Terug naar overzicht 21 november 2023

Dick Datema: “Voordat ik het wist waren er 27 jaren voorbij”

Dick Datema werkt ondertussen al 27 jaar met Groothuisbouw samen. Als stukadoors- en afbouwbedrijf verzorgt Datema jaarlijks de afwerking van meer dan 200 Groothuisbouwwoningen. Volgens Dick staat vooral het woord ‘vertrouwen’ centraal in de samenwerking. Vertrouwen in elkaars werk en vertrouwen in élkaar. En dat werkt in alles door…

Rechtdoorzee

Als je Dick Datema van Datema Stukadoors uit Dronten spreekt hoor je het meteen: hij is rechtdoorzee en draait niet om de zaken heen. Ditzelfde verwacht hij van zijn samenwerkingspartners. Juist daarom werkt het stukadoorsbedrijf al heel wat jaren succesvol met Groothuisbouw samen - ze delen namelijk een belangrijke visie: open en eerlijk zijn en durven vertrouwen op elkaar.

Zomaar 10 jaar voorbij

Hun eerste kennismaking werd teweeggebracht door een gezamenlijke opdrachtgever. Dick: “Ik had sierpleisterwerk geleverd waar de opdrachtgever erg blij mee was. Hij vertelde dit aan Groothuisbouw en voordat ik het wist zat ik daar op kantoor een kop koffie te drinken. We voerden een gesprek, ik loste een paar keer een probleempje op en deed de afwerking van een eerste Groothuisbouwwoning; in een flits waren de eerste 10 jaar samenwerking alweer voorbij...”

Geld mag nooit de drijfveer zijn

Tegenwoordig maakt het werk voor Groothuisbouw een belangrijk deel uit van Datema’s agenda. Met zo’n 20 medewerkers verzorgen ze jaarlijks de afwerking van ruim 200 Groothuisbouwwoningen. Best spannend om voornamelijk voor dezelfde partij te werken zou je denken, maar Dick ziet vooral voordelen. “Wij kennen de woningen van onder tot boven en weten precies wat wel en niet kan. Het geeft ons bedrijf en onze mensen rust om met Groothuisbouw samen te werken. We kunnen van elkaar op aan en zijn verzekerd van een fijne samenwerking. Bovendien zijn we altijd open in gesprek met elkaar – als er even iets minder woningen verkocht worden zijn wij de eersten die dit horen. Dat vind ik belangrijker dan elders een paar euro extra verdienen…”Zoals je het thuis wilt, zo moet je het op de bouw ook doen

Volgens Dick is het belangrijk dat je ook bij problemen nog steeds een front vormt. “We staan daar sámen en lossen het met elkaar op – als één familie”, verklaart Dick. Hij ziet dit als een belangrijke kracht van de samenwerking tussen Groothuisbouw en Datema. “Je deelt je kennis, je deelt je mening, je voert testen uit en vormt samen het eindproduct. Maar je leert óók van fouten en zoekt samen naar degelijke oplossingen. We zeggen altijd tegen elkaar: ‘zoals je het thuis wilt hebben, zo moet je het op de bouw ook doen’. Daar profiteert uiteindelijk de Groothuisbouw-klant van.”

Nog lang niet met pensioen

Dick Datema staat zelf niet meer met de gipsmessen en pleisterspanen op de bouw, maar stuurt voornamelijk aan. “Acquisitie, klantcontact, planning, facturatie en problemen oplossen; ik heb het fysieke werk ingeleverd voor meer coördinerende taken. Dat verwacht ik nog heel wat jaren te blijven doen”, verklaart Dick. De volgende 27 jaar samenwerking met Groothuisbouw ziet hij al helemaal voor zich. “Met mijn zestig jaar ga ik dat zelf waarschijnlijk niet tot het eind volbrengen”, verklaart hij lachend. “Maar er werken heel wat jongens met potentie in ons bedrijf. Als we het wederzijde respect blijven behouden en de basis zo blijft dan denk ik dat we die 27 jaar moeiteloos nog een keer volmaken!”

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!