Terug naar overzicht 9 april 2021

Casco bouw: dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!

Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt een casco woning laten bouwen bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Bereken direct de prijs Maak direct een afspraak

Wat is casco bouw?

Een casco huis bouwen is eigenlijk niets anders dan een woning die in de basis klaar is, maar waarvan u zelf de afwerking nog moet verzorgen. Uw huis wordt wind- en waterdicht opgeleverd, dus inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Kiest u voor een casco woning van Groothuisbouw dan heeft u daarnaast nog 10 zekerheden:

  1. De kapconstructie is helemaal klaar bij aflevering.
  2. De goten zijn volledig afgetimmerd en afgewerkt met zinken kraal voor een strakke afwerking van uw dakrand.
  3. De woning is voorzien van schoorstenen en dakkapellen (mits van toepassing).
  4. Het dak is volledig met pannen gedekt (u hoeft het dak dus niet meer op).
  5. De woning is volledig glas-, wind- en waterdicht.
  6. De woning is voorzien van metsel- en voegwerk.
  7. Technische ondersteuning vanuit Groothuisbouw is altijd mogelijk.
  8. Wij regelen de volledige aanvraag omgevingsvergunning inclusief constructieberekeningen.
  9. Onze bouwplanning is helder en wij bieden een gegarandeerde opleverdatum. Zo kunt u zelf een strakke planning hanteren voor de afwerking.
  10. U kunt Groothuisbouw altijd inschakelen voor aanvullende werkzaamheden.

Voordelen van casco huis bouwen

Een casco huis biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van reguliere bouw: het is voordeliger.  De uren die u zelf aan de afwerking van uw woning besteedt, hoeft u immers niet aan het bouwpersoneel te betalen. Bovendien kunt u zelf uw bouwtempo bepalen. Voorwaarde voor een casco huis laten bouwen is wel dat u handig bent of een paar handige kennissen hebt. De afbouw van een woning is namelijk specialistisch werk en vraagt om de nodige ervaring in de woningbouw óf om een paar serieuze rechterhanden. Twijfelt u of u de afbouw van uw woning in eigen beheer rond kunt krijgen? Overweeg dan toch om uw woning afgebouwd te laten opleveren, want gelukkig is ook een compleet afgebouwde woning van Groothuisbouw nog steeds heel betaalbaar.


Casco woning bouwen prijs

Groothuisbouw realiseert zich als geen ander dat casco bouw een aantrekkelijke optie is als u zelf handig bent of handige kennissen en familieleden heeft. Daarom kunt u de meeste woningtypen casco laten bouwen. Dit scheelt flink in de kosten en bovendien profiteert u tegelijkertijd van de prachtige en hoogwaardige Groothuisbouw-uitstraling. Bent u benieuwd naar de kosten van casco bouw? Ontwerp uw favoriete woning met onze ontwerpmodule en vergelijk meteen de prijzen van casco bouw en complete afbouw met de ingebouwde prijsberekeningsoptie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden wat betreft het bouwen van een casco woning met Groothuisbouw?

Neem contact op >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Maak kennis met ons gloednieuwe woningtype: de twee-onder-een-kapwoning!

Er komen steeds meer nieuwbouwkavels vrij die specifiek bestemd zijn voor een twee-onder-een-kapwoning. Enerzijds om het woningtekort aan te pakken; zo maken we maximaal gebruik van de beschikbare bouwruimte in Nederland. Maar óók omdat een twee-onder-een-kapwoning steeds populairder wordt onder huizenbouwers. Benieuwd waarom? Ontdek het in deze blog. En lees meteen welke éxtra voordelen een twee-onder-een-kapwoning van Groothuisbouw heeft.

“We voelen ons echt een verlengstuk van Groothuisbouw”

Zo'n 42 jaar geleden had oprichter Dick Smit niet kunnen vermoeden dat hij als geboren Drentenaar ooit met zijn bedrijf in Kampen terecht zou komen. Van Groothuisbouw had hij in die beginjaren hoogstens een keer in de wandelgangen gehoord. Anno 2023 runnen zijn zoons Frans en Dirk met veel succes het transportbedrijf vanuit Kampen, dat in de tussentijd een heus ‘verlengstuk’ van Groothuisbouw is geworden. Hoe blikken zij terug op 30 jaar Groothuisbouw en wat is volgens hen de sleutel tot succes?

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!