Groothuisbouw
  • Groothuisbouw header-image 1

Blog

Woont u straks in een prachtige landelijke woning van Groothuisbouw?


Welke bouwstijl kiest u bij het bouwen van uw vrijstaande woning? Gaat u voor klassiek, modern of landelijk? Als u op zoek bent naar rust en ruimte dan spreekt de landelijke stijl u waarschijnlijk het meeste aan. Lees in deze blog wat de voordelen zijn van een landelijke woning bouwen met Groothuisbouw.

Lees meer

Prefab? Dit zijn de voordelen volgens Groothuisbouw!

Gaat u voor de kwaliteit van traditionele bouw of voor de snelheid van prefab? Bij Groothuisbouw hoeft u niet te kiezen!

Welke bouwmethode kiest u voor de bouw van uw vrijstaande woning? Gaat u voor de flexibiliteit en kwaliteit van traditionele bouw? Of geeft u de voorkeur aan de snelheid en efficiëntie van prefab bouw? Lees in deze blog hoe u bij Groothuisbouw kunt profiteren van beide!
Lees meer

4 tips bij het vinden van het juiste bouwbedrijf

Bouwbedrijf zoeken? Met deze tips vindt u de juiste partner!

Als u van plan bent om een woning te laten bouwen is een van de eerste stappen vaak het zoeken naar een geschikt bouwbedrijf. Natuurlijk wilt u die zoektocht zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren. Maar waar moet u precies op letten bij het vinden van een betrouwbaar bouwbedrijf? Wij geven u graag een viertal handige tips.
Lees meer

Nieuwbouw woning

4 redenen waarom een nieuwbouw woning bouwen bij ons zo makkelijk is…

Het laten bouwen van een nieuwbouw woning is een spannende tijd. Voordat de daadwerkelijke bouw gaat beginnen heeft u vaak al heel wat voorbereiding achter de rug. Bij Groothuisbouw nemen we u daarom graag het voorbereidende papierwerk uit handen. In overleg met u regelen wij de volledige vergunningsaanvraag*. Bovendien staan wij tijdens de bouw garant voor een tot in detail gestroomlijnd bouwproces. Wij maken de bouw van uw nieuwbouw woning graag zo leuk en gemakkelijk mogelijk, zodat u zich kunt concentreren op het kiezen van de details en afwerking van uw woning.


Lees meer

Prijzen huis bouwen

Wat zijn de prijzen en hoe kunt u deze zelf berekenen?

De prijzen van een huis bouwen kunnen per bouwbedrijf en per woningtype verschillen. Kiest u voor Groothuisbouw, dan worden de prijzen voor het bouwen van een huis onder andere bepaald door het woningtype dat u wilt bouwen. Daarnaast spelen uw persoonlijke smaak en wensen een rol. Om de prijzen van een huis bouwen vooraf inzichtelijk te maken hebben we bij Groothuisbouw een handige prijsberekeningsmodule ontwikkeld…Lees meer

Casco Bouw

Dé manier om goedkoper te bouwen als u zelf handig bent!

Casco bouw is een mogelijkheid die tegenwoordig door veel bouwbedrijven wordt aangeboden. Maar wat houdt het in? En hoe werkt casco bouw bij Groothuisbouw precies? Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van cascobouw en hoe we bij Groothuisbouw omgaan met casco opleveringen.

Lees meer

Modelwoning bezichtigen

De perfecte manier om nieuwbouwinspiratie op te doen!

Denkt u na over nieuwbouw en wilt u eerst inspiratie opdoen? Dan is een bezoekje aan een modelwoning een slimme keuze. Op onze locatie in Emmeloord treft u een aantal compleet ingerichte modelwoningen die u in alle rust kunt bezichtigen. Heerlijk om alvast na te denken over úw ultieme droomwoning!
Lees meer

Notariswoning bouwen

Notariswoning bouwen: ontdek de kosten en mogelijkheden!

U wilt graag een notariswoning bouwen. Een karakteristieke en statige woning, voorzien van klassieke elementen en de stijlvolle uitstraling waar een notariswoning om bekend staat. Maar met wat voor kosten moet u rekeninghouden als u een notariswoning laat bouwen en wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer

Villa bouwen

Van schitterende rietgedekte villa tot moderne variant!

U ziet het wel zitten: zelf een villa bouwen. Een schitterende rietgedekte villa met klassieke details of juist een moderne villa met een eigentijdse uitstraling. Wat voor villa u ook wilt bouwen; het is altijd fijn om eerst een duidelijk beeld te hebben van de kosten en mogelijkheden. Groothuisbouw geeft u alvast een indruk…
Lees meer

Herenhuis bouwen

Een nieuwbouw herenhuis met de charme van vroeger!

