Terug naar overzicht 28 juli 2016

Houtskeletbouw

Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Niet zo vreemd, want de prijzen zijn aantrekkelijk en het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Maar wat is houtskeletbouw precies, kent deze bouwmethode ook nadelen en hoe past Groothuisbouw houtskeletbouw toe binnen haar woningen?

De houtskeletbouw woning in het kort

Elke houtskeletbouw woning heeft één ding gemeen: de basis wordt altijd gelegd in de fabriek. Dat betekent dat alle onderdelen van het skelet vooraf worden gefabriceerd. Dit gebeurt meestal in een grote productiehal waar de houtbewerkers makkelijk met het hout kunnen werken. Als het skelet van de houtskeletbouw woning klaar is, wordt het geraamte in delen naar de bouwplaats getransporteerd. Daar hoeven de bouwvakkers het houtskelet alleen nog maar in elkaar te zetten. Dit zorgt voor scherpere prijzen en een grotere snelheid.

Houtskeletbouw voordelen

Houtskeletbouw biedt diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is de prijs, maar ook de korte bouwtijd is een belangrijke pré van deze moderne bouwvorm. Er zijn echter nog meer voordelen van houtskeletbouw:

  • Elementen worden voorafgaand aan de bouw voorbereid in de productiehal. Hierdoor kan een efficiëntere en kortere bouwtijd gerealiseerd worden.
  • De houtskeletbouw elementen worden in een droge fabriek onder de meest optimale omstandigheden geproduceerd.
  • De elementen worden droog aangeleverd op de bouw, waardoor de woning minder last heeft van weersinvloeden.

Houtskeletbouw nadelen

Veel mensen vragen zich af of houtskeletbouw ook nadelen heeft. Bij reguliere houtskeletbouw is dat vaak wel het geval. Veelvoorkomende nadelen zijn:

  • Een minder goede akoestische isolatie bij een houten verdiepingsvloer.
  • Het moeten nemen van extra vochtwerende maatregelen.

Hoe denkt Groothuisbouw over houtskeletbouw?

Groothuisbouw gelooft dat houtskeletbouw voordelen biedt, maar neemt ook de nadelen van houtskeletbouw zeer serieus. Dankzij een optimale combinatie van traditionele bouw en houtskeletbouw elementen maakt Groothuisbouw alleen gebruik van de voordelen van houtskeletbouw. De volledige begane grond en 1e verdiepingsvloer (altijd beton) worden in alle gevallen traditioneel uitgevoerd. Daarnaast maken we alleen gebruik van houtskeletbouw bij de elementen waar het ook écht kan. Zo combineren we het beste van twee bouwtechnieken, maken we enkel gebruik van de voordelen van houtskeletbouw en kunnen we bovendien flink tijd besparen.

Wat zijn de houtskeletbouw prijzen?

Mooi die succesvolle combinatie tussen traditionele bouw en houtskeletbouw. Maar is deze combinatie qua prijzen net zo aantrekkelijk als reguliere houtskeletbouw? Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van uw vergelijkingsmateriaal én het type woning dat u kiest. De indeling, de grootte, het aantal ramen, het type dakbedekking; het zijn allemaal zaken die invloed hebben op de prijzen van uw woning. Gelukkig kunt u heel makkelijk online uw unieke woning samenstellen en meteen de bijbehorende prijzen bekijken. Zo weet u precies wat een woning bij Groothuisbouw gaat kosten t.o.v. van een volledige houtskeletbouw woning.

Nieuwsgierig? Vraag ons huizenboek aan om onze houtsketletbouw woningen te bekijken of neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden!

Afspraak maken >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.