Terug naar overzicht 9 april 2021

Casco bouw: dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!

Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt een casco woning laten bouwen bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Bereken direct de prijs Maak direct een afspraak

Wat is casco bouw?

Een casco huis bouwen is eigenlijk niets anders dan een woning die in de basis klaar is, maar waarvan u zelf de afwerking nog moet verzorgen. Uw huis wordt wind- en waterdicht opgeleverd, dus inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Kiest u voor een casco woning van Groothuisbouw dan heeft u daarnaast nog 10 zekerheden:

  1. De kapconstructie is helemaal klaar bij aflevering.
  2. De goten zijn volledig afgetimmerd en afgewerkt met zinken kraal voor een strakke afwerking van uw dakrand.
  3. De woning is voorzien van schoorstenen en dakkapellen (mits van toepassing).
  4. Het dak is volledig met pannen gedekt (u hoeft het dak dus niet meer op).
  5. De woning is volledig glas-, wind- en waterdicht.
  6. De woning is voorzien van metsel- en voegwerk.
  7. Technische ondersteuning vanuit Groothuisbouw is altijd mogelijk.
  8. Wij regelen de volledige aanvraag omgevingsvergunning inclusief constructieberekeningen.
  9. Onze bouwplanning is helder en wij bieden een gegarandeerde opleverdatum. Zo kunt u zelf een strakke planning hanteren voor de afwerking.
  10. U kunt Groothuisbouw altijd inschakelen voor aanvullende werkzaamheden.

Voordelen van casco huis bouwen

Een casco huis biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van reguliere bouw: het is voordeliger.  De uren die u zelf aan de afwerking van uw woning besteedt, hoeft u immers niet aan het bouwpersoneel te betalen. Bovendien kunt u zelf uw bouwtempo bepalen. Voorwaarde voor een casco huis laten bouwen is wel dat u handig bent of een paar handige kennissen hebt. De afbouw van een woning is namelijk specialistisch werk en vraagt om de nodige ervaring in de woningbouw óf om een paar serieuze rechterhanden. Twijfelt u of u de afbouw van uw woning in eigen beheer rond kunt krijgen? Overweeg dan toch om uw woning afgebouwd te laten opleveren, want gelukkig is ook een compleet afgebouwde woning van Groothuisbouw nog steeds heel betaalbaar.


Casco woning bouwen prijs

Groothuisbouw realiseert zich als geen ander dat casco bouw een aantrekkelijke optie is als u zelf handig bent of handige kennissen en familieleden heeft. Daarom kunt u de meeste woningtypen casco laten bouwen. Dit scheelt flink in de kosten en bovendien profiteert u tegelijkertijd van de prachtige en hoogwaardige Groothuisbouw-uitstraling. Bent u benieuwd naar de kosten van casco bouw? Ontwerp uw favoriete woning met onze ontwerpmodule en vergelijk meteen de prijzen van casco bouw en complete afbouw met de ingebouwde prijsberekeningsoptie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden wat betreft het bouwen van een casco woning met Groothuisbouw?

Neem contact op >

Contactformulier

Beveiligd met reCAPTCHA • PrivacyVoorwaarden

Lees ook onze andere blogs

Langer, breder, hoger: kies zelf hoe groot uw woning wordt!

Heeft u al geëxperimenteerd met onze prijsberekenmodule? Dan heeft u waarschijnlijk al verschillende basisafmetingen en woningindelingen voorbij zien komen. We bieden echter nog veel meer opties binnen onze werkwijze. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dat leest u hier!

Groots wonen op een compacte kavel: zo kan het!

Royaal vrijstaand wonen op een compacte kavel? Wij maken het mogelijk! Maak kennis met ons nieuwste woningtype: de GL1.1. Deze nieuwe woning speelt in op de actualiteit: bouwkavels zijn schaars en grond wordt steeds duurder. Wij denken met u mee en realiseren uw nieuwe woning door efficiënt en flexibel gebruik te maken van de ruimte.