Terug naar overzicht 25 februari 2021

Uw droomhuis: kiest u voor laagbouw of hoogbouw?

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!

Laag- of hoogbouw: wat is de beste optie voor u?

Blanco beginnen en alles zelf bepalen: een vrijstaande woning bouwen biedt eindeloos veel mogelijkheden. Toch zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De grootte van de kavel bijvoorbeeld en de bouwvoorschriften vanuit de gemeente; het benodigde aantal kamers én natuurlijk uw eigen budget. Heeft u al een duidelijk beeld bij deze vragen? Dan is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: kiest u voor laagbouw of voor hoogbouw?

Laagbouw en hoogbouw: de verschillen

Wat is verschil tussen laagbouw en hoogbouw? Het is eigenlijk heel eenvoudig: een laagbouw woning bestaat uit één woonlaag en een kap, en een hoogbouw woning bestaat uit twee woonlagen en een kap. Het grootste verschil? De ruimte en indeling van de woning. Een hoogbouw woning heeft meestal een groter woonoppervlak door de extra woonlaag. Bovendien beschikt deze woning over meer ruimte op de (eerste) verdieping, omdat de kamers allemaal rechte wanden hebben. Bij een laagbouw woning begint de kap meteen op de verdieping, waardoor de kamers schuine wanden hebben en de woning bovendien zijn kenmerkende sfeervolle uitstraling krijgt.

 

Hoe ziet een laagbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met een veelzijdig karakter? Dan is een laagbouw woningtype zeker geschikt voor u. Groot, klein, met of zonder aanbouw; laagbouw woningen zijn er in veel verschillende soorten en maten en mogen bovendien in veel bouwplannen gebouwd worden. Deze veelzijdigheid maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om voor laagbouw te kiezen!

Een greep uit de laagbouw woningen van Groothuisbouw 

  

Hoe ziet een hoogbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met alle ruimte voor een gezin, hobby’s of een kantoor aan huis? En is hoogbouw toegestaan vanuit de gemeente? Dan is een hoogbouw woningtype ideaal voor u. Van klassiek Herenhuis tot een moderne Stadsvilla: met een hoogbouw woningtype van Groothuisbouw kiest u voor stijl, volop ruimte én mogelijkheden.

Een greep uit onze hoogbouw woningen 

  

Alle laag- en hoogbouw woningen van Groothuisbouw bekijken? Of direct aan de slag met het ontwerp van uw eigen woning? Met de ontwerpmodule op onze website ontwerpt u in een paar klikken uw persoonlijke droomwoning!

Eigen huis ontwerpen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!