Terug naar overzicht 19 januari 2023

3 woninguitvoeringen die u niet mag missen!

Als u een huis wilt bouwen komen er heel wat keuzes op u af. Gaat u voor een vrijstaande woning of een halfvrijstaande woning? Wordt het hoogbouw of laagbouw? En nog belangrijker: welke uitvoering gaat u kiezen? Wij hebben de 3 populairste uitvoeringen voor u op een rij gezet. Wie weet zit ook úw favoriete uitvoering ertussen!

Uitvoeringen, hoe zat dat ook alweer?

Bij Groothuisbouw onderscheiden we verschillende woningtypen. Denk bijvoorbeeld aan de GL1N, de GL2 of de GH1. Deze woningtypen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen – en dat is nou juist waar ’t leuk wordt! Want in theorie kunnen zowel u als uw buurman voor een GL6 kiezen, terwijl de woningen er van buiten totaal verschillend uitzien. De uitvoeringen zijn namelijk dusdanig bepalend voor de uitstraling van de woning, dat u daarmee echt een unieke woning kunt realiseren. Dat maakt deze keuze misschien wel de belangrijkste keuze die u in het gehele bouwproces zult maken. Het bepaalt namelijk hét uiterlijk en karakter van uw woning. 

Wat voor uitvoeringen zijn er allemaal?

Het verschilt per woningtype welke uitvoeringen er mogelijk zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor de GL1 dan heeft u andere uitvoeringsmogelijkheden dan bij de GH2. Over het algemeen kunnen we stellen dat er drie uitvoeringen zijn die het vaakst gekozen worden door opdrachtgevers. Het gaat dan om de Notarisstijl, Eigentijds & Strak en Modern & Stijlvol. Hieronder vertellen we u graag iets meer over deze populaire uitvoeringen.

1. Notarisstijl

De notarisstijl is een prachtige, klassieke uitvoering waarbij uw woning wordt voorzien van een aantal herkenbare luxe details. Denk bijvoorbeeld aan de bekende ‘Amsterdamse kozijnen’ met roedeverdeling, hardstenen raamdorpels met ‘oortjes’, zinken hemelwaterafvoeren en de typerende ‘hanenkammen’ boven de kozijnen. Ook is de woning in deze uitvoering voorzien van:

 • Afdekkers van zink op de topgevels;
 • Goten met een 'smetplank' en authentieke, dubbele sierlijst;
 • Een gemetselde schoorsteen met een hardstenen afdekker;
 • Gedetailleerd metselwerk;
 • Authentieke gevelstenen.

2. Eigentijds & Strak

De naam doet het al vermoeden: deze uitvoering heeft een eigentijdse uitstraling en beschikt over een strakke afwerking. De dakpannen zijn vlak en keramisch, in plaats van golvend. Ook heeft u keuze uit verschillende luxe gevelsteencombinaties of wit keimwerk. De kozijnen, buitendeuren en goten zijn donker in plaats van wit en ook de hemelwaterafvoeren zijn antraciet.

Daarnaast beschikt de woning in deze uitvoering over:

 • Een donker trasraam/donkere plintsteen met terugliggende rollaag, in plaats van één kleur/steen; 
 • Uitgemetselde gevels op de hoeken, voorzien van antracietkleurige zinken afdekkers voor een chique en moderne uitstraling;
 • Tuitgevels met antracietkleurige zinken afdekkers;
 • Dakramen (indien van toepassing) van royale afmeting;
 • Hardstenen raamdorpels (onder en boven kozijn) met oortjes, in plaats van de standaard raamdorpel. 

Naar wens kunt u de woning laten uitvoeren met dakkappelen, een serre of veranda.

GL6 | Notarisstijl


GL6 | Gemetselde topgevels | Wit Keimwerk

3. Modern & Stijlvol

Deze moderne woninguitvoering beschikt over een stijlvolle uitstraling en prachtige eigentijdse afwerking. Ook deze woning is uitgevoerd met vlakke keramische dakpannen, in plaats van de gebruikelijke golfdakpannen. Daarnaast heeft u voor de gevel keuze uit diverse luxe gevelsteencombinaties of wit keimwerk. De details van deze woning zijn wederom donker. Zo wordt de woning bijvoorbeeld uitgevoerd met een donker trasraam en donkere plintsteen met terugliggende rollaag. Ook de kozijnen, buitendeuren, goten en hemelwaterafvoer zijn donker in plaats van wit. 

De woning in deze uitvoering beschikt ook over:

 • Royale schuine overstekken aan de voor- en achterzijde van de woning, afgewerkt met een zinken afdekker en de standaard 53° kap;
 • Uitgebouwde metselwerk accenten;
 • Dakramen (indien van toepassing) van royale afmeting;
 • Hardstenen raamdorpels, in plaats van de standaard raamdorpel. 

Optioneel kunt u ook dakkapellen, een hoekraam, een serre en/of veranda toevoegen aan de woning. De bovenstaande uitvoeringen vormen natuurlijk maar een greep uit de uitvoeringen die mogelijk zijn. Wilt u alle woningtypen en uitvoeringen bekijken? Ga dan eens aan de slag met onze prijsberekenmodule. Hier kunt u eindeloos experimenteren met de verschillende uitvoeringen en zien wat er zoal mogelijk is. U zult al snel ontdekken dat de uitvoering heel bepalend is voor de complete uitstraling van uw woning. En wie weet ontdekt u wel een combinatie waar u razend enthousiast van wordt!

Zó enthousiast dat u misschien ook met ons wilt bouwen? Maak een afspraak met onze adviseur en maak persoonlijk kennis met ons!

Maak een vrijblijvende afspraak >

P.S. Liever eerst oriënteren? Bezoek onze modelwoningen! De perfecte manier om alvast kennis te maken met onze bouwkwaliteit.

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Dick Datema: “Voordat ik het wist waren er 27 jaren voorbij”

Dick Datema werkt ondertussen al 27 jaar met Groothuisbouw samen. Als stukadoors- en afbouwbedrijf verzorgt Datema jaarlijks de afwerking van meer dan 200 Groothuisbouwwoningen. Volgens Dick staat vooral het woord ‘vertrouwen’ centraal in de samenwerking. Vertrouwen in elkaars werk en vertrouwen in élkaar. En dat werkt in alles door…

“Ik zie onze samenwerking als een goed huwelijk.”

Raak je met Norbert Kuipers van Hebo Kozijnen in gesprek over Groothuisbouw dan wordt al snel duidelijk dat hij bijna verweven is met het bedrijf. En dat is niet zo vreemd, want hij deelde een belangrijke basis met oprichter Frans Groothuis: ze groeiden op in Tukkerland, kwamen beide uit échte bouwfamilies en werden ‘samen groot’…