Terug naar overzicht 15 mei 2023

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een indeling?

“Het kiezen van de ideale indeling begint met het in kaart brengen van uw wensen. Waar brengt u de meeste tijd door in huis? Hoeveel gezinsleden telt uw gezin? Tip: denk ook alvast na over uw woonwensen in de toekomst. Heeft u uw wensenlijstje klaar? Dan kunnen we aan de slag met de woningindeling die het beste bij u past. Al onze woningen hebben een basisindeling die naar wens kan worden aangepast. Er zijn een paar vaste onderdelen die niet verplaatst kunnen worden, zoals de buitenmuren, de wand naast de trap en een aantal dragende wanden. De meeste andere onderdelen zijn vrij in te vullen; van de kozijnen tot de trap en van de vide tot de indeling en afmeting van de slaapkamers. Zo is het zelfs mogelijk om een woning te bouwen met een geheel eigen indeling!”

In hoeverre kan ik de indeling van mijn woning personaliseren?

“De indeling van een nieuwbouwwoning is heel persoonlijk. Waar de één droomt van een grote woonkeuken, heeft de ander liever extra ruimte in de woonkamer. En waar de een de woonkamer aan de voorzijde van de woning wil, kiest de ander juist voor een woonkamer met aangrenzende tuin aan de achterzijde van de woning. Aan de hand van dit soort wensen kunnen de plattegrond en de gevelindeling perfect op elkaar worden afgestemd. Ook op de verdieping zijn er meerdere indelingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een extra (slaap)kamer of een vaste trap naar zolder. Tip: meet de oppervlaktes in uw huidige woning op en bepaal alvast of u straks méér of juist minder ruimte wilt.”
Geldt er een meerprijs voor een andere indeling?

“Al onze woningen hebben een basisindeling die standaard is inbegrepen in de totaalprijs. Wilt u schuiven met bestaande elementen om een andere indeling te maken? Dan kost dit niets extra. Maar wilt u elementen toevoegen aan de basisindeling, zoals een extra raamkozijn, binnendeur, binnenwand of buitendeur? Houd dan rekening met een meerprijs. Wilt u een geheel eigen indeling? Geen probleem; wij maken graag een persoonlijke offerte op maat.”

Twijfelt u over de juiste indeling van uw woning en wilt u inspiratie opdoen? Bezoek onze modelwoningen in Emmeloord en ervaar de ruimte en sfeer zélf

Benieuwd welke indeling het beste bij úw woonwensen past? Ga aan de slag met de ontwerpmodule op onze website en ontwerp in een paar stappen uw eigen droomwoning!

Eigen woning samenstellen >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dick Datema: “Voordat ik het wist waren er 27 jaren voorbij”

Dick Datema werkt ondertussen al 27 jaar met Groothuisbouw samen. Als stukadoors- en afbouwbedrijf verzorgt Datema jaarlijks de afwerking van meer dan 200 Groothuisbouwwoningen. Volgens Dick staat vooral het woord ‘vertrouwen’ centraal in de samenwerking. Vertrouwen in elkaars werk en vertrouwen in élkaar. En dat werkt in alles door…

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…