Groothuisbouw
  • Groothuisbouw header-image 1
Pause Slider Play Slider Next Slider

Blog

5x Inspiratie voor een moderne villa

Droomt u al jaren van een moderne villa en doet u niets liever dan voorbeelden van villa’s bekijken? Dan mag u deze blog niet missen! Wij laten u vijf schitterende voorbeelden van een moderne villa zien, waar u heerlijk bij kunt wegdromen. En het leuke is, spreekt een van voorbeelden u aan, dan heeft u meteen de mogelijkheid om uw eigen moderne villa online samen te stellen!
Lees meer

Deze nieuwbouwwoningen zijn gerealiseerd door Groothuisbouw!

Groothuisbouw bouwt vrijstaande nieuwbouwwoningen in vele soorten en maten. Bovendien zijn al onze woningtypen helemaal aan te passen aan uw persoonlijke woonwensen. Lees in deze blog meer over onze mogelijkheden en ontdek meteen hoe onze nieuwbouwwoningen er in het echt uitzien!
Lees meer

Zó zag u een levensloopbestendige woning nog niet eerder!

Bij de term ‘levensloopbestendige woning’ denkt u waarschijnlijk niet meteen aan een luxe vrijstaande woning; speciaal voor u gebouwd en met de uitstraling van een moderne villa. Toch is dat wél wat u krijgt als u kiest voor een levensloopbestendige woning van Groothuisbouw. Hoe we dat doen? In deze blog leggen we het u graag uit!
Lees meer

Uw nieuwbouwwoning vooraf bezichtigen? Ontdek de open huizen van Groothuisbouw!

In tegenstelling tot een bestaande woning kunt u een nieuwbouwwoning vooraf niet bezichtigen. Logisch, denkt u misschien; want de woning is nog niet gebouwd. Maar zou het niet ideaal zijn als dit wel zou kunnen? Met de open huizen van Groothuisbouw maken wij dit mogelijk! Benieuwd hoe we dit doen? In deze blog leggen we het u graag uit.
Lees meer

Zó bouwen wij met traditionele bouw!

Bij de term traditionele bouw denkt u misschien niet meteen aan een unieke mix van bouwmethoden en een gestroomlijnd bouwproces… Maar dit is wél wat u krijgt als u uw huis door Groothuisbouw laat bouwen. Ontdek hier wat onze traditionele bouw bijzonder maakt en waarom het helemaal van deze tijd is!
Lees meer

De architect in uzelf ontdekken? Ontwerp uw eigen moderne woning!

Uw eigen moderne woning ontwerpen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met onze online module ontwerpt u zelf online uw eigen moderne woning. Want de beste architect voor uw eigen woning… dat bent toch zélf!
Lees meer

3 kenmerken waardoor de jaren 30 woning zo geliefd is

De bouwstijl van een jaren 30 woning is nog steeds ongekend populair in Nederland. Maar hoe zit dat nu precies, want de jaren 30 stonden toch in het teken van crisis in Nederland? En hoe komt het dat deze bouwstijl tegenwoordig nog steeds zo geliefd is onder huizenbouwers? Kortom: welke kenmerken maken de jaren 30 woning zo populair? Groothuisbouw legt het uit.
Lees meer

Stijlvol klassiek, landelijk of modern: dít maakt de bouwstijlen van Groothuisbouw zo bijzonder!

Een eigen woning laten bouwen is een bijzonder project. In tegenstelling tot een bestaand huis waarin u alleen de inrichting zelf kunt bepalen, kunt u een nieuwbouw woning van A tot Z helemaal in uw eigen stijl laten bouwen. Maar welke bouwstijlen zijn er eigenlijk en welke past bij u?
Lees meer

Het stappenplan bij Groothuisbouw: in 8 stappen naar uw droomwoning!

U bent eruit: u wilt binnenkort een mooie nieuwe woning bouwen en hebt u alvast georiënteerd op de mogelijkheden. Grote kans dat u ondertussen al het een en ander heeft gelezen en gehoord over het stappenplan bij Groothuisbouw. Maar wat houdt dit stappenplan precies in en wat biedt het u voor voordelen? Wij vertellen u er graag alles over in deze blog!
Lees meer

5 soorten huizen die u vaak tegenkomt bij nieuwbouw

Als u zich oriënteert op nieuwbouw komt u waarschijnlijk verschillende soorten huizen tegen. Immers: zoveel mensen zoveel wensen en zoveel woningbouwers zoveel woningen. Naast de uiterlijke kenmerken van de verschillende soorten huizen, zijn er ook veel verschillen als het gaat om de binnenzijde van de woning. Wat is op dit moment de meest populaire stijl bij mensen die een nieuw huis bouwen?
Lees meer

Een duurzaam huis bouwen? Zó werkt het bij Groothuisbouw!

Bij Groothuisbouw is een duurzaam huis geen optie, maar een vanzelfsprekendheid. Wij bouwen alleen met kwalitatief goede materialen, die lang meegaan. Maar we gaan nog een stapje verder. Ontdek  in deze blog hoe wij op verschillende terreinen bezig zijn met duurzaam bouwen en hoe wij een duurzaam huis voor u kunnen realiseren.

