Terug naar overzicht 22 juli 2016

Prefab woning

Wat is prefab en hoe past Groothuisbouw het toe?
Een prefab woning bouwen wordt niet door iedereen als even positief gezien. Sommige mensen noemen een prefab woning gekscherend een bouwpakket, anderen zijn bang voor een mindere kwaliteit. Jammer, want het bouwen van een prefab woning hoeft niet per definitie inferieur te zijn aan volledige traditionele bouw. Wij vertellen u graag hoe het zit…

Een prefab woning, verstandige keus?

Als u speelt met de gedachte om een prefab woning te bouwen krijgt u vanuit uw omgeving waarschijnlijk wisselende reacties. Vaak horen we van geïnteresseerden dat ze bang zijn dat een prefab woning bij voorbaat van mindere kwaliteit is. 'De prijzen zijn tenslotte ook lager en dat is vaak vragen om problemen', wordt vaak gezegd. Oneens, want het ligt er maar net aan hoe het bouwbedrijf met prefab omgaat. Bij Groothuisbouw maken we gebruik van prefab elementen in combinatie met traditionele bouw. Een prefab woning die door ons is gebouwd is dus geen simpel bouwpakket. Integendeel, onze prefab woningen hebben juist een hogere kwaliteit dankzij de optimale combinatie van prefab en traditioneel bouwen. Maar wat houdt zo’n  ‘traditionele prefab woning’ dan precies in?

Prefab woning bouwen met Groothuisbouw

Als u een prefab woning laat bouwen door Groothuisbouw, dan kiest u eigenlijk voor een traditionele woning. Veel mensen reageren verbaasd als wij dit vertellen, maar het werkt heel simpel. Wij bouwen uw huis met betonnen verdiepingsvloeren en metselen zelf op traditionele wijze. Dat doen onze metselaars voor groot een deel op de bouwplaats. Losse elementen, zoals de schoorsteen, worden van tevoren gemetseld in onze fabriek. Ook de dakkapellen en erkers van uw gedeeltelijke prefab woning worden hier op traditionele wijze getimmerd en klaargemaakt. U kunt zich wel voorstellen dat het vooraf produceren van elementen een stuk sneller en praktischer is. In de fabriek hebben we geen last van weersinvloeden. Daardoor kunnen we dakelementen, erkers en dakkapellen schoon, droog en precies op tijd aanleveren op de bouwplaats. Dankzij de snelheid van deze alternatieve manier van prefab bouwen staat de woning zelf ook minder bloot aan weersinvloeden. Binnen enkele weken is uw huis al wind- en waterdicht en na zo’n twaalf weken is uw woning klaar voor de oplevering. Dat maakt prefab bouwen op de Groothuisbouw-manier niet alleen betaalbaar maar ook heel slim!

 

Prefab woning prijzen

Zoals we al zeiden gaat er dankzij onze unieke manier van prefab bouwen een stuk minder mis. Bovendien kosten die gestroomlijnde processen een stuk minder tijd. Daarom heeft een ‘traditionele prefab woning’ van Groothuisbouw zeer aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen van onze woningen? Die kunt u snel en eenvoudig bekijken met behulp van onze online ontwerpmodule. U zult al snel ontdekken dat de prijzen van onze woningen net zo aantrekkelijk zijn als van de reguliere prefab woning. Hierdoor komt die felbegeerde luxe villa plotseling een stuk sneller in zicht. Letterlijk en figuurlijk, want u profiteert bij Groothuisbouw ook nog eens van een supersnelle oplevering.

Interesse in prefab bouwen? Maak een afspraak met onze medewerkers of kom langs in Emmeloord om onze modelwoningen te bekijken!

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!

Halfvrijstaande woning bouwen? Het kan vanaf nu bij Groothuisbouw!

Droomt u al langer over het bouwen van uw eigen woning en weet u nagenoeg zeker dat dit een halfvrijstaande woning moet worden? Dan hebben we GROOT nieuws bij Groothuisbouw: wij introduceren namelijk onze nieuwe reeks geschakelde villa’s! Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden? Onze ontwerper Goerez vertelt er alles over!

Keimwerk; wat is het en waarom zou u ervoor kiezen?

U heeft het vást weleens gezien: een moderne stijlvolle woning waarvan de buitenmuren compleet in één kleur zijn afgewerkt. Of misschien heeft u bij het bekijken van onze woningtypen en -uitvoeringen de term ‘keimwerk’ al eens als keuzemogelijkheid voorbij zien komen. Maar wat is ‘keimwerk’ precies, waarom zou u ervoor kiezen en zijn er ook nadelen? Wij leggen het graag uit!