Terug naar overzicht 15 mei 2023

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een indeling?

“Het kiezen van de ideale indeling begint met het in kaart brengen van uw wensen. Waar brengt u de meeste tijd door in huis? Hoeveel gezinsleden telt uw gezin? Tip: denk ook alvast na over uw woonwensen in de toekomst. Heeft u uw wensenlijstje klaar? Dan kunnen we aan de slag met de woningindeling die het beste bij u past. Al onze woningen hebben een basisindeling die naar wens kan worden aangepast. Er zijn een paar vaste onderdelen die niet verplaatst kunnen worden, zoals de buitenmuren, de wand naast de trap en een aantal dragende wanden. De meeste andere onderdelen zijn vrij in te vullen; van de kozijnen tot de trap en van de vide tot de indeling en afmeting van de slaapkamers. Zo is het zelfs mogelijk om een woning te bouwen met een geheel eigen indeling!”

In hoeverre kan ik de indeling van mijn woning personaliseren?

“De indeling van een nieuwbouwwoning is heel persoonlijk. Waar de één droomt van een grote woonkeuken, heeft de ander liever extra ruimte in de woonkamer. En waar de een de woonkamer aan de voorzijde van de woning wil, kiest de ander juist voor een woonkamer met aangrenzende tuin aan de achterzijde van de woning. Aan de hand van dit soort wensen kunnen de plattegrond en de gevelindeling perfect op elkaar worden afgestemd. Ook op de verdieping zijn er meerdere indelingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een extra (slaap)kamer of een vaste trap naar zolder. Tip: meet de oppervlaktes in uw huidige woning op en bepaal alvast of u straks méér of juist minder ruimte wilt.”
Geldt er een meerprijs voor een andere indeling?

“Al onze woningen hebben een basisindeling die standaard is inbegrepen in de totaalprijs. Wilt u schuiven met bestaande elementen om een andere indeling te maken? Dan kost dit niets extra. Maar wilt u elementen toevoegen aan de basisindeling, zoals een extra raamkozijn, binnendeur, binnenwand of buitendeur? Houd dan rekening met een meerprijs. Wilt u een geheel eigen indeling? Geen probleem; wij maken graag een persoonlijke offerte op maat.”

Twijfelt u over de juiste indeling van uw woning en wilt u inspiratie opdoen? Bezoek onze modelwoningen in Emmeloord en ervaar de ruimte en sfeer zélf

Benieuwd welke indeling het beste bij úw woonwensen past? Ga aan de slag met de ontwerpmodule op onze website en ontwerp in een paar stappen uw eigen droomwoning!

Eigen woning samenstellen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

“Je bouwt een band op met elkaar; dat werkt erg prettig”

Hoe je een succesvolle zakelijke samenwerking opbouwt én behoudt? Daar kunnen ze bij Raab Karcher in Vriezenveen over meepraten. Al dertig jaar leveren ze de bouwmaterialen aan Groothuisbouw. Hét geheim van dit succes volgens commercieel manager Menno Hoekstra? “Loyaal blijven en met elkaar meebewegen.” Tijd voor een mooi gesprek met hem én twee van zijn collega’s in Vriezenveen.

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.