Veel mensen willen een seniorenwoning bouwen in de achtertuin van familieleden, maar vragen zich af of dit ook kan zonder vergunning. Het antwoord hierop is niet eenduidig, want dit verschilt per situatie. Wél weten we dat een aanbouw altijd is toegestaan. Als wij een woning bouwen kunnen we deze voorzien van een vergunningsvrije aanbouw, oftewel: we kunnen een kangoeroewoning bouwen voor u. Dit type woning kan dan deels als seniorenwoning fungeren. Het prettige is dat u met behulp van deze constructie kunt besparen op de zorgkosten. Bovendien kunt u de aanschaf van de bouwgrond en de nieuwe woning delen met familie. Bij Groothuisbouw vertellen wij u graag meer over dit alternatief voor een ‘seniorenwoning bouwen’.

Heeft u interesse in het bouwen van een seniorenwoning of levensloopbestendige woning? Vraag direct meer informatie aan of bestel ons huizenboek om alvast een indruk te krijgen!

Huizenboek aanvragen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dick Datema: “Voordat ik het wist waren er 27 jaren voorbij”

Dick Datema werkt ondertussen al 27 jaar met Groothuisbouw samen. Als stukadoors- en afbouwbedrijf verzorgt Datema jaarlijks de afwerking van meer dan 200 Groothuisbouwwoningen. Volgens Dick staat vooral het woord ‘vertrouwen’ centraal in de samenwerking. Vertrouwen in elkaars werk en vertrouwen in élkaar. En dat werkt in alles door…

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…