Lees meer

Zeg eens: hoe ziet úw ideale vrijstaande woning eruit?


Droomt u al jaren over uw eigen vrijstaande woning? Kunt u niet wachten tot het moment waarop u voor het eerst uw eigen droomwoning binnenstapt? Ontdek in deze blog wat de mogelijkheden zijn van de bouw van een vrijstaande woning door Groothuisbouw, wat de prijzen zijn én hoe u bij ons helemaal zélf uw woning samenstelt op basis van uw ideaalplaatje!

Lees meer

De 3 zekerheden van Groothuisbouw bij de oplevering van uw huis


De oplevering van een huis is altijd een spannend moment… Is het gelukt om alles op tijd af te krijgen? En nog veel belangrijker: is het dé droomwoning geworden die u in gedachten had? Ontdek in deze blog de 3 zekerheden van Groothuisbouw én doe uw voordeel met onze handige tips voor de oplevering van uw huis!

Lees meer

Woont u straks in een prachtige landelijke woning van Groothuisbouw?


Welke bouwstijl kiest u bij het bouwen van uw vrijstaande woning? Gaat u voor klassiek, modern of landelijk? Als u op zoek bent naar rust en ruimte dan spreekt de landelijke stijl u waarschijnlijk het meeste aan. Lees in deze blog wat de voordelen zijn van een landelijke woning bouwen met Groothuisbouw.

Lees meer

Prefab? Dit zijn de voordelen volgens Groothuisbouw!

Gaat u voor de kwaliteit van traditionele bouw of voor de snelheid van prefab? Bij Groothuisbouw hoeft u niet te kiezen!

Welke bouwmethode kiest u voor de bouw van uw vrijstaande woning? Gaat u voor de flexibiliteit en kwaliteit van traditionele bouw? Of geeft u de voorkeur aan de snelheid en efficiëntie van prefab bouw? Lees in deze blog hoe u bij Groothuisbouw kunt profiteren van beide!
Lees meer

4 tips bij het vinden van het juiste bouwbedrijf

Bouwbedrijf zoeken? Met deze tips vindt u de juiste partner!

Als u van plan bent om een woning te laten bouwen is een van de eerste stappen vaak het zoeken naar een geschikt bouwbedrijf. Natuurlijk wilt u die zoektocht zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren. Maar waar moet u precies op letten bij het vinden van een betrouwbaar bouwbedrijf? Wij geven u graag een viertal handige tips.
Lees meer

Nieuwbouw woning

4 redenen waarom een nieuwbouw woning bouwen bij ons zo makkelijk is…

Het laten bouwen van een nieuwbouw woning is een spannende tijd. Voordat de daadwerkelijke bouw gaat beginnen heeft u vaak al heel wat voorbereiding achter de rug. Bij Groothuisbouw nemen we u daarom graag het voorbereidende papierwerk uit handen. In overleg met u regelen wij de volledige vergunningsaanvraag*. Bovendien staan wij tijdens de bouw garant voor een tot in detail gestroomlijnd bouwproces. Wij maken de bouw van uw nieuwbouw woning graag zo leuk en gemakkelijk mogelijk, zodat u zich kunt concentreren op het kiezen van de details en afwerking van uw woning.


Lees meer

Prijzen huis bouwen

Wat zijn de prijzen en hoe kunt u deze zelf berekenen?

De prijzen van een huis bouwen kunnen per bouwbedrijf en per woningtype verschillen. Kiest u voor Groothuisbouw, dan worden de prijzen voor het bouwen van een huis onder andere bepaald door het woningtype dat u wilt bouwen. Daarnaast spelen uw persoonlijke smaak en wensen een rol. Om de prijzen van een huis bouwen vooraf inzichtelijk te maken hebben we bij Groothuisbouw een handige prijsberekeningsmodule ontwikkeld…Lees meer

Casco Bouw

Dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!

Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt casco bouw bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Lees meer

Modelwoning bezichtigen

De perfecte manier om nieuwbouwinspiratie op te doen!

Denkt u na over nieuwbouw en wilt u eerst inspiratie opdoen? Dan is een bezoekje aan een modelwoning een slimme keuze. Op onze locatie in Emmeloord treft u een aantal compleet ingerichte modelwoningen die u in alle rust kunt bezichtigen. Heerlijk om alvast na te denken over úw ultieme droomwoning!
Lees meer

Notariswoning bouwen

Notariswoning bouwen: ontdek de kosten en mogelijkheden!

U wilt graag een notariswoning bouwen. Een karakteristieke en statige woning, voorzien van klassieke elementen en de stijlvolle uitstraling waar een notariswoning om bekend staat. Maar met wat voor kosten moet u rekeninghouden als u een notariswoning laat bouwen en wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer

Villa bouwen

Van schitterende rietgedekte villa tot moderne variant!

U ziet het wel zitten: zelf een villa bouwen. Een schitterende rietgedekte villa met klassieke details of juist een moderne villa met een eigentijdse uitstraling. Wat voor villa u ook wilt bouwen; het is altijd fijn om eerst een duidelijk beeld te hebben van de kosten en mogelijkheden. Groothuisbouw geeft u alvast een indruk…
Lees meer

Herenhuis bouwen

Een nieuwbouw herenhuis met de charme van vroeger!

Droomt u ervan om in een herenhuis te wonen, maar dan wel het liefst nieuwbouw? Wilt u graag een modern herenhuis bouwen? Dan bent u bij Groothuisbouw aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een nieuwbouw herenhuis en leggen meteen uit hoe u online uw eigen herenhuis kunt ontwerpen!
Lees meer

Kangoeroewoning bouwen

De voordelen en voorwaarden van een kangoeroewoning

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is…
Lees meer

Seniorenwoning bouwen

Ontdek de mogelijkheden bij Groothuisbouw!
Een seniorenwoning bouwen is een slimme zet. Of u nu kiest voor een praktische laagbouwwoning met alle faciliteiten op de begane grond of voor een woning die u in de toekomst eenvoudig kunt herinrichten tot seniorenwoning; Groothuisbouw helpt u de seniorenwoning te bouwen die bij u past.
Lees meer

Eigen huis ontwerpen

Ontwerp uw eigen huis met onze ontwerpmodule! 

Wilt u graag uw eigen huis ontwerpen, maar bezit u geen professionele ontwerpvaardigheden? Geen nood. Met onze online ontwerpmodule kunt u zelf online een huis ontwerpen in slechts een paar klikken. Zo wordt het plotseling heel eenvoudig om zelf uw woningontwerp te creëren!
Lees meer

Kosten nieuwbouwwoning

Op welke bouwkosten moet u rekenen?

'Wat zijn de kosten van een nieuwbouwwoning?’ Het is een vraag die we bij Groothuisbouw vaak horen. Logisch, want het bouwen van een nieuwe woning is iets dat je vaak maar een keer in je leven doet. Dat betekent dat de bouw van een eigen woning veel vragen oproept, vooral als het gaat om het kostenplaatje. Wij laten u hieronder graag zien hoe u inzicht kunt krijgen in de kosten van een nieuwbouwwoning.
Lees meer

Zelf een huis bouwen

Ontdek de kosten en voordelen!
Waarschijnlijk droomt u er al jaren van: zelf een huis bouwen. Maar wat zijn de kosten wanneer u zelf een huis gaat bouwen en is de realisatie van een eigen woning niet heel veel regelwerk? Groothuisbouw geeft antwoord...
Lees meer

Systeembouw woning

Ontdek de prijzen en voordelen van systeembouw bij Groothuisbouw!

Interesse in een systeembouw woning? Ontdek wat systeembouw precies inhoudt, wat de prijzen van systeembouw zijn en wat de voordelen zijn van de manier waarop Groothuisbouw systeembouw toepast in haar woningen...
Lees meer

Cataloguswoning

Ontdek de prijzen en mogelijkheden van een cataloguswoning!

Wilt u zelf uw ultieme cataloguswoning samenstellen of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en kosten zijn van uw eigen vrijstaande cataloguswoning. Bovendien kunt u meteen online uw droomwoning samenstellen, in jaren 30 stijl of juist modern…

Lees meer

Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw en hoe past Groothuisbouw dit toe?

Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Niet zo vreemd, want de prijzen zijn aantrekkelijk en het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Maar wat is houtskeletbouw precies, kent deze bouwmethode ook nadelen en hoe past Groothuisbouw houtskeletbouw toe binnen haar woningen?

Lees meer

Prefab woning

Wat is prefab en hoe past Groothuisbouw het toe?
Een prefab woning bouwen wordt niet door iedereen als even positief gezien. Sommige mensen noemen een prefab woning gekscherend een bouwpakket, anderen zijn bang voor een mindere kwaliteit. Jammer, want het bouwen van een prefab woning hoeft niet per definitie inferieur te zijn aan volledige traditionele bouw. Wij vertellen u graag hoe het zit…

Lees meer

Huis bouwen? Dit zijn de kosten!

Ontdek hoe u zelf de kosten van uw huis kunt beïnvloeden

Een huis bouwen brengt kosten met zich mee, maar waar moet u dan precies op rekenen? En net zo belangrijk: hoe kunt u zelf de kosten van de bouw beïnvloeden? Groothuisbouw biedt u de mogelijkheid om online een calculatie te maken en in één oogopslag zien wat een huis bouwen gaat kosten!
Lees meer

Zelf een vrijstaande woning bouwen

Ontdek de prijzen en mogelijkheden!

Zelf een woning bouwen is voor veel mensen een droom. U ziet het al voor u: een prachtige vrijstaande woning op uw eigen kavel. Maar waar moet u op rekenen bij het bouwen van een eigen woning? En is zelf een vrijstaande woning bouwen niet een ontzettend tijd- en geldrovend traject?
Lees meer