Terug naar overzicht 24 oktober 2022

In 8 stappen naar uw droomwoning!

Uw eigen woning bouwen is een spannend traject. Want wat kunt u precies verwachten, waar moet u op letten en wat moet er zoal geregeld worden voorafgaand aan de bouw? Om u alvast een helder beeld te geven hebben we een handig 8-stappen plan opgesteld. Zo weet u precies wat u in aanloop naar uw droomwoning kunt verwachten.

STAP 1 | UW ONTMOETING MET GROOTHUISBOUW

Het begint allemaal met een vrijblijvende kennismaking in Emmeloord. Hier kunt u onze verschillende modelwoningen én showroom bekijken. Wilt u uw bouwplannen met ons bespreken? Dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek met één van onze verkoopadviseurs! Wij houden rekening met uw persoonlijke wensen, maar ook met de voorschriften en het bestemmingsplan binnen uw woongebied.  Zo weet u zeker dat uw tekening straks helemaal gereed is voor de toetsing door de gemeente.

STAP 2 | TOETSING DOOR DE GEMEENTE

Zodra de ontwerptekening helemaal naar wens is, wordt het plan door ons voorgelegd aan de  gemeente. Aan de hand van de tekening beoordeelt de gemeente of uw woning voldoet aan het bestemmingsplan en of deze aansluit bij de omliggende bebouwing. Is de gemeente niet akkoord? Dan passen we samen met u het ontwerp aan waar dat nodig is. Zodra het woningontwerp is goedgekeurd, verzorgen wij voor u de aanvraag van de omgevingsvergunning.


STAP 3 | OMGEVINGSVERGUNNING (BOUWVERGUNNING)

Hoera! Het ontwerp van uw woning is goedgekeurd door de gemeente. Dat betekent dat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Zodra deze is aangevraagd, nodigen wij u uit om samen met ons de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ te zetten.


STAP 4 | DE PUNTJES OP DE ‘I’

Tijdens deze afspraak nemen we alles nogmaals door. Dit is ook het moment waarop u de definitieve keuze kunt maken voor o.a. het voegwerk, de binnendeuren en het deurbeslag. In de modelwoningen en de showroom kunt u allerlei opties bekijken, voelen en vergelijken. Ook nemen we de technische installatie van uw woning door en tekenen we de lichtpunten in op de juiste plaats. Na het gesprek stellen we de aanneemovereenkomst op.


STAP 5 | START VAN DE BOUW

Zodra de aanneemovereenkomst is getekend begint het aftellen naar de bouw. Spannend, want nu gaat het pas echt beginnen! De projectleiders starten met het inplannen van de eerste werkzaamheden en de toevoer van de bouwmaterialen. De planning kunt u zelf in onze app inzien. Na enkele weken is uw woning al wind- en waterdicht. In de weken daarna wordt uw droomwoning stap voor stap verder afgebouwd, totdat het grote moment daar is: de oplevering.


STAP 6 | OPLEVERING VAN DE WONING

Al vanaf de allereerste handtekening is de opleverdatum van uw woning bekend. Dat maakt de oplevering van uw woning niet minder bijzonder. Dit is immers het moment waar op u zo lang hebt gewacht: uw droomwoning is werkelijkheid geworden!


STAP 7 | ...GENIETEN!

Het is zover: u heeft de sleutel van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd! Nu kunt u beginnen met de inrichting en aankleding van uw eigen droompaleis Wij doen nu een stapje terug, maar blijven op de achtergrond uiteraard voor u klaar staan! We wensen u veel woonplezier in uw prachtige nieuwe Groothuisbouw woning.



STAP 8 | ALS ER DAN TÓCH NOG IETS IS...

‘Samen bouwen’ is ons belangrijkste uitgangspunt. Daarom staan wij ook ná de bouw nog steeds tot uw beschikking. Dankzij de kwaliteit van onze woningen hoeft onze servicedienst gelukkig niet vaak in actie te komen. Mocht dat onverhoopt toch nodig zijn, dan staan onze vakkundige mensen meteen voor u klaar!


Best overzichtelijk toch dat bouwen met Groothuisbouw? Meer weten over de manier waarop wij bouwen? Lees dan ook eens dit artikel: Bouwen met Groothuisbouw? Dit kunt u verwachten!

P.S. Alvast vrijblijvend kennismaken met onze woningen en bouwkwaliteit? Ontdek onze modelwoningen

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.