Terug naar overzicht 21 februari 2023

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

35 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

Via via

De eerste kennismaking tussen Smit Transport en Groothuisbouw vindt plaats via een gezamenlijke connectie. De broer van technisch directeur Willem Flier is transportplanner en zo komt Willem uiteindelijk bij Smit Transport terecht voor de transportklussen van en naar de bouwplaats. Dick: “Destijds zat Groothuisbouw nog in Dronten. Het was voor ons beiden echt pionieren. We wisselden ideeën uit en ontdekten samen hoe we het transport van al die grote elementen goed konden faciliteren. In die tijd had ik vooral veel contact met Willem Flier en oprichter Frans Groothuis.”

Lekker gewoon

Het laagdrempelige contact van toen is volgens Dick en zijn zoons in al die jaren zo gebleven. Dick: “Het waren toen al hele korte lijnen. Dat is nog steeds zo.” Zoon Dirk vult aan: “Groothuisbouw is ondanks haar groei lekker normaal gebleven: gewoon eenvoudig communiceren, korte lijnen en met elkaar meedenken.” Het werk zélf is volgens broer Frans wel flink veranderd. “Vroeger bouwden ze één woning per week, nu al gauw zo’n zes à zeven. Dat vergt van onze planning de nodige puzzelvaardigheden.” Ook gaat er tegenwoordig meer tijd zitten in de voorbereiding. “We moeten nu meer routeonderzoek doen en vooraf checken hoe de bouwplaats eruit ziet. Het wordt allemaal steeds krapper. Daarom moeten we goed uitzoeken hóe we er kunnen komen en met welk materiaal.”

Mooie herinneringen

De mannen hebben in al die jaren samenwerken heel wat mooie herinneringen opgebouwd. Frans: “Ik vergeet nooit weer die nachttrip naar Zandvoort. Het was een hoogte- en lengtetransport waarmee we heel Haarlem en Zandvoort moesten doorkruisen. De wegen waren krap en de heenreis moesten we verkeersbordjes uit de berm halen om er langs te kunnen. Toen onze monteur even later de verkeersbordjes terug wilde plaatsen kreeg hij de politie op z’n dak. Probeer dan maar eens uit te leggen wat je met dat bord in je hand doet.” Frans lacht: “Toen hebben we wel samen besloten dat het voortaan anders moest. Wat dat betreft hebben we echt in de praktijk moeten ondervinden hoe ver we konden gaan.”Verlengstuk

Volgens Frans en Dirk is Smit Transport door de jaren heen echt een verlengstuk van Groothuisbouw geworden. “Dat zie je bijvoorbeeld terug in ons wagenpark. Groothuisbouw had op een gegeven moment behoefte aan een kraanwagen, dus die hebben we speciaal aangeschaft.” Volgens Frans wil iedereen binnen Smit Transport zich graag sterk maken voor Groothuisbouw. “Juist omdat de samenwerking zo goed is, zetten we ons graag voor honderd procent in om het te doen slagen.” Dirk: “De chauffeurs lopen ook nèt een stapje harder. Ze voelen zich gewaardeerd en krijgen zelfs een kerstpakket aan het eind van het jaar. Het zijn juist die kleine dingen die ‘t ‘m doen.”

30 jaar Groothuisbouw

Dick vindt het geweldig om te zien hoe Groothuisbouw zich in al die jaren heeft ontwikkeld: “De stap van Dronten naar Swifterbant was al een hele voortuitgang. En daarna de prachtige nieuwe vestiging in Emmeloord en natuurlijk de productielocatie in Kampen; ik vind het een enorme prestatie wat ze in die 30 jaar hebben neergezet.” Frans: “Groothuisbouw mag ook trots zijn op de mensen die er werken. Iedereen is enorm gemotiveerd, zowel in de productie in Emmeloord als hier in Kampen. Of we nu met de productiemedewerker staan te praten of met de directeur; iedereen heeft hart voor de zaak.”

Persoonlijke wens

Dick, Frans en Dirk hebben één belangrijke tip voor Groothuisbouw: “Vooral zo doorgaan! Met dezelfde scherpe visie en het lef om dingen gewoon te DOEN!” De mannen willen wat hen betreft sowieso nog dertig jaar bij de samenwerking aanknopen. “Liefst nog meer!”, sluiten ze enthousiast af.

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.