Terug naar overzicht 6 november 2018

Moderne woning met zadeldak, wolfskap of schildkap bouwen? Ontwerp uw eigen moderne woning!

Uw eigen moderne woning ontwerpen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met onze online module ontwerpt u zelf online uw eigen moderne woning. Want de beste architect voor uw eigen woning… dat bent u toch zélf?!

Een moderne woning bouwen met Groothuisbouw: zó werkt het!

Een moderne woning bouwen is voor veel mensen een droom. Bij Groothuisbouw helpen wij u graag deze droom te realiseren. U kunt bij ons online uw eigen huis ontwerpen. Met de handige ontwerptool op onze website creëert u in een paar stappen uw eigen droomwoning! U start met een keuze uit een van onze vaste woningtypen die u vervolgens helemaal naar uw persoonlijke woonwensen kunt aanpassen. Zo kunt u bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen in de afmeting en indeling van uw woning. Daarnaast is het ook mogelijk om uw woning een compleet andere uitstraling te geven door bijvoorbeeld een andere kap op uw woning te kiezen. Lees verder in deze blog uit welke verschillende kapvormen u kunt kiezen. Zo kunt u dus stap voor stap uw eigen moderne woning bouwen totdat deze helemaal naar wens is en perfect bij u past. Daarnaast wordt bij elke stap in het proces de bijbehorende prijs weergegeven. Zo heeft u gaandeweg meteen een gedetailleerd prijsoverzicht van uw woning.

Moderne woning met zadeldak, wolfskap of schildkap bouwen?

Wilt u een moderne woning met kap bouwen? Dan bent u bij Groothuisbouw aan het juiste adres. Wij bouwen al onze woningen met een kap; een plat dak is alleen mogelijk op een aantal typen bijgebouwen en garages. Per woningtype heeft u de keuze uit verschillende kapvormen:

Moderne woning met zadeldak

Dit type kap bestaat uit twee dakschilden die in een punt tegen elkaar aan geplaatst worden. Moderne huizen met zadeldak zijn vanwege hun eenvoud de meest voorkomende daken in Nederland, met name in de traditionele bouw. De meeste woningtypen van Groothuisbouw kunnen met een zadeldak worden uitgevoerd. Woningtype GL1N en GL4 uitgevoerd met gemetselde topgevels zijn voorbeelden van woningtypen met een traditioneel zadeldak.

Wolfskap woningen

De kap van een woning met een wolfskap heeft afgeschuinde kanten aan de korte zijden; de wolfseinden. Het afschuinen van een dak wordt afwolven genoemd, waaraan de wolfskap zijn naam ontleent. Groothuisbouw voert een wolfskap onder andere uit op woningtype GL2, GL4, GL5 en GL6. 


Woningen met een schildkap

De schildkap bestaat uit vier dakschilden: twee driehoekige schilden aan de korte zijde van de woning en twee trapeziumvormige schilden aan de lange kant. Dit type is met name geschikt voor ruimere woningen en komt veel in buitengebieden voor. Onze woningtypen GL3 en GH2 kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden met een schildkap.

Een moderne woning met zadeldak, speciaal voor u gebouwd…

Bent u benieuwd hoe een moderne woning met zadeldak van Groothuisbouw er in het echt uitziet? Wij willen u graag alvast een voorproefje geven van de kwaliteit van onze woningen. Daarom hebben wij naast ons bedrijf in Emmeloord drie modelwoningen gebouwd. Hier kunt u onze woningtype GL2, GL3 en GL6 vrij bezichtigen en rustig de ruimte en sfeer op u in laten werken. In de nieuwbouwwijk Emmelhage hebben wij onze woningtypen GH1, de stadsvilla en GH2, het herenhuis, gebouwd. Al onze modelwoningen zijn voorbeelden en natuurlijk kunt u deze volledig aan uw woonwensen aanpassen. Bent u benieuwd naar een andere indeling of afmeting van de woning of wilt u bijvoorbeeld weten of u de woning met een andere kap kunt laten bouwen? Vraag gerust een van onze medewerkers naar de mogelijkheden. Zij helpen u graag om uw moderne woning vorm te geven!

Zoals u ziet kunt u bij Groothuisbouw veel kanten op als het gaat om een moderne woning met kap. U kunt het woningtype van úw keuze combineren met de kap die u het meest aanspreekt. Op deze manier ontwerpt u uw eigen moderne woning helemaal zelf! Wilt u meer voorbeelden van onze woningen zien? Vraag ons huizenboek aan, boordevol informatie en inspiratie!


Direct zelf woning ontwerpen > 

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.