Terug naar overzicht 3 juni 2021

Welk type gevelsteen spreekt u het meest aan?

Maakt u plannen om een nieuwbouwhuis te bouwen? Dan heeft u misschien al nagedacht over de stijl, uitstraling en indeling van uw toekomstige woning. Wist u dat gevelstenen een belangrijk deel van de uitstraling van uw woning bepalen? U kunt kiezen uit diverse soorten en kleuren. Wij vertellen u er graag meer over en geven u meteen inspiratie voor uw eigen nieuwbouwwoning!

Welke verschillende soorten gevelstenen zijn er?

De gevelstenen vormen een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een woning; het is simpelweg het eerste wat in het oog springt. Het type en de kleur van de bakstenen in de gevel van een woning bepalen of een woning bijvoorbeeld een klassieke of een moderne uitstraling heeft. Ook de kleur van de voeg draagt bij aan het uiterlijk.

Bij Groothuisbouw kunt u kiezen uit diverse kleuren gevelstenen, zoals bijvoorbeeld:

  • Rood genuanceerde gevelstenen
  • Donkerrode gevelstenen
  • Rood-blauwe gevelstenen
  • Grijs gemêleerde gevelstenen
  • Licht grijze gevelstenen
  • Mangaan kleurige gevelstenen

     

Met luxe details in het metselwerk kunt u de uitstraling van uw woning verder vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan gemetselde oortjes, hanenkammen of een middenrisaliet in een contrasterende kleur. Deze details geven uw woning nóg meer uitstraling. Laat u uw woning bouwen door Groothuisbouw? Dan kunt u deze details helemaal zelf bepalen. Zo creëert u uw eigen unieke woning!

Gevelstenen: moderne keuze

Er worden nog steeds veel nieuwbouwhuizen gebouwd met één soort gevelsteen. Maar het kan ook anders! Houdt u van een woning met een moderne uitstraling? Combineer dan verschillende kleuren metselwerk en creëer een unieke uitstraling. Kijk voor inspiratie eens naar onze woningtypen GH1 of GH3. Gaat u toch liever voor een klassieke look? Kies dan voor een rood genuanceerde of licht grijze gevelsteen, zoals toegepast bij deze woningen.

Welke gevelsteen is de beste keuze voor ú?

Met uw keuze voor een bepaald soort gevelsteen bepaalt u dus voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Vindt u dit spannend en bent u op zoek naar advies? Wij helpen u graag. In onze showroom kunt u alle opties rustig bekijken en bepalen welke gevelstenen u het mooist vindt. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende gevelstenen live te bekijken, op de modelwoningen van Groothuisbouw. Zo krijgt u een realistische indruk van de verschillende soorten gevelstenen en wat dit doet met de uitstraling van een woning. Een bezoek aan onze modelwoningen is geheel vrijblijvend. Plan hier direct een afspraak in.

Álle soorten gevelstenen en luxe details bekijken vanuit uw luie stoel? Ga naar de ontwerpmodule op onze website en stel uw eigen unieke woning samen. De kleur van uw favoriete woning kiest u in stap 4.

Naar de online ontwerpmodule >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Een kangoeroewoning bouwen? Ontdek de voordelen!

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is.

Ontdek de prijzen en mogelijkheden van een cataloguswoning!

Wilt u zelf uw ultieme cataloguswoning samenstellen of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en kosten zijn van uw eigen vrijstaande cataloguswoning. Bovendien kunt u meteen online uw droomwoning samenstellen, in jaren 30 stijl of juist modern.