Terug naar overzicht 26 december 2017

Nieuwbouw woning

Het laten bouwen van een nieuwbouw woning is een spannende tijd. Voordat de daadwerkelijke bouw gaat beginnen heeft u vaak al heel wat voorbereiding achter de rug. Bij Groothuisbouw nemen we u daarom graag het voorbereidende papierwerk uit handen. In overleg met u regelen wij de volledige vergunningsaanvraag*. Bovendien staan wij tijdens de bouw garant voor een tot in detail gestroomlijnd bouwproces. Wij maken de bouw van uw nieuwbouw woning graag zo leuk en gemakkelijk mogelijk, zodat u zich volledig kunt concentreren op het kiezen van de details en de afwerking van uw woning.

1.    Een nieuwbouwwoning kopen is verrassend betaalbaar

Het startpunt bij een nieuwbouw woning kopen is het bepalen van uw budget. Waarschijnlijk heeft u al eens met een hypotheekadviseur om tafel gezeten om uw financiële situatie te bepalen. Zo kunt u gericht op zoek gaan naar een nieuwbouw woning die niet alleen bij ú past, maar ook bij uw budget. Natuurlijk wilt u ook graag vooraf weten welke (bijkomende) kosten er komen kijken bij het bouwen van een nieuwbouw woning. Ook hierover kan uw hypotheekadviseur u inlichten. Als u het financiële plaatje in beeld hebt én een geschikte kavel hebt gevonden, kunt u bij ons online uw eigen huis ontwerpen. Met behulp van een handige tool ontwerpt u in een paar stappen uw droomwoning. Wilt u bijvoorbeeld graag een notariswoning bouwen? Dan kiest u voor woningtype GL3. Deze woning kunt u vervolgens helemaal naar eigen wens samenstellen en bovendien ziet u meteen wat de woning gaat kosten. Door het aanpassen van de uitvoering en het kiezen van de gewenste opties stelt u eenvoudig de woning samen die precies past binnen uw budget. U zult al snel constateren dat het kopen van een nieuwbouw woning verrassend betaalbaar is!

2.    Een nieuwbouw woning bouwen loopt gestroomlijnd

Groothuisbouw combineert de voordelen van prefabricage met traditionele bouw. Hierdoor kunnen wij een nieuwbouw woning bouwen volgens een gestroomlijnd bouwproces, en heeft u tegelijkertijd een woning die helemaal bij u past. Het prettige is dat u bij ons verzekerd bent van een gegarandeerde opleverdatum én dat u vooraf precies weet wat uw woning gaat kosten. Dit gestroomlijnde en heldere proces maakt een nieuwbouw woning bouwen een stuk leuker en makkelijker!

3.    U weet precies wat uw nieuwbouw woning gaat kosten

Een nieuwbouw woning bouwen is vaak iets dat u maar eens in uw leven doet. Daarom is het belangrijk dat u vooraf goed in beeld hebt: wat gaat mijn nieuwbouw woning kosten? Daarover zijn wij bij Groothuisbouw heel duidelijk. Wij werken met vaste prijzen voor onze verschillende woningtypen. Het enige dat u hoeft te doen is uw ideale woning samenstellen op onze website en onze rekenmodule doet de rest. En het fijne is: u hoeft deze bouwkosten pas bij oplevering te betalen. Natuurlijk moet u nog wel rekening houden met extra kosten bij het bouwen van een nieuwbouw woning. Denk hierbij aan leges (verschillen per gemeente), de plaatsing van een keuken, afwerking van wanden en vloeren, de tuinaanleg en natuurlijk de inrichting van de woning. Hierbij geldt vooral: u kunt het – afhankelijk van uw budget – zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

4.    Wij zijn zeer ervaren in het bouwen van een nieuwbouw woning

Om het bouwen van een nieuwbouw woning zo eenvoudig mogelijk te maken, begeleiden wij u tijdens het hele bouwtraject. En dat begint al in de voorbereidende fase. Wij geven u graag alvast een viertal tips:

Tip 1: Maak een realistische financiële planning. U wilt later niet voor verrassingen komen te staan, zorg er daarom voor dat u het kostenplaatje van tevoren goed in beeld hebt. Groothuisbouw helpt u hier graag bij. Naast de rekenmodule op onze website gaan wij graag vrijblijvend met u in gesprek over de mogelijkheden van een nieuwbouw woning bouwen met Groothuisbouw.

 Tip 2: Vergelijk verschillende partijen met elkaar en neem hiervoor de tijd. Notariskosten kunnen bijvoorbeeld erg uiteenlopen, maar ook hypotheekbemiddelingskosten en bouwkosten variëren enorm. Kiest u voor Groothuisbouw, dan weet u zeker dat u tijdens het bouwproces niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij werken met vaste prijzen en dankzij onze jarenlange ervaring en gestroomlijnde bouwproces kunnen wij de opleverdatum garanderen. Dit zorgt voor een hoge waardering door onze klanten!

√ Tip 3: Ga alleen met betrouwbare partijen in zee. Laat u goed voorlichten en vraag altijd door als iets niet duidelijk is. Dan weet u zeker dat uw nieuwbouw woning precies wordt zoals u het graag wilt. Bij Groothuisbouw willen we dat u een weloverwogen keuze maakt. Daarom hebben wij naast ons bedrijf in Emmeloord 5 modelwoningen gebouwd die u vrijblijvend kunt bezichtigen. Hier kunt u de woningen vanbinnen en buiten goed bekijken en krijgt u een perfecte indruk van onze werkwijze. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

Nog meer tips krijgen voor de bouw van uw eigen nieuwbouw woning? Neem contact op met een van onze adviseurs of vraag alvast het huizenboek aan voor meer informatie!

Huizenboek aanvragen >

* Speciale berekeningen, zoals akoestisch-, archeologisch-, flora-/fauna-onderzoek, ruimtelijke onderbouwing, etc. zijn niet inbegrepen.

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.