Wat zijn de bouwkosten van een woning?

Terug naar overzicht

Bouwkosten woning per m3

Er zijn verschillende manieren om de bouwkosten van een woning te berekenen. Bij Groothuisbouw vinden we het belangrijk om zo helder mogelijk te zijn over de prijs van uw woning. Daarom kunt u de prijs van uw woning zelf op onze website berekenen. Hier kunt u de bouwkosten van uw woning per m3 bekijken, maar met de samenstelmodule ‘prijs berekenen’ kunt u ook de totaalprijs van uw woning berekenen. Als u onze bouwkosten van een woning per m3 vergelijkt met andere bouwbedrijven, zult u zien dat onze woningen scherp geprijsd zijn. Vergelijk de standaarduitrusting van onze woningen eens met andere aanbieders en u zult zien dat u bij ons ook nog eens ‘meer huis’ voor uw geld krijgt.  Wilt u met eigen ogen zien hoeveel huis u bij Groothuisbouw voor uw geld krijgt? Bezoek onze modelwoningen in Emmeloord en laat u overtuigen door de kwaliteit van onze traditionele bouw!

Overige bouwkosten woning berekenen

Wij zorgen ervoor dat alle bouwkosten van uw woning vooraf bij u bekend zijn. Ook als u ervoor kiest om extra luxe in uw woning aan te brengen, zoals exclusief deurbeslag of kunststof kozijnen, dan heeft u de kosten hiervan bij Groothuisbouw ruim voor de bouw in beeld. Maar om de totale bouwkosten van uw woning te berekenen, moet u nog wel rekening houden met overige bijkomende kosten zoals legeskosten en kosten voor de afwerking van uw woning. Naast de kosten voor het aanvragen van de omgevingsvergunning (die zijn inbegrepen in onze huizenprijzen) rekent een gemeente ook kosten voor het leveren van deze omgevingsvergunning. Deze zogeheten legeskosten verschillen per gemeente en betaalt u rechtstreeks aan de gemeente waar u uw woning gaat bouwen. Als het gaat om bijkomende kosten voor de afwerking van uw woning dan moet u tevens denken aan kosten voor het plaatsen van de keuken, vloer- en wandafwerking en schilderwerk. Zowel de legeskosten als deze overige bijkomende kosten zijn niet inbegrepen in onze woningprijzen, maar wij raden u aan om ook deze kosten mee te nemen wanneer u de bouwkosten van uw woning gaat berekenen. Zo weet u zeker dat u alle prijzen overzichtelijk in kaart heeft gebracht en kunt u zich met een gerust hart bezig houden met de inrichting van uw nieuwe woning!

 

Bouwkosten woning bij Groothuisbouw

U merkt het: over de bouwkosten van een woning bij Groothuisbouw doen wij niet geheimzinnig. Bij ons zijn alle prijzen vooraf bekend en u komt achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan. De prijsvoordelen van Groothuisbouw op een rij:

De complete bouwkosten zijn vooraf bekend
Kosten luxe opties ook vooraf inzichtelijk
U betaalt de woning bij oplevering
U betaalt géén bouwrente
Kosten voor bouwvergunning inbegrepen*
* Speciale berekeningen, zoals akoestisch-, archeologisch-, flora-/fauna-onderzoek, ruimtelijke onderbouwing, etc. zijn niet inbegrepen.

Wilt u een persoonlijk gesprek over de bouwkosten van uw droomwoning bij Groothuisbouw? Wij geven u graag meer informatie over een woning bouwen en de prijzen. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs.

Wij houden u op de hoogte!