Terug naar overzicht 22 mei 2023

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe ziet een schuurwoning eruit?

Een schuurwoning is een laagbouw woningtype met een landelijke, praktische en tijdloze uitstraling. Het woord zegt het al: deze woning lijkt qua uitstraling het meest op een boerenschuur. Kenmerkende elementen van onze schuurwoning zijn: 

  • Groot dakoverstek; 
  • Stoere houten gebinten;
  • Strakke en eenvoudige vorm; 
  • Natuurlijke materialen en een moderne vormgeving.

Een schuurwoning straalt landelijkheid uit door gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, steen en glas. Bovendien zorgen het glaswerk in de gevels en de open indeling voor onbelemmerde zichtlijnen, zodat binnen en buiten op een mooie manier met elkaar verbonden worden.

Wat maakt een schuurwoning zo populair?

Een schuurwoning is populair omdat dit woningtype eenvoud en stijl op een krachtige manier combineert. Hoewel de basis van de woning een eenvoudig schuurvormig karakter heeft, is de stijl tegelijk ook heel eigentijds en modern. Het gebruik van natuurlijke materialen roept bij veel mensen een gevoel op van rust, ruimte en landelijkheid. Maar de strakke lijnen en de moderne, stijlvolle afwerking zorgen tegelijk voor een luxe en eigentijdse aanblik. Deze mix spreekt veel mensen aan en zorgt ervoor dat een schuurwoning erg gewild is onder huizenbouwers door heel Nederland!



Schuurwoning bouwen met Groothuisbouw

Een schuurwoning bouwen wordt pas écht aantrekkelijk als deze helemaal afgestemd is op uw persoonlijke woonwensen. Laat dát maar aan Groothuisbouw over. Bij ons kunt u uw ideale woning samenstellen, zodat deze van binnen én van buiten perfect aansluit bij uw wensen. Benieuwd hoe onze schuurwoning eruitziet? Ontdek dan deze woning en lees alles over dit woningtype. Kies uw favoriete indeling en uitstraling en ontwerp zo uw eigen ideale schuurwoning!

Wilt u een schuurwoning laten bouwen en heeft u vragen over de mogelijkheden bij Groothuisbouw? Of heeft u ideeën en wilt u deze bespreken met een van onze adviseurs? Plan dan vrijblijvend een afspraak in. We gaan graag met u in gesprek over uw droomwoning!

Afspraak inplannen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.

“Je bouwt een band op met elkaar; dat werkt erg prettig”

Hoe je een succesvolle zakelijke samenwerking opbouwt én behoudt? Daar kunnen ze bij Raab Karcher in Vriezenveen over meepraten. Al dertig jaar leveren ze de bouwmaterialen aan Groothuisbouw. Hét geheim van dit succes volgens commercieel manager Menno Hoekstra? “Loyaal blijven en met elkaar meebewegen.” Tijd voor een mooi gesprek met hem én twee van zijn collega’s in Vriezenveen.

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.