Terug naar overzicht 22 juli 2016

Prefab woning

Wat is prefab en hoe past Groothuisbouw het toe?
Een prefab woning bouwen wordt niet door iedereen als even positief gezien. Sommige mensen noemen een prefab woning gekscherend een bouwpakket, anderen zijn bang voor een mindere kwaliteit. Jammer, want het bouwen van een prefab woning hoeft niet per definitie inferieur te zijn aan volledige traditionele bouw. Wij vertellen u graag hoe het zit…

Een prefab woning, verstandige keus?

Als u speelt met de gedachte om een prefab woning te bouwen krijgt u vanuit uw omgeving waarschijnlijk wisselende reacties. Vaak horen we van geïnteresseerden dat ze bang zijn dat een prefab woning bij voorbaat van mindere kwaliteit is. 'De prijzen zijn tenslotte ook lager en dat is vaak vragen om problemen', wordt vaak gezegd. Oneens, want het ligt er maar net aan hoe het bouwbedrijf met prefab omgaat. Bij Groothuisbouw maken we gebruik van prefab elementen in combinatie met traditionele bouw. Een prefab woning die door ons is gebouwd is dus geen simpel bouwpakket. Integendeel, onze prefab woningen hebben juist een hogere kwaliteit dankzij de optimale combinatie van prefab en traditioneel bouwen. Maar wat houdt zo’n  ‘traditionele prefab woning’ dan precies in?

Prefab woning bouwen met Groothuisbouw

Als u een prefab woning laat bouwen door Groothuisbouw, dan kiest u eigenlijk voor een traditionele woning. Veel mensen reageren verbaasd als wij dit vertellen, maar het werkt heel simpel. Wij bouwen uw huis met betonnen verdiepingsvloeren en metselen zelf op traditionele wijze. Dat doen onze metselaars voor groot een deel op de bouwplaats. Losse elementen, zoals de schoorsteen, worden van tevoren gemetseld in onze fabriek. Ook de dakkapellen en erkers van uw gedeeltelijke prefab woning worden hier op traditionele wijze getimmerd en klaargemaakt. U kunt zich wel voorstellen dat het vooraf produceren van elementen een stuk sneller en praktischer is. In de fabriek hebben we geen last van weersinvloeden. Daardoor kunnen we dakelementen, erkers en dakkapellen schoon, droog en precies op tijd aanleveren op de bouwplaats. Dankzij de snelheid van deze alternatieve manier van prefab bouwen staat de woning zelf ook minder bloot aan weersinvloeden. Binnen enkele weken is uw huis al wind- en waterdicht en na zo’n twaalf weken is uw woning klaar voor de oplevering. Dat maakt prefab bouwen op de Groothuisbouw-manier niet alleen betaalbaar maar ook heel slim!

 

Prefab woning prijzen

Zoals we al zeiden gaat er dankzij onze unieke manier van prefab bouwen een stuk minder mis. Bovendien kosten die gestroomlijnde processen een stuk minder tijd. Daarom heeft een ‘traditionele prefab woning’ van Groothuisbouw zeer aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen van onze woningen? Die kunt u snel en eenvoudig bekijken met behulp van onze online ontwerpmodule. U zult al snel ontdekken dat de prijzen van onze woningen net zo aantrekkelijk zijn als van de reguliere prefab woning. Hierdoor komt die felbegeerde luxe villa plotseling een stuk sneller in zicht. Letterlijk en figuurlijk, want u profiteert bij Groothuisbouw ook nog eens van een supersnelle oplevering.

Interesse in prefab bouwen? Maak een afspraak met onze medewerkers of kom langs in Emmeloord om onze modelwoningen te bekijken!

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.