Terug naar overzicht 24 oktober 2022

In 8 stappen naar uw droomwoning!

Uw eigen woning bouwen is een spannend traject. Want wat kunt u precies verwachten, waar moet u op letten en wat moet er zoal geregeld worden voorafgaand aan de bouw? Om u alvast een helder beeld te geven hebben we een handig 8-stappen plan opgesteld. Zo weet u precies wat u in aanloop naar uw droomwoning kunt verwachten.

STAP 1 | UW ONTMOETING MET GROOTHUISBOUW

Het begint allemaal met een vrijblijvende kennismaking in Emmeloord. Hier kunt u onze verschillende modelwoningen én showroom bekijken. Wilt u uw bouwplannen met ons bespreken? Dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek met één van onze verkoopadviseurs! Wij houden rekening met uw persoonlijke wensen, maar ook met de voorschriften en het bestemmingsplan binnen uw woongebied.  Zo weet u zeker dat uw tekening straks helemaal gereed is voor de toetsing door de gemeente.

STAP 2 | TOETSING DOOR DE GEMEENTE

Zodra de ontwerptekening helemaal naar wens is, wordt het plan door ons voorgelegd aan de  gemeente. Aan de hand van de tekening beoordeelt de gemeente of uw woning voldoet aan het bestemmingsplan en of deze aansluit bij de omliggende bebouwing. Is de gemeente niet akkoord? Dan passen we samen met u het ontwerp aan waar dat nodig is. Zodra het woningontwerp is goedgekeurd, verzorgen wij voor u de aanvraag van de omgevingsvergunning.


STAP 3 | OMGEVINGSVERGUNNING (BOUWVERGUNNING)

Hoera! Het ontwerp van uw woning is goedgekeurd door de gemeente. Dat betekent dat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Zodra deze is aangevraagd, nodigen wij u uit om samen met ons de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ te zetten.


STAP 4 | DE PUNTJES OP DE ‘I’

Tijdens deze afspraak nemen we alles nogmaals door. Dit is ook het moment waarop u de definitieve keuze kunt maken voor o.a. het voegwerk, de binnendeuren en het deurbeslag. In de modelwoningen en de showroom kunt u allerlei opties bekijken, voelen en vergelijken. Ook nemen we de technische installatie van uw woning door en tekenen we de lichtpunten in op de juiste plaats. Na het gesprek stellen we de aanneemovereenkomst op.


STAP 5 | START VAN DE BOUW

Zodra de aanneemovereenkomst is getekend begint het aftellen naar de bouw. Spannend, want nu gaat het pas echt beginnen! De projectleiders starten met het inplannen van de eerste werkzaamheden en de toevoer van de bouwmaterialen. De planning kunt u zelf in onze app inzien. Na enkele weken is uw woning al wind- en waterdicht. In de weken daarna wordt uw droomwoning stap voor stap verder afgebouwd, totdat het grote moment daar is: de oplevering.


STAP 6 | OPLEVERING VAN DE WONING

Al vanaf de allereerste handtekening is de opleverdatum van uw woning bekend. Dat maakt de oplevering van uw woning niet minder bijzonder. Dit is immers het moment waar op u zo lang hebt gewacht: uw droomwoning is werkelijkheid geworden!


STAP 7 | ...GENIETEN!

Het is zover: u heeft de sleutel van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd! Nu kunt u beginnen met de inrichting en aankleding van uw eigen droompaleis Wij doen nu een stapje terug, maar blijven op de achtergrond uiteraard voor u klaar staan! We wensen u veel woonplezier in uw prachtige nieuwe Groothuisbouw woning.STAP 8 | ALS ER DAN TÓCH NOG IETS IS...

‘Samen bouwen’ is ons belangrijkste uitgangspunt. Daarom staan wij ook ná de bouw nog steeds tot uw beschikking. Dankzij de kwaliteit van onze woningen hoeft onze servicedienst gelukkig niet vaak in actie te komen. Mocht dat onverhoopt toch nodig zijn, dan staan onze vakkundige mensen meteen voor u klaar!


Best overzichtelijk toch dat bouwen met Groothuisbouw? Meer weten over de manier waarop wij bouwen? Lees dan ook eens dit artikel: Bouwen met Groothuisbouw? Dit kunt u verwachten!

P.S. Alvast vrijblijvend kennismaken met onze woningen en bouwkwaliteit? Ontdek onze modelwoningen

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…

Dit is waarom een schuurwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers!

Tijdloos, karakteristiek en modern; het zijn typische kenmerken van een schuurwoning. Dit woningtype wordt steeds populairder onder huizenbouwers. Maar wat maakt een schuurwoning nu echt een schuurwoning? En waarom vallen veel mensen voor de charme van dit woningtype? Lees alles over deze woning én ontdek hoe u vandaag al van start kunt met de realisatie van uw eigen schuurwoning met Groothuisbouw!

Hoe kies ik de juiste indeling voor mijn woning?

Een van de leukste dingen aan het bouwen van een nieuwe woning? Dat u heel veel zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van uw nieuwbouwhuis. Maar wat is er allemaal mogelijk en waar moet u op letten bij het kiezen van de ideale indeling? Onze verkoopadviseur Katy geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de indeling van een nieuwe woning.