Terug naar overzicht 25 februari 2021

Uw droomhuis: kiest u voor laagbouw of hoogbouw?

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!

Laag- of hoogbouw: wat is de beste optie voor u?

Blanco beginnen en alles zelf bepalen: een vrijstaande woning bouwen biedt eindeloos veel mogelijkheden. Toch zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De grootte van de kavel bijvoorbeeld en de bouwvoorschriften vanuit de gemeente; het benodigde aantal kamers én natuurlijk uw eigen budget. Heeft u al een duidelijk beeld bij deze vragen? Dan is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: kiest u voor laagbouw of voor hoogbouw?

Laagbouw en hoogbouw: de verschillen

Wat is verschil tussen laagbouw en hoogbouw? Het is eigenlijk heel eenvoudig: een laagbouw woning bestaat uit één woonlaag en een kap, en een hoogbouw woning bestaat uit twee woonlagen en een kap. Het grootste verschil? De ruimte en indeling van de woning. Een hoogbouw woning heeft meestal een groter woonoppervlak door de extra woonlaag. Bovendien beschikt deze woning over meer ruimte op de (eerste) verdieping, omdat de kamers allemaal rechte wanden hebben. Bij een laagbouw woning begint de kap meteen op de verdieping, waardoor de kamers schuine wanden hebben en de woning bovendien zijn kenmerkende sfeervolle uitstraling krijgt.

 

Hoe ziet een laagbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met een veelzijdig karakter? Dan is een laagbouw woningtype zeker geschikt voor u. Groot, klein, met of zonder aanbouw; laagbouw woningen zijn er in veel verschillende soorten en maten en mogen bovendien in veel bouwplannen gebouwd worden. Deze veelzijdigheid maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om voor laagbouw te kiezen!

Een greep uit de laagbouw woningen van Groothuisbouw 

  

Hoe ziet een hoogbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met alle ruimte voor een gezin, hobby’s of een kantoor aan huis? En is hoogbouw toegestaan vanuit de gemeente? Dan is een hoogbouw woningtype ideaal voor u. Van klassiek Herenhuis tot een moderne Stadsvilla: met een hoogbouw woningtype van Groothuisbouw kiest u voor stijl, volop ruimte én mogelijkheden.

Een greep uit onze hoogbouw woningen 

  

Alle laag- en hoogbouw woningen van Groothuisbouw bekijken? Of direct aan de slag met het ontwerp van uw eigen woning? Met de ontwerpmodule op onze website ontwerpt u in een paar klikken uw persoonlijke droomwoning!

Eigen huis ontwerpen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.