Duurzaamheid

Groothuisbouw staat voor duurzaam bouwen!

Duurzaam bouwen hebben wij bij Groothuisbouw altijd al gedaan. Vanaf het allereerste moment is het onze doelstelling geweest om iets te bouwen ‘wat lange tijd meegaat’. Tegenwoordig gaat duurzaamheid nog een stapje verder. Het gaat om de zogeheten ‘footprint’ oftewel: de ecologische voetafdruk van een woning. Iets waar we bij Groothuisbouw vol enthousiasme over kunnen vertellen…

Duurzaam op alle fronten

Groothuisbouw is continu in beweging om haar ecologische footprint te verkleinen. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van duurzaam gekapt hout, energiezuinig bouwen, passief bouwen, aflevering met het hoogst mogelijke energielabel en de toepassing van het Cradle-to-Cradle principe. En dat doen we in samenwerking met partners die er hetzelfde over denken. Zo weet u zeker dat uw woning op alle fronten duurzaam is.

Milieuvriendelijk vanaf de basis

Onze duurzame en milieuvriendelijke werkwijze zit diep geworteld in ons bedrijf. Niet voor niets worden ons kantoor en onze fabriek verwarmd en gekoeld met aardwarmte (warmtepompsysteem) en is er voor bezoekers een gratis oplaadpunt voor hun elektrische auto beschikbaar. Bovendien staat ‘efficiency’ tijdens ons hele productieproces centraal. Een mooie bijkomstigheid is dat dit ook weer een gunstig effect heeft op de prijs van uw woning.

Energiezuinige woning

Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie op de voet. Uw woning wordt daarom standaard gebouwd met een energie prestatienorm (EPC) en RC-waarden die voldoen aan de meest recente eisen van het bouwbesluit. Hiermee bent u verzekerd van een woning met het energiezuinigste label A. Iedere woning van Groothuisbouw wordt standaard gebouwd zonder gasaansluiting. Dat betekent dat uw woning wordt verwarmd met behulp van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. 

Wilt u naast deze technieken bijvoorbeeld ook zonnepanelen toepassen voor een nog 'groenere' woning? Ook dit doen wij graag. Hierdoor krijgt u een nog comfortabelere woning, waarbij een EPC waarde van 0,4 of zelfs een energieneutrale woning mogelijk is. Zo kiest u er heel bewust voor om een bijdrage te leveren aan een leefbaar en verantwoord milieu. Bijkomend voordeel is natuurlijk de aanzienlijke besparing op uw energiekosten.

Modelwoningen

Zes speciaal voor u
gebouwde modelwoningen.

Bezoek onze modelwoningen

Contact

Wij zijn 

Groothuisbouw

Neem contact op

OPEN HUIS

De kans om te zien

wat wij bouwen

Bezoek een Open Huis