Droomt u ervan om in een herenhuis te wonen, maar dan wel het liefst nieuwbouw? Wilt u graag een modern herenhuis bouwen? Dan bent u bij Groothuisbouw aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een nieuwbouw herenhuis en leggen meteen uit hoe u online uw eigen herenhuis kunt ontwerpen!
Lees meer

Kangoeroewoning bouwen

De voordelen en voorwaarden van een kangoeroewoning

Denkt u erover om een kangoeroewoning te bouwen? Geen gek idee, want deze praktische ‘dubbele woning’ biedt veel voordelen. Ouders, grootouders en hulpbehoevenden kunnen langer zelfstandig wonen door de woning te delen met een (jong) gezin. Zo besparen ze ook nog eens op de zorgkosten. Maar er zijn nog meer redenen waarom het bouwen van een kangoeroewoning zo’n goed idee is…
Lees meer

Seniorenwoning bouwen

Ontdek de mogelijkheden bij Groothuisbouw!
Een seniorenwoning bouwen is een slimme zet. Of u nu kiest voor een praktische laagbouwwoning met alle faciliteiten op de begane grond of voor een woning die u in de toekomst eenvoudig kunt herinrichten tot seniorenwoning; Groothuisbouw helpt u de seniorenwoning te bouwen die bij u past.
Lees meer

Eigen huis ontwerpen

Ontwerp uw eigen huis met onze ontwerpmodule! 

Wilt u graag uw eigen huis ontwerpen, maar bezit u geen professionele ontwerpvaardigheden? Geen nood. Met onze online ontwerpmodule kunt u zelf online een huis ontwerpen in slechts een paar klikken. Zo wordt het plotseling heel eenvoudig om zelf uw woningontwerp te creëren!
Lees meer

Kosten nieuwbouwwoning

Op welke bouwkosten moet u rekenen?

'Wat zijn de kosten van een nieuwbouwwoning?’ Het is een vraag die we bij Groothuisbouw vaak horen. Logisch, want het bouwen van een nieuwe woning is iets dat je vaak maar een keer in je leven doet. Dat betekent dat de bouw van een eigen woning veel vragen oproept, vooral als het gaat om het kostenplaatje. Wij laten u hieronder graag zien hoe u inzicht kunt krijgen in de kosten van een nieuwbouwwoning.
Lees meer

Zelf een huis bouwen

Ontdek de kosten en voordelen!
Waarschijnlijk droomt u er al jaren van: zelf een huis bouwen. Maar wat zijn de kosten wanneer u zelf een huis gaat bouwen en is de realisatie van een eigen woning niet heel veel regelwerk? Groothuisbouw geeft antwoord...
Lees meer

Systeembouw woning

Ontdek de prijzen en voordelen van systeembouw bij Groothuisbouw!

Interesse in een systeembouw woning? Ontdek wat systeembouw precies inhoudt, wat de prijzen van systeembouw zijn en wat de voordelen zijn van de manier waarop Groothuisbouw systeembouw toepast in haar woningen...
Lees meer

Cataloguswoning

Ontdek de prijzen en mogelijkheden van een cataloguswoning!

Wilt u zelf uw ultieme cataloguswoning samenstellen of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en kosten zijn van uw eigen vrijstaande cataloguswoning. Bovendien kunt u meteen online uw droomwoning samenstellen, in jaren 30 stijl of juist modern…

Lees meer

Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw en hoe past Groothuisbouw dit toe?

Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Niet zo vreemd, want de prijzen zijn aantrekkelijk en het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Maar wat is houtskeletbouw precies, kent deze bouwmethode ook nadelen en hoe past Groothuisbouw houtskeletbouw toe binnen haar woningen?

Lees meer

Prefab woning

Wat is prefab en hoe past Groothuisbouw het toe?
Een prefab woning bouwen wordt niet door iedereen als even positief gezien. Sommige mensen noemen een prefab woning gekscherend een bouwpakket, anderen zijn bang voor een mindere kwaliteit. Jammer, want het bouwen van een prefab woning hoeft niet per definitie inferieur te zijn aan volledige traditionele bouw. Wij vertellen u graag hoe het zit…

Lees meer

Huis bouwen? Dit zijn de kosten!

Ontdek hoe u zelf de kosten van uw huis kunt beïnvloeden

Een huis bouwen brengt kosten met zich mee, maar waar moet u dan precies op rekenen? En net zo belangrijk: hoe kunt u zelf de kosten van de bouw beïnvloeden? Groothuisbouw biedt u de mogelijkheid om online een calculatie te maken en in één oogopslag zien wat een huis bouwen gaat kosten!
Lees meer

Zelf een vrijstaande woning bouwen

Ontdek de prijzen en mogelijkheden!

Zelf een woning bouwen is voor veel mensen een droom. U ziet het al voor u: een prachtige vrijstaande woning op uw eigen kavel. Maar waar moet u op rekenen bij het bouwen van een eigen woning? En is zelf een vrijstaande woning bouwen niet een ontzettend tijd- en geldrovend traject?
Lees